HomeZaterdagDerde klasseSJZ speelt voor sinterklaas bij KDO en verliest

SJZ speelt voor sinterklaas bij KDO en verliest

-

Derde klasse A (zondag)-Naarmate de tweede helft vorderde wond trainer Rob van den Wijngaard zich steeds meer op. Volkomen begrijpelijk, want er lukte ook steeds minder bij de ploeg uit Zoeterwoude: onnodig balverlies, slordige passing, een tweede bal die uiteindelijk steevast voor KDO was en het missen van kansen deed hem in wanhoop de handen heffen. Het was allemaal tot daaraan toe geweest als SJZ minimaal een verdiend punt had behaald. Dat lukte ook al niet. De groenwitten strooiden royaal met cadeautjes richting KDO om tenslotte met 3-1 de boot in te gaan.

De basis van het onnodige verlies lag in de eerste helft. SJZ was de veel beter voetballende ploeg zonder dat echt in doelpunten te kunnen uitdrukken. De bezoekers bouwden zorgvuldig van achteruit op en benutten de volle breedte van het veld. Het eerste doelpunt kwam echter via een knappe, individuele actie van Daniel Coret. Hij schoot afgemeten en zuiver raak vanaf de rand van het strafschopgebied. KDO hield er een wat simpeler opvatting van voetbal op na. De kortste weg naar het doel is een bal richting snelle spitsen spelen en kijken wat daar uit voortkomt. Het mag dam ongecompliceerd zijn, het was zondagmiddag in het koude De Kwakel zeer effectief. Bij een dergelijke verre bal ontstond er een misverstand tussen de uitlopende keeper Marc van der Velde en een verdediger. Mathijs van Rijn verscheen als een duveltje uit een doosje bij om de bal op te pikken en in het doel te schuiven. Een kans was het niet te noemen, meer het benutten van een geboden gelegenheid. SJZ had die kansen wel. Hans Coret dook alleen voor de keeper op die redde met de voet, Frank Willemse kreeg een uitstekende kopkans maar zijn inzet ging naast en zo waren er meer. De 1-1 ruststand gaf de kansenverhouding niet weer, het was wel voer voor de discussie of simpel voetbal het wint van gecontroleerd aanvalsspel.

De tweede helft kon SJZ niet meer brengen wat in de eerste helft wel lukte. Er ging zoals gezegd steeds meer mis op het hobbelige en gladde veld. Het werd een nogal povere vertoning waarbij twee ploegen geen aanspraak konden maken op de winst. Dat KDO toch de drie punten haalde was te danken aan matig verdedigen en het gebrek aan afmakers voorin bij de equipe van Van den Wijngaard. Was het eerste doelpunt al een presentje, de tweede zo mogelijk nog meer. Een voorzet zeilde over keeper Van der Velde heen, bij de tweede paal stond Yoeri Stange als een vogeltje zo vrij. Hij hoefde geen moeite te doen om de bal tegen de touwen te krijgen. SJZ had wel pech toen een harde inzet van dichtbij op miraculeuze manier werd gestopt door doelman Jesper Oudshoorn van KDO.

De 3-1 van Rick Kruit vlak voor het eindsignaal was alleen nog van waarde voor de statistieken. Doelpuntenmaker Coret was vanzelfsprekend volkomen gedesillusioneerd na afloop: ,,Wat een waardeloos einde. We waren echt beter, maar moeten dat uitdrukken in doelpunten. Met 1-1 de rust ingaan door een dom doelpunt tegen was al een tegenvaller. In de tweede helft konden we het niet zo oppakken als in de eerste helft. Op het moment dat we echt dachten onze tweede te maken scoorden zij via ook al zo’n onnodig doelpunt. Wat een domper! En dat terwijl we zo’n goede stap hadden kunnen maken.”

Een waar woord van de middenvelder. Bij winst had zijn ploeg fier bovenaan gestaan met twee punten voorsprong op nummer twee. Nu duikelden de Zoeterwoudenaren naar een vierde plek. ,,Het is ook de bedoeling dat we daar ergens eindigen dit seizoen”, meldt Coret. ,,Het verlies van vandaag komt hard aan, maar is nog geen drama. Volgende week wacht avv Alphen weer. Die moeten we dan maar winnen.” De ploeg van Rob Wolsleger is na twaalf speelronden koploper en het zal de mannen van Van den Wijngaard er alles aan gelegen zijn om die club pootje te lichten.

KDO-SJZ 3-1 (1-1). Daniel Coret 0-1, Mathijs van Rijn 1-1, Stange 2-1, 3-1. Scheidsrechter: Groenen. Toeschouwers: 150.

KDO: Oudshoorn, Kortenhorst, Kas, Verbruggen, Klijn (84. Smits), Lingeman (70. Kruit), Van der  Tol, Van Rijn, Hoving, Stange, Smits.

SJZ: Van der Velde, Versteegen, Van der Hoeven (82. Van Kampen), Bos, Van Rijt (63. Plooij), Hoogervorst, Daniel Coret, Sleijser, Hans Coret, Griffioen, Willemse.