HomeZaterdagDerde klasseSJZ kan dubbel feestje vieren bij Warmunda

SJZ kan dubbel feestje vieren bij Warmunda

-

Derde klasse A (zondag)- SJZ pakte de draad weer op na een moeizame periode met forse nederlagen. De Zoeterwoudse ploeg had zondagmiddag wat te vieren in Warmond. SJZ speelde de vijftienhonderdste competitiewedstrijd sinds het bestaan van de club. Trainer Rob van den Wijngaard en zijn mannen vierden echter vooral de 0-3 zege op Warmunda, na een 0-1 ruststand.

De ploeg had twee weken eerder de eerste periodetitel aan de neus zien voorbij gaan, en kreeg vorige week thuis tegen Kickers ’69 een flinke tik op de neus (0-5). Voor de ploeg van Warmunda trainer Alan Campfens beginnen de ongewenste donkere dagen eerder dan hem lief is. De nederlaag betekende de vierde op rij en hij ziet zijn ploeg daardoor terug in de staart van de ranglijst. Het verschil tussen beide ploegen zat hem voornamelijk in de afwerking.

Campfens vond dat het zijn ploeg voor de zoveelste keer niet mee zat. ,,Wij werden vooral geklopt op de momenten en daarin was de tegenstander een stuk scherper. Over de inzet en strijd van mijn ploeg heb ik niets te klagen. Het veldspel vond ik in de eerste helft zelfs goed.”

Collega Van den Wijngaard vond de 0-3 niet eens geflatteerd. ,,We creëerden voldoende kansen om een grotere uitslag neer te zetten. Natuurlijk ben ik tevreden en de overwinning vond ik dik verdiend. Na de zeperd van vorige week, waar ik mijn ploeg vooral scherpte verweet, is de boodschap tijdens de bespreking goed over gekomen.”

SJZ speler Frank Willemse creëerde na twintig minuten zijn eigen en eerste grote kans van de wedstrijd. Warmunda sluitpost Michael Christen kwam als overwinnaar uit de tweestrijd. Collega doelman Marc van der Velde redde met de voet na een goed half uur zijn ploeg voor een achterstand. Chafik Belmamoune faalde van dichtbij. Een minuut na de misser van de handige spits kwamen de bezoekers op voorsprong. SJZ verdediger Guus van der Hoeven frommelde de 0-1 binnen.

Strijd en inzet waren de hoofdingrediënten van de ontmoeting. Na een goede actie van verdediger Roy Komen, die twee groenwitte verdedigers het bos instuurde, strandde hij op doelman Van der Velde. Roy Versteegen verdubbelde in de 50ste minuut de voorsprong voor de gasten. Hans Coret bediende de vrijstaande Versteegen en tegen diens ‘strakke diagonaal’ was doelman Christen kansloos: 0-2.

De thuisclub moest risico’s nemen en kreeg ook kansen. Een kopbal van Sjoerd Winkelman spatte uiteen op de deklat. Met nog een kwartier op de klok bracht Van den Wijngaard Thijs Lemmerzaal voor Daniel Coret. De A-junior maakte zijn debuut in de hoofdmacht van de Zoeterwoudenaren en gaf direct zijn visitekaartje af. De jongeling soleerde langs een van de verdedigers, maar het vervolg was wat minder. De gastheren hadden even later weer pech. Invaller Raza Rajabzadah raakte ook de deklat.

Tien minuten voor tijd kon het hoogtepunt voor Lemmerzaal worden opgetekend. Hans Coret werd buiten de zestien foutief verdedigd. Brutaal nam de 18-jarige speler een vrije trap en die was onhoudbaar voor doelman Christen. Marc Griffioen had nog meer zout in de wonde kunnen gooien maar faalde jammerlijk in de afronding. De jongeling en doelpuntenmaker aan het woord: ,,De eerste goede actie van me gaf me veel zelfvertrouwen. Willemse (Frank,red.) vroeg of ik een vrije trap kon nemen. Ik wilde het wel proberen zei ik. En tot mijn vreugde vloog de bal erin. De trainer vroeg mij voor de bank en natuurlijk was ik wel nerveus.” Warmunda trainer Campfens was wederom teleurgesteld in een onnodige gele kaart van Winkelman. ,,Dit helpt hemzelf en de ploeg zeker niet. We gaan iedereen keihard nodig hebben. Dit is geen vierde klasse meer.”

Basisopstelling Warmunda: Christen; Komen, De Taeye, Sonneveld, Arnst, Kest, Esman, Van Noort, Belmamoune, Kramer, Winkelman.

Basisopstelling SJZ: Van der Velde; De Goede, Van der Hoeven, Bos, Van Rijt, Hoogervorst, D. Coret, Versteegen, H. Coret, Griffioen, Willemse.