Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Swingend Oegstgeest simpel langs Hazerswoudse Boys

Rurh gold artikelbanner
Drankenhandelleiden artikelbanner

Derde klasse A (zaterdag)-Afgelopen zaterdag ontving Oegstgeest op Sportpark de Voscuijl  Hazerswoudse Boys. Beide ploegen bungelden onderaan de ranglijst. Sterker nog, Oegstgeest bezette de laatste plek. Bij winst zou de ploeg van interim-trainer Laurens van der Voort over Hazerswoudse Boys heen kunnen gaan op de ranglijst. Grote belangen dus voor beide partijen. Een fris ogend Oegstgeest kende uiteindelijk een gemakkelijke middag. De thuisploeg was op alle fronten sterker en kon zich uitleven op de bijzonder pover acterende bezoekers. Het werd 5-0.

vvO-Haz. Boys 016 (Small)

Al in de openingsminuut speelde Abel Bormans zichzelf vrij. Zijn inzet ging maar net naast. De bezoekers waren dus meteen gewaarschuwd. Kort hierna moest Hazerswoudse doelman Joren van Dijk handelend optreden op een afstandsschot van Rens van der Spek. Oegstgeest combineerde goed, was feller in de duels en zette de bezoekers zwaar onder druk. Na een goed kwartier resulteerde dit in de eerste treffer van de middag. Centrale verdediger Dylan Dijkstra was vanaf de zijkant opgerukt en legde de bal panklaar op het hoofd van Joep Zenden. Met volle overtuiging kopte hij de bal in de touwen. In dezelfde minuut kreeg Hazerswoudse Boys de kans op de gelijkmaker. Vanuit een corner probeerde Rens Louwers het met een bekeken schot. VVO- doelman Kevin Sip was alert en bokste de bal vakkundig weg.

Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Rabobank artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Sport2000 artikelbanner

Oegstgeest bleef kalm en met goed veldspel werd steeds rustig geprobeerd de vrije man te vinden. Halverwege de eerste helft werd dat beloond. Vanaf rechts dribbelde Zenden om zijn directe verdediger heen. Hij hield het overzicht en vond de vrijstaande Joep van Tulder die in de verre hoek doel trof. In het vervolg van de eerste helft kreeg Sip iets meer te doen. Tot tweemaal toe hield hij zijn doel keurig schoon op inzetten van Pim Schoonwater. Zo ging de thuisploeg met een comfortabele voorsprong de rust in.

vvO-Haz. Boys 009 (Small)

Direct na de onderbreking ging Oegstgeest door met waar het gebleven was, aanvallen. Toch kregen de Boys de eerste grote kans van het tweede bedrijf. Na een goede aanval over rechts bracht Robin de Ruiter de bal in de zestien. Invaller Vito Martens kopte de bal snoeihard op de lat en zo hield Oegstgeest gelukkigerwijs de nul. De afgevallen bal uit deze kopbal werd opgepikt door de thuisploeg en een snelle tegenaanval volgde. Uitblinker van de middag Bormans werd vrijgespeeld in de zestien. Met een hard en droog schoot hij de bal onhoudbaar in de korte hoek achter Van Dijk.

De kansen voor de hardwerkende Voscuijlbewoners stapelden zich vervolgens op. Hazerswoudse Boys was  overal te laat en eigenlijk was aan niets te zien dat de ploeg vecht tegen degradatie. Goed doorjagen van Van Tulder resulteerde dat hij in balbezit kwam. Hij vond de ingelopen Bormans die zelfs alle tijd had om de bal voor het goede been te leggen in het vijandelijke strafschopgebied. Voor de tweede maal deze middag passeerde hij Van Dijk.

vvO-Haz. Boys 031 (Small)

De Boys kwamen niet verder dan wat afstandsschoten vanuit de tweede lijn. Deze gingen hoog over of ver naast. Halverwege de tweede helft zou Bormans tekenen voor een loepzuivere hattrick. Ditmaal was het Zenden die zijn directe verdediger compleet dol speelde en de bal subtiel op Bormans aflegde. Wederom was de gevierde man succesvol in de afronding. De rood-gelen speelde hierna het duel gedecideerd uit en kon na deze volledig terechte overwinning de drie punten bijschrijven. Ook werd de geplaagde rode lantaarn overgedragen aan Rohda’76 uit Bodegraven en klimt de ploeg twee plaatsen op de ranglijst. Aan het einde van de rit zou dit promotie/degradatie duels betekenen. De Boys zakken een plaats en staan voorlaatste, hetgeen directe degradatie zou betekenen aan het einde van dit seizoen. Volgende week wacht Oegstgeest de lastige uitwedstrijd tegen DWO. Hazerswoudse Boys ontvangt op eigen bodem NSV’46.

vvO-Haz. Boys 025 (Small)

Oegstgeest-Hazerswoudse Boys 5-0 (2-0).13.Zenden 1-0, 22.Van Tulder 2-0, 52.Bormans 3-0, 60.Bormans 4-0, 72. Bormans 5-0. Toeschouwers: 150.

Opstelling Oegstgeest: Kevin Sip, Steven Acpar, Mark Tetteroo, Dylan Dijkstra Steven Gijselman (Maurice Gilliams), Guido Leugering, Abel Bormans (Jurgen Bouwman),Rens van der Spek, Joep van Tulder, Roy Elkerbout, Joep Zenden (Joeri Kampijon)

Opstelling Hazerswoudse Boys: Joren van Dijk, Koen Plaisier (Ivo van Aalst), Nick Moerland (Bart Sol), Robin de Ruiter, Stan van Meurs, Jeffrey Kastelein, Justin Meijer, Rens Louwers, Leo de Ruiter, Menno Nieuwhof, Pim Schoonwater (Vito Martens).

Note redactie: op onze app zijn interviews te beluisteren met spelers van beide kanten. Later zullen deze nog op deze website worden gepubliceerd.

Van Marwijk artikelbanner
Slingerland artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten