Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

UDO weer met lege handen na bezoek aan SJZ

Derde klasse A (zondag)- Dat SJZ, zij het met de nodige moeite, van UDO won was niet verrassend. De Oegstgeestenaren snakken naar het einde van het seizoen, terwijl de op stoom geraakte Zoeterwoudenaren juist weer mogen hopen op een verlenging daarvan.

1 (Small)

In navolging van regioclubs als DoCoS, UVS, Lugdunum en Blauw-Zwart volgt ook UDO komende zomer de trend, die opvallend genoeg vooral in West 2 zichtbaar is, en stapt – vooruitlopend op een aanstaande fusie met buurman VV Oegstgeest – over van het zondag- naar het zaterdagvoetbal. Sinds dat kort na de winterstop bekend werd gemaakt, deed dat de prestaties van het elftal van Erik van Manen geen goed. De laatste vijf wedstrijden werden allemaal verloren. Niet dat de geelzwarten er met de pet naar gooien, integendeel. Maar de échte, intrinsieke motivatie ontbreekt, merkt ook de trainer, die twee seizoenen geleden overkwam van de reserves van topklasser VVSB.

Scheffer sportprijzen artikel
Knijnenburg artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Geco artikelbanner

5 (Small)

SJZ is daarentegen juist aan het opkrabbelen na een mindere fase. Na het kerstreces werden een paar smadelijke nederlagen geleden, waarvan de 7-0 bij Teylingen en de 1-6 thuis tegen Alphen nog vers in het geheugen liggen. De voorbije weken doet de ploeg van Rob van den Wijngaard echter succesvolle pogingen tot rehabilitatie. Na winst op achtereenvolgens Altior en Nicolaas Boys mochten de groenwitten nu dus drie punten bijschrijven na het treffen met de hekkensluiter (10 uit 22).

Van harte ging dat op de eigen Haasbroek overigens niet. Was Van den Wijngaard vorige week, na de masterclass in Nieuwveen, nog zeer te spreken over het optreden van zijn elftal, de wedstrijd van gistermiddag kon het beduidend minder bekoren. ,,Het was zeker niet hoogstaand nee. Eigenlijk was het gewoon ronduit slecht. Maar ook die wedstrijden moet je winnend af zien te sluiten.’’

2 (Small)

Dat lukte met pijn en moeite. Van het verschil op de ranglijst – de Sint-Jan staat inmiddels op een vierde plek, met 42 uit 23 – was amper iets terug te zien. Na een aardige start, waarin de thuisploeg drie kansen kreeg, zakte het duel naar een bedenkelijk niveau. Pas in de slotfase van het eerste bedrijf viel er weer iets te beleven. Het waren de bezoekers, die zich tot dat moment nog nauwelijks hadden weten te onderscheiden, die in de 42ste minuut brutaal de leiding namen. Een voorzet van Rick Koeckhoven bleef hangen in het Zoeterwoudse strafschopgebied. SJZ kreeg de bal niet weg, waarna Patrick Vergeer daar dankbaar gebruik van maakte.

UDO wist de voorsprong echter niet mee de kleedkamer in te nemen: in de (opvallend lange) blessuretijd (van meer dan zes minuten) zorgde Frank Willemse voor evenwicht. Een lekker moment voor de gastheer, die dan ook beter aan de hervatting begon en op zoek ging naar de voorsprong. Een klein kwartiertje na de thee viel de goal echter aan de andere kant. De pegel waarmee Jeffrey den Elzen de Oegstgeestenaren opnieuw aan de leiding bracht, mocht dan uit de lucht komen vallen, het was er eentje om in te lijsten. Lang kon UDO ook dit keer niet van de weelde genieten, want enkele minuten later herstelde Koen van der Meer, na een vlotte aanval over de rechterflank, de balans alweer: 2-2.

3 (Small)

Uiteraard namen ze daar in Zoeterwoude-Dorp nog geen genoegen mee. SJZ wil zich mengen in de strijd om de promotieplaatsen en puntenverlies tegen de rode lantaarndrager past uiteraard niet in dat plaatje. Desondanks wist UDO lang dapper stand te houden. Tien minuten voor tijd werd de ban echter alsnog gebroken. Uit een afgeslagen corner viel de bal voor de voeten van Daniël Coret, die ‘m vervolgens gedecideerd in de verre hoek schoof. Een hectische slotfase volgde nog, maar aan de stand werd niet meer getoornd. ,,We gaan wekelijks strijdend ten onder’’, loofde Van Manen, die A-junior Bert Juffermans nog liet debuteren, zijn spelers. ,,We geven het geen tegenstander cadeau, maar staan wel iedere week met lege handen. Dat is behoorlijk frustrerend. We hebben een krappe selectie en de vele wedstrijden eisen hun tol. Vandaag vielen Joost den Hollander en Patrick Vergeer weer uit. Gelukkig stond daar de rentree van Özcan Bayram, na lang blessureleed, tegenover.’’

Collega Van den Wijngaard weigerde na drie opeenvolgende zeges voorop in de polonaise te lopen. ,,De vierde plek is in beeld, ja. Maar we zullen keihard moeten blijven werken tijdens wedstrijden en trainingen. Met en voor elkaar. Wie weet wat de komende weken dan nog brengt.’’

4 (Small)

Met dank aan: lichtenbeldfoto.nl