Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Voetbal even bijzaak in Lisserbroek (plus podcasts)

Derde klasse A (zaterdag)- Voor DoCoS was het een prima weekend. De Leidenaren rekenden af met Floreant en dat terwijl de ploeg van Nico van der Salm het geruime tijd moest stellen met tien man. Concurrenten Kagia en Koudekerk deelden de punten en zo is nu al duidelijk dat na volgend weekend DoCoS nog steeds de leider is in 3A. Of Koudekerk moet de withemden een pak rammel geven, terwijl Kagia dan huis gaat houden in Driebruggen bij WDS. Natuurlijk werd er in Lisserbroek naar de ranglijst gekeken na afloop, maar uiteindelijk was het resultaat van ondergeschikt belang. Voetbal was bijzaak. Kagia ademde eendracht na een aantal weken die in het teken stonden van pijn, verdriet en steun naar een van de spelers toe.

De tranen stonden in de ogen van de Kagia-aanhangers. Uitgerekend Kevin Robelus had de thuisploeg naast Koudekerk gezet (1-1) en daar bleef het in de score ook bij. Voor de ranglijst van belang, maar in dit geval vele malen van meer gewicht voor de speler zelf. Afgelopen week werd zijn moeder gecremeerd en dat maakte veel los bij iedereen en alles die begaan is met de club in Lisserbroek.

IMG_5396 (Small)

Voorthuijzen artikelbanner
Rabobank artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Sepa green artikelbanner

Na afloop was Robelus bereid om zijn zegje te doen. ,,Het zijn loodzware weken geweest. Ik heb in deze heftige tijd echter ontzettend veel steun gekregen vanuit de club en de spelersgroep. Dat heeft me enorm gesterkt. Ik had mijn vader nog gezegd dat ik zou gaan scoren en dat dit doelpunt voor haar zou zijn. En dan komt het nog uit ook. Zo vanzelfsprekend is scoren daarnaast niet voor mij, want dat was dit seizoen nog niet gelukt.”

Met zijn doffe uithaal uit de tweede lijn had goalie Mitchell Goudkuil het nakijken, waarna Robelus een indrukwekkend warm onthaal kreeg van zijn medespelers. ,,We doen het niet alleen verrassend goed in deze competitie, maar we zijn vooral een hecht team. Dat hebben deze weken wel bewezen.”

Zijn trainer Anton Wijsman had diep respect voor zijn volgeling. ,,Hij stond erop te spelen en deed dat uitstekend. Vervolgens maakt hij ook nog het enige doelpunt. Kennelijk moest dat zo zijn. Het heeft alles van een jongensboek. Dit maakt op iedereen hier heel veel indruk.”

IMG_5399 (Small)

Dat Kagia, aantredend zonder de belangrijke inbreng van Rens Lamboo en Dirk Jan Ligtenberg, überhaupt zou scoren lag niet direct voor de hand. Even voor de gelijkmaker kreeg Mark Zonneveld, na een prima balbehandeling de kans op de gelijkmaker, maar zijn inzet ging voorlangs. In de tweede helft was dat echter pas de eerste kans voor de Lisserbroekers. Koudekerk, dat het moest stellen zonder onder meer Akke Pennin, had daarvoor de controle en meerdere kansen gehad om de 0-1 voorsprong uit de eerste helft uit te bouwen.

Dat laatste was op zich ook opvallend, want de ploeg van Alex Redel stond vanaf de veertigste minuut met tien man. Sydney de Schepper was te laat bij een actie net over de middenlijn en daardoor kon Tijs van der Schinkel zijn weg niet vervolgen. De met kaarten zwaaiende scheidsrechter zag er een rode kaart in. Op dat moment was het al 0-1 door Roy van den Berg, die een vrije trap van Mike Slottje op fraaie wijze had verlengd. In de eerste rondgang was Koudekerk makkelijker aan het voetballen en kreeg het meer mogelijkheden. Zo vuurde Bryan van Delft op Melle Luinstra en waren de vrije trappen van Slottje niet ontbloot van gevaar. Daar stond een inzet van Mark Zonneveld tegenover, die liefst drie keer achtereen op de bovenkant van de lat stuiterde.

IMG_5409 (Small)

Na de rust leek de overtalsituatie geen voordeel te zijn voor de Kagianen. Koudekerk zocht naar uitbreiding van de score en de knock-out voor de nummer twee van de ranglijst. Pascal Timmermans voorkwam eerst de 0-2 van Robbert van Delft en even later kopte de spits in op een vrije trap van Bas van Heerdt, maar Luinstra liet zien waarom hij maanden terug al Sander Goudriaan tussen de palen had verdrongen.

Met de 0-1 nog in tact leek Koudekerk in elk geval prima zaken te doen, ook al omdat Docos averij leek op te lopen. De Leidse ploeg won echter door twee late doelpunten uiteindelijk van Floreant, terwijl de formatie van Redel niet gerekend had op Robelus in de slotfase.

IMG_5434 (Small)

Volgende week komen Koudekerk en Docos elkaar tegen en daar zou Kagia dan weer van kunnen profiteren. Vooralsnog blijft het spannend bovenin, maar de waarde daarvan was even ondergeschikt aan de Kikkerbeetstraat. ,,De stand boeit me nog steeds niet zoveel, zeker niet na alles wat er is gebeurd”, sprak Wijsman heldere taal. Collega Redel sprak van een gemiste kans op de zege, maar sloot af met passende woorden. ,,Maar als we dan toch een goal moesten incasseren, is dit die jongen absoluut gegund.”

Kagia-Koudekerk 1-1 (0-1). 28. Van de Berg 0-1, 83. Robelus 1-1. Scheidsrechter: Persoon. Toeschouwers: 200. Rode Kaart: 39. De Schepper (Koudekerk).

Kagia: Luinstra, Timmermans, Driessen, Hogewoning (13. B.Zonneveld), Mahli, Robelus, Van der Schinkel, Sluymer, Imanse, Van Kesteren (60.Nijenhuis), Zonneveld.

Koudekerk: Goudkuil, De Groot, Blijleven, Ruben van den Berg, Roosenbrand, De Schepper, Roy van den Berg, Slottje, Van Delft, Van Heerdt, Van Velzen.

Bron: LD/HK

Foto’s: A.Kanbier