HomeZaterdagDerde klasseOegstgeest nu weer naar dertiende plaats

Oegstgeest nu weer naar dertiende plaats

-

Derde klasse A (zaterdag)- Laatste, voorlaatste, laatste, voorlaatste. Het verhaal van Oegstgeest begint eentonig te worden. Maar bovenal; er is weer hoop. Omdat Rohda’76 gelijk speelde en de Voscuyl-bewoners BSC’68 er met 3-1 onder kregen, staat de formatie van Laurens van der Voort nu op plaats dertien. NSV’46, dat verloor bij DoCoS, heeft maar twee punten meer en Hazerswoudse Boys, dat gelijk speelde bij Floreant, heeft drie punten meer op de teller staan. Het is dus nog steeds te overzien. Uiteraard heeft Oegstgeest de wens om zich direct in veiligheid te spelen, maar de achterstand op Floreant is nog vijf punten. Hoe dan ook; hoop doet leven.

vvO-BSC 043 (Small)

Van der Voort sprak van opluchting na de vierde overwinning van het seizoen. ,,Absoluut een welkome overwinning. Naarmate je het einde van het seizoen nadert, zijn er steeds minder ontsnappingsroutes en dus moest het nu gebeuren. Wanneer dat dan lukt krijg je weer wat meer geloof in een aangename afloop.”

In de eerste helft ging het gelijk op. Oegstgeest was wat gevaarlijker, maar het eerste doelpunt kwam toch echt van BSC’68. Jelle Opdam toonde zich de sterkste in de lucht. BSC’68, ex-koploper in de derde klasse maar afgegleden naar de middenmoot, kreeg door de goal wat meer vat maar Oegstgeest hield de gelederen redelijk gesloten. Zes minuten voor rust kreeg de thuisploeg waar het zo naar verlangde: een doelpunt. Steven Apcar was de gelukkige met een schot vanaf randje zestien.

vvO-BSC 022 (Small)

Na de pauze trok Oegstgeest gaandeweg de leidersrol naar zich toe. BSC grossierde in het inleveren van de bal en de geelroden voelden dat er meer te halen viel. Een gelijkspel zou te weinig opleveren en dus speelde Oegstgeest om te winnen. De trouwe fan moest echter lang wachten op de derde treffer van de middag. Maar: die kwam er wel. Vanaf rechts stoomde Abel Bormans door en na diens voorzet kon Joep van Tulder het laatste zetje geven voor de 2-1. Het bleef vervolgens spannend, maar dezelfde Van Tulder maakte in de slotminuut een einde aan alle onzekerheid: 3-1. Jongeling Jurgen Bouwman deed een duit in het zakje bij de voorbereiding van het doelpunt.

vvO-BSC 031 (Small)

,,Op basis van de tweede helft vind ik dit een verdiende overwinning. Gelukkig raakten we niet in paniek na de 0-1, want dan zouden we misschien te geforceerd zijn gaan spelen. Dit geeft de burger moed. We hebben al veel van dit soort wedstrijden gespeeld. Eigenlijk ben ik van mening dat het elkaar niet zoveel ontloopt. Zo hadden we enkele potjes echt niet hoeven te verliezen, maar de ploeg is te wisselvallig dit seizoen. Maar we leven nog en als we het geloof houden, moet het goed kunnen komen. We spelen nog tegen Lugdunum en krijgen drie ploegen die in het rechterrijtje staan. Dus wie het weet mag het zeggen.”

vvO-BSC 057 (Small)

Bij de thuisploeg ontbraken dit keer onder meer Roy Elkerbout en Ruben Reus. De laatst genoemde middenvelder kampt met een rugblessure en kon slechts invallen. Reus traint op dit moment minder en hoopt nog van waarde te kunnen zijn in de laatste (?) vier wedstrijden.

Basisopstelling Oegstgeest: Sip, Gilliams, Tetteroo, Dijkstra, Leugering, Apcar, Gijselman, Van der Spek, Kruider, Van Tulder, Zenden.