HomeZaterdagDerde klasseUiteindelijk mag DoCoS handen dicht knijpen met 2-2

Uiteindelijk mag DoCoS handen dicht knijpen met 2-2

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Met een ruststand van 0-2 leek er geen vuiltje aan de lucht voor DoCoS. Sportclub Monster kwam er niet aan te pas en het leek een gelopen koers. Appeltje eitje. ,,Daar trapten we allemaal in de val”, vertelt Nils Slingerland later.

De aanvaller vervolgt: ,,In de rust namen we het allemaal veel te rustig op. Die pot zouden we ook wel even winnen was de veel te simpele gedachte. Met een veel te lakse houding startten we de tweede helft. Dat begint helaas wel iets karakteristieks te zijn voor ons. Monster begon furieus en we werden compleet overlopen. Ook ik had me volkomen verkeken op mijn directe tegenstander. In de rust vroeg ik me nog af hoe het kan dat zo’n jongen in de basis staat van een tweedeklasser om na de rust helemaal kansloos te zijn tegen dezelfde speler. Hij bleek wel degelijk te kunnen voetballen en ik had daar geen antwoord op.”

1g9a2700-small

Dezelfde Slingerland had een ruim aandeel in het eerste doelpunt van de roodwitten dat al na ruim tien minuten spelen viel. ,,Een tegenstander speelde de bal zo in mijn voeten, ik kon hem op snelheid voorbij en hoorde toen Chris (van Empel, red.) roepen. Als hij roept staat hij vrij en ik kon de bal blindelings voorgeven waarop hij de bal binnen tikte. Toen Danny Maaskant vlak voor rust een penalty benutte leek het dus over. Verder ernaast konden we niet zitten.”

1g9a2709-small

Slingerland zag dat opeens alle afspraken vergeten leken te zijn na rust. ,,Het was een chaos bij ons. Tegenstanders kregen alle ruimte, wij verloren alle duels en Monster pakte de kansen die ze van ons kregen. In no time was het 2-2 en was het lang billen knijpen voor ons. Wij kregen nog wel wat kansen, maar zij de betere. Uiteindelijk mochten we blij zijn met dat punt vind ik.”

De mannen van Nico van der Salm houden de derde plaats, omdat de concurrentie ook gelijk speelde. Zaterdag wacht Valken’68. ,,Laat ik voorop stellen dat ik het triest vind dat daar zoveel zware knieblessures zijn. Dat geeft een elftal toch een knauw. Dat zal mede de oorzaak zijn dat ze teleurstellend presteren. Als wij negentig minuten geconcentreerd voetballen kunnen we een goede prestatie neerzetten. Als ik heel eerlijk ben hebben we ook een thuisvoordeel door het veld. Onze tegenstanders klagen steevast, maar wij zeer zeker niet. Valken komt bij ons op bezoek, ik heb er alle vertrouwen in.”

1g9a2695-small

Opnieuw een wedstrijd van DoCoS waarin van alles gebeurde dus in het Westland. De wedstrijden tegen LYRA, RCL en VDL boden ook volop spektakel. Een mooie reden om zaterdag de gang naar de Haagsche Schouwweg te maken. De Leidse promovendus blijft het prima doen en dat verdient meer belangstellenden.

Sportclub Monster – DoCoS 2-2 (0-2) 12. Chris van Empel 0-1, 41. Danny Maaskant 0-2 (p.), 47. Steve Hogervorst 1-2, 60. Ersin Korkmaz 2-2.

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Michael van Voorthuijzen, Tim Gonlag (46. Rico Bouwmans), Danny Maaskant, Rowin Peet, Joshua Overvliet, Simon Jouby, Sven Ravensbergen, Roy Elkerbout (66. Melvin van Gent), Chris van Empel, Nils Slingerland (77. Daan Hoogbruin).