Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Penaltykiller Jeffrey Smeele: ,,Toch sta ik liever op het middenveld”

Vergulde vos artikelbanner
Rurh gold artikelbanner

Derde klasse A (zo)-Vaste keeper Mario van der Pluijm is al een tijdje geblesseerd en zal de eerste weken ook niet terugkeren vanwege een ingescheurde hamstring. Invaller Jeffrey Smeele kreeg er vorige week drie om zijn oren tegen avv Alphen, nu hield hij de nul en omdat Maik de Rooij scoorde ging Rijnland met drie punten huiswaarts, na een bezoek aan het laag geklasseerde Altior.

Opvallend was dat Smeele ook nog eens een penalty keerde. ,,Ik heb vroeger bij UVS gekeept en daar ook de nodige keeperstraining gehad. Wachten en nog eens wachten is mij geleerd. Dat deed ik nu ook en zag welke hoek hij ging kiezen. Het schot was niet hard en dus kon ik de bal naast werken. Daar moeten we niet teveel ophef van maken: als een speler een penalty mist is dat zijn fout: op elf meter de bal niet langs een keeper krijgen in een doel van 7.95 meter is gewoon niet goed”, aldus een nuchtere Smeele na afloop.

Het was een matige wedstrijd volgens de stand-in doelman, waarbij zeker in de eerste helft weinig kansen te noteren waren. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld en het was allemaal nogal gezapig. ,,Het was zo’n dag waarop je bijna zeker weet dat de ploeg die het eerste doelpunt scoort de winnaar zal zijn. De Rooij doelpuntte vrij snel na de rust en daarna drukte Altior ons terug. Uitgespeelde kansen creëerden ze niet en ik kon redelijk gemakkelijk mijn doel schoon houden.”

Geco artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner

Op 20 december won Rijnland voor het laatst. Stompwijk moest er toen aan geloven. Het heeft een tijdje geduurd, maar de Leidse ploeg kon er weer drie punten bijschrijven tegen Altior. De 0-1 zege was benauwd, maar niemand in het kamp van trainer Paul Pikaar die daarom maalde. ,,Je kunt nu echt wel zeggen dat we veilig staan. Als je kijkt naar de andere promovendi is dat best iets om trots op te zijn. Sterker nog: als we de inhaalwedstrijden winnen hebben de zelfs de subtop binnen bereik  gaat Smeele verder. ,,Dat is misschien te hoog gegrepen en meer een doel voor volgend jaar. Een paar versterkingen erbij en dan wordt een plek in de top zeven een reële optie.”  De ploeg van Paul Pikaar kan in ieder geval tevreden zijn met de bekwame stand-in voor Van der Pluijm. ,,Ja, het ging wel lekker, maar in alle eerlijkheid voetbal ik liever op het middenveld. Voorlopig sta ik nog wel wat wedstrijden tussen de palen.”

Altior-FC Rijnland 0-1 (0-0). De Rooij: 0-1.

Basisopstelling FC Rijnland: Smeele, Luiten, Cerdijn, Heemskerk, De Groot, Koelink, De Rooij, Oomen, Kamphues, Van der Pompe, Kromwijk.

 

 

OWN artikelbanner
Brasserie meelfabriek

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten