HomeZaterdagDerde klasseOegstgeest verliest van Linschoten en degradeert naar de vierde klasse

Oegstgeest verliest van Linschoten en degradeert naar de vierde klasse

-

IMG_6812 (Small)

Nacompetitie-Afgelopen zaterdag reisden de selectie, technische staf en de nodige supporters van Oegstgeest af naar Linschoten. Op eigen bodem werd er vorige week een moeizame 2-1 overwinning behaald. Hierdoor zou een gelijkspel genoeg geweest zijn, zodat de ploeg zich kon handhaven in de derde klasse. Het liep anders. In een krankzinnige slotfase ging Linschoten met de winst aan de haal. In de slotminuten behaalde de thuisploeg een 2-0 overwinning, hetgeen genoeg is voor promotie naar de derde klasse. De Oegstgeestenaren degraderen hierdoor naar de kelder van het amateurvoetbal, de vierde klasse.

IMGP5473 (Small)

Op een drukbezocht Sportpark Rapijnen begonnen beide ploegen nerveus. Over en weer werden er wat speldenprikjes uitgedeeld. Zo kreeg Linschotenaar Fabian Savert wat kleine mogelijkheden. Oegstgeest doelman Rick van der Kaay stond echter goed opgesteld en hield zijn doel schoon. Aan de andere kant waren Steven Gijselman en Roy Elkerbout gevaarlijk. Ook hun pogingen troffen geen doel. Na pakweg tien minuten spelen veerde het thuispubliek op. Na een afgeslagen aanval pikte aanvaller Jonathan Antonio de bal op en speelde zichzelf goed vrij. Zijn eerste schot werd goed weg gebokst door Van der Kaay. Toch kreeg Antonio nog een kans de score te openen uit de rebound. Wederom zat Van der Kaay er goed bij en behoedde zo zijn ploeg voor een achterstand.

IMGP5458 (Small)

Naarmate de eerste helft vorderde kregen de Voscuijlbewoners meer grip op de wedstrijd. Ze controleerden het duel en er was geen vuiltje aan de lucht. Het leverde zelfs wat kleine kansen op voor onder meer Roy Dijkstra, Elkerbout en Joep Zenden. Linschoten doelman Thom Ankone bleef koeltjes en hield de nul. Op slag van rust had de thuisploeg op voorsprong kunnen komen. De snelle Antonio demarreerde, maar vond tot zijn grote frustratie de sterk keepende Van der Kaay op zijn pad. Zo werd de rust ingegaan met een 0-0 stand.

IMGP5555 (Small)

Kort na de onderbreking kregen de roodwitten, na een overtreding van Dylan Dijkstra, een vrije trap net buiten het strafschopgebied van Oegstgeest. Fabian Savert legde aan. Onfortuinlijk genoeg voor hem zag hij zijn inzet via de onderkant van de lat terug het veld in spatten. De bezoekers lieten zich niet van de wijs brengen en bleven zoeken naar de voetballende oplossing. Linschoten daarentegen zocht de kortste weg naar het vijandelijke doel met lange ballen. Een minuut of tien na de onderbreking had Oegstgeest op voorsprong kunnen komen. De vrijgelopen  Gijselman werd aangespeeld en haalde verwoestend uit. De paal bracht ditmaal redding voor Linschoten en het thuispubliek kon opgelucht adem halen.

Naarmate de tweede helft vorderde, kwam Oegstgeest er steeds minder goed uit. Het leek alsof de paniek in de benen sloeg. De Linschotenaren doken steeds meer op rond het strafschopgebied. Halverwege de tweede helft leverde dit een dot van een kans op voor de Rapijnenbewoners. Een afstandsschot kon niet goed verwerkt worden door Van der Kaay. Tim Clements was er als de kippen bij en werkte de bal over de Oegstgeester sluitpost. Gelukkig voor hem stond Steven Apcar nog achter hem opgesteld. Met enig fortuin kopte Apcar de bal van de doellijn.

IMGP5492 (Small)

De thuisploeg drong meer en meer aan op jacht naar de gelijkmaker over twee wedstrijden. Zo werd de boomlange invaller Jesper Kleiweg meerder malen gevaarlijk. Maar toch hield Oegstgeest de gewenste nul. Het devies was dan ook om geconcentreerd de wedstrijd uit te spelen. De laatste tien minuten begon de thuisploeg aan een alles of niets slotoffensief. De donkere wolken pakten zich letterlijk en figuurlijk samen boven het sportpark voor de ploeg van trainer Laurens van der Voort. Diverse pogingen werden weggewerkt door de Oegstgeester defensie. Het leek er alle schijn van te hebben, dat de bezoekers met hangen en wurgen het  leken te gaan redden.

IMGP5525 (Small)

Toch ging het mis. Twee minuten voor tijd nota bene. Eerst trof Tim den Boer doel na geklungel in de verdediging van VVO. Door dit doelpunt zou verlenging en eventueel een strafschoppenreeks de beslissing moeten brengen. Zo ver liet Linschoten het niet komen. In dezelfde minuut ging het helemaal mis voor de gasten. Wederom zag de verdediging er niet goed uit. Ditmaal trof Kleiweg doel en ontspon er al een feestje langs de lijn. Oegstgeest probeerde nog van alles maar het wilde niet lukken. Diep in de blessuretijd had invaller Ruben Reus zich onsterfelijk kunnen maken. Hij zag zijn vrije trap op de lat belanden en dat was ook meteen het laatste wapenfeit van de wedstrijd. Er werd afgefloten en degradatie is een feit voor de geelroden. Een bizarre ontknoping van de wedstrijd, terwijl handhaving in het verschiet lag.

IMGP5487 (Small)

Een teleurgestelde Dylan Dijkstra na de deceptie: ,,We hadden lange tijd in de wedstrijd de controle. Daaruit kregen we wat mogelijkheden. Deze tegenstander speelde zeer opportunistisch en speelde veel de lange bal. Ook zij kregen hierdoor wat kansen. We probeerden te blijven voetballen. Toch kregen we wat angst in de benen. Het was immers een wedstrijd op zich en hier moesten we het doen. Aan 0-0 hadden we genoeg. Maar richting het einde van de wedstrijd keken we toch naar de klok en gingen we alleen nog maar verdedigen. Toen riepen we het onheil over ons af. Vervolgens kregen we binnen no-time twee goals tegen. Tot tweemaal toe verdedigden we slecht en lagen die ballen in het net.”

Dijkstra tot besluit: ,,Ik denk dat dit het seizoen goed samenvat. Als je binnen een minuut eraf gaat kunnen we stellen dat we het wederom verdedigend hebben laten liggen. Dus is degradatie nu een feit. Zwaar balen.”

Linschoten-Oegstgeest 2-0 (0-0).88.Tim den Boer 1-0, 88.Jesper kleiweg 2-0

Scheidsrechter: Apperloo. Toeschouwers:350

Opstelling Oegstgeest: Rick van der Kaay, Steven Apcar (Maurice Gilliams), Mark Tetteroo, Dylan Dijkstra, Guido Leugering, Steven Gijsselman (Ruben Reus), Joep Zenden (Jurgen Bouwman), Rens van der Spek, Joep van Tulder, Roy Elkerbout, Roy Dijkstra

Foto’s: Ron van Welzen en Marilija