Overzicht slotdag derde klasse (zo)

Derde klasse Nabeschouwingen
Mooi artikelbanner
Rurh gold artikelbanner

In de derde klasse vielen op de laatste wedstrijddag de laatste beslissingen. ASC en Nicolaas Boys zijn veroordeeld tot het spelen van nacompetitiewedstrijden om derdeklasser te kunnen blijven, terwijl Stompwijk’92 en MMO de dans zijn ontsprongen. Tot kort voor tijd was MMO, de ploeg van Pascal Verschoor, het haasje, maar good-old Albert van de Hoorn prikte in de slotfase raak tegen het al gedegradeerde Altior. Hierdoor kwam de formatie uit Hoogmade uit op 36 punten en dat was voldoende om ASC voor te blijven.

Nicolaas Boys verloor met 3-2 bij avv Alphen na een 3-0 achterstand eerder. Stompwijk’92 won van Graaf Willem II VAC en verzekerde zichzelf op eigen houtje van minimaal nog een jaar derde klasse. SJZ is daarmee ten koste van Graaf Willem II VAC geplaatst voor de nacompetitie en de ploeg van Rob van den Wijngaard kan dorpsgenoot Meerburg dus eventueel achterna reizen richting de tweede klasse. De kampioen won het slotduel van de competitie met 4-2 van UDO (verslag m.b.t. het afscheid van UDO op zondag volgt, red). Voor de formatie van Ron de Roode scoorden Joeri van der Voort, Jorge Boonekamp, Jeroen Verboon en Yannick de Groot. Patrick Vergeer had op fraaie wijze de 1-1 en 1-2 binnen gewerkt.

FC Rijnland kreeg in de laatste wedstrijd van het seizoen geen poot aan de grond tegen Teylingen (5-0), dat nacompetitie gaat spelen voor promotie. Binnenkort volgt er nog een terugblik op het seizoen met de bij deze website aangesloten clubs. Op een rij: Meerburg is kampioen, nacompetitie voor promotie voor avv Alphen, Teylingen en SJZ, nacompetitie voor lijfsbehoud voor ASC en Nicolaas Boys en Bernardus en Altior zijn volgend seizoen terug te vinden in de vierde klasse. UDO stopt met prestatievoetbal op zondag en verkast naar de zaterdag.

Geco artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel
Sepa green artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner

Van Marwijk artikelbanner
OWN artikelbanner