HomeBekerSJZ tankt, ondanks uitschakeling in bekerstrijd, zelfvertrouwen

SJZ tankt, ondanks uitschakeling in bekerstrijd, zelfvertrouwen

-

Districtsbeker- Nieuwenhoorn hing geslagen tegen de touwen en had nog slechts negen spelers op het veld staan. SJZ had verzuimd de knock-out uit te delen en moest die nalatigheid bekopen. Geen verlenging in deze bekerwedstrijd met de 1-1 op het scorebord, maar direct penalty’s zouden de beslissing brengen. Het kwam aan op de reflexen van de keepers en de koelbloedigheid van de spelers. De ervaring en het reactievermogen van Nieuwenhoorn keeper Sander van Eck gaf uiteindelijk de doorslag: hij stopte de beslissende strafschop van Guus de Goede en loodste zijn team zo naar de halve finale. Het liet een bittere nasmaak achter bij SJZ.

De bezoekers golden als de duidelijke favoriet voor aanvang van deze wedstrijd. SJZ had een paar gevoelige nederlagen achter de rug terwijl Nieuwenhoorn zich vrijwel verzekerd weet van het kampioenschap met veertien punten voorsprong op de nummer twee in derde klasse D. De eerste twintig minuten maakte Nieuwenhoorn zijn reputatie waar: ze waren heer en meester op het veld. Het was aan het uitstekende keeperswerk van Niels van Diemen te danken dat een voorsprong uit bleef. Uiteindelijk moest hij zwichten toen eerst Jordy Braber tegen de paal schoot en Wouter Besters de terugspringende bal in het doel schoot.

SJZ deed wat het kon, maar het leek niet genoeg. Langzaam, heel langzaam kantelde de wedstrijd echter. De groenwitten vochten zich terug en vonden, ietwat gelukkig, niet lang voor rust ook de gelijkmaker. Het schot van Evert Hoogervorst was zeker niet slecht, maar werd volstrekt onhoudbaar toen het leer via de rug van een Nieuwenhoorn verdediger een heel andere richting kreeg.  De 1-1 gaf de mannen van Rob van den Wijngaard nog meer vertrouwen. Het oude niveau was terug en Nieuwenhoorn zag het ietwat geïrriteerd aan. Zij leken deze tegenstand niet verwacht te hebben.

Naarmate de tweede helft vorderde was het SJZ dat het spel dirigeerde. Tot grote kansen leidde het vooralsnog niet omdat in de beslissende fase de verkeerde keuzes werden gemaakt. Nieuwenhoorn kwam af en toe wel gevaarlijk door en ze raakten nog eenmaal de binnenkant van de paal. Toen een speler van Nieuwenhoorn een zweepslag kreeg bleek men door de reserves heen en zodoende moest de ploeg met tien man verder. De groenwitten benutten de ruimtes goed en sneden een aantal malen door de defensie van de bezoekers. Tot wanhoop van Van den Wijngaard stokte het fraais in het zicht van de haven. Steeds bleek een onzuivere pass, een voet van een tegenstander of een onjuiste keuze een doelpunt in de weg te staan. Vijf minuten voor tijd werd Sevket Kasaruglu van Nieuwenhoorn met een tweede gele kaart van het veld gestuurd. Het was voor SJZ te laat deze buitenkans te benutten. Penalty’s brachten de bezoekers in de volgende ronde.

Als de teleurstelling is  weggespoeld, de selectie ging carnaval vieren, zal men de wedstrijd toch als winst kunnen zien. SJZ hervond het oude niveau en strijdlust. Dat moet vertrouwen geven voor het restant van de competitie.

SJZ-Nieuwenhoorn 1-1 (0-1). Nieuwenhoorn wint na strafschoppen. 22. Besters 0-1, 33. Hoogervorst 1-1.

SJZ: Van Diemen, Hulsbos, De Goede, Van der Hoeven, Plooij, Hoogervorst, Coret, Sleijser, Willemse, Bos, Berg (85. Soesbergen).

Nieuwenhoord: Van Schaijk (46. Venneker), Stouten, De Koning, Melching, Gandjapour (13. Kraijema), Kasroglu, Lima Silva, Besters, Braber, Bazoer, Van Eck.

Scheidsrechter: Van Bodegom. Toeschouwers: 100.

Note redactie: een interview met Dave Plooij is te beluisteren via onze app!