Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Oude rot Sander van der Niet wint met te speels Kagia

Duke of Oz artikel
Brasserie VIS artikelbanner

Derde klasse A (zaterdag)- Anton Wijsman was weer terug op de bank bij Kagia, nadat hij vorige week verstek moest laten gaan vanwege ziekte. Zonder de trainer verloor Kagia vorige week van WDS en van die nederlaag werd Wijsman niet bepaald beter. Nu wonnen de Lisserbroekers met Wijsman, maar naar zijn had hij het niet echt gehad. ,,Ik heb een uitstekend Kagia gezien in de eerste helft, maar na de rust leek het nergens op. We hadden hier een grote uitslag moeten neerzetten en dat hebben we nagelaten. Daar baal ik van en dat heb ik ze ook verteld.”

Kagia won ondanks het enorme verval vrij eenvoudig van Hazerswoudse Boys (4-1). Na 3-0 door doelpunten van Dirk Jan Ligtenberg, Tijs van der Schinkel en Rens Lamboo was de tweestrijd eigenlijk al beslist. Toch kwam de formatie van Manfred van den Bosch nog terug na geklungel bij de thuisploeg. Na de rust wist enkel Timo Sluymer het net nog te vinden.

De meest opvallende naam bij de thuisploeg was die van Sander van der Niet. De doelman van het derde elftal was van stal gehaald en moest de gelederen dus gesloten houden. ,,We hadden een afspraak staan dat ze mij konden benaderen wanneer de twee eerste keepers absent zouden zijn. Melle Luinstra is nog geblesseerd en Sander Goudriaan was een weekendje weg. Dus wist ik dinsdag al dat ik onder de lat zou staan. Prima, ik vind het leuk om het eerste te helpen. Vorig seizoen ben ik er ook nog een paar keer bijgehaald.”

Sport2000 artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Knijnenburg artikelbanner
Rabobank artikelbanner

Van der Niet kon zich wel vinden in de woorden van zijn trainer. ,,We deden het aanvankelijk prima, maar we hebben verzaakt om de tegenstander verder pijn te doen. De 3-1 was volkomen onnodig. Ik speelde een middenvelder in en hij wilde terugkaatsen, maar deed dat tekort. Ik kwam nog wel op tijd uit, maar raakte de speler en de bal belandde in ons doel. Dat was pure gemakzucht en jeugdige onbezonnenheid zeg maar aan onze kant. Na de rust was het niet meer om aan te zien bij ons. Ik heb nog wat ballen moeten pakken om de 3-2 te voorkomen. Valt die wel dan wordt het nog listig ook en gezien de eerste helft zou dat ongelooflijk zijn geweest. Uiteindelijk prikten we nog een keer raak, maar het was niet bepaald best wat we hebben laten zien na rust.”

De stand-in doelman was voor zichzelf wel tevreden. ,,Donderdag j.l. heb ik meegetraind en dat was best pittig. Het is natuurlijk wel een ander niveau, hoewel ik zelf natuurlijk ook de nodige dienstjaren erop heb zitten. In de wedstrijd ging het evenwel best goed. Ik had nergens last van en zoals gezegd heb ik me af en toe nog nuttig kunnen maken. Ik vond het een leuke ervaring. Ik ben nu 38 en wil nog wel even door. Met het derde trainen we eenmaal en dat is net genoeg. Volgend seizoen worden het derde en vierde samengevoegd en dat kan ook weer een leuk jaar worden. Zo lang het gaat, wil ik door. En als 1 mij nodig heeft dan sta ik voor ze klaar.”

Opstelling Kagia: Van der Niet, Timmermans, Driessen, Robelus, Mahli, Imanse, Sluymer, Van der Schinkel, Lamboo, Zonneveld, Ligtenberg.

Gerard Bol artikel
Seven gifts artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten