Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Voorbeschouwing tweede en derde klasse (19-20 maart)

Drankenhandelleiden artikelbanner
Duke of Oz artikel

Voor het Paasweekeinde, waarin het gros van de clubs vrijaf heeft, staat er nog een compleet programma voor de deur en kan er door de clubs al dan niet met een beter gevoel gewerkt worden aan een fraai volgend weekend waarin het ei onder meer centraal staat. Uiteraard ook deze week, in navolging van een voorbeschouwing op de hoofdklasse, eerste-en vierde klasse een rondje langs de velden van de tweede-en derdeklassers.

Zaterdag

2C

Geco artikelbanner
Sepa green artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel

RCL lijkt met wat moois bezig te zijn. De Leiderdorpers wonnen afgelopen zaterdag voor de vijfde maal op rij en zijn dit kalenderjaar nog ongeslagen. ,,De opmars is niet meer te stuiten”, aldus de trotse aanhang die zag hoe de ploeg van Stefan Luykx korte metten maakte met het altijd listige DSO; 5-2. De derde periodetitel lijkt een mooi doel om naar toe te werken voor de Leiderdorpse formatie, die zaterdag op jacht gaat naar een zesde opeenvolgende zege bij het laaggeklasseerde Be Fair. De Waddinxveenders, die zaterdag verzuimden op gelijke hoogte te komen met SEV in een onderling duel (2-2), vinden zichzelf terug op de twaalfde plek, slechts één punt boven KMD, dat op een directe degradatieplaats staat. RCL moet het desalniettemin wel gewoon nog zelf doen komende zaterdag. Middels een masterclass in effectiviteit zorgden Thom Wijnalda (3x), Leroy van Westrienen (2x), Kai Vijlbrief, Nick Permanand en Nick van Bemmel in de voorgaande editie voor een monsterzege voor de Leiderdorpers; 8-1.

Voor UVS lijkt de zo vurig gewenste opmaat naar de eerste klasse een jaar te moeten worden uitgesteld. Doordat het als voorlaatst geplaatste KMD afgelopen weekend er met de winst vandoor ging op de Kikkerpolder (2-3) moet UVS zelfs waken dat het niet in de gevarenzone belandt. Het verlies tegen Klein Maar Dapper betekende alweer de vierde nederlaag in zes wedstrijden voor de ploeg van Hans van Leeuwen en Arnold Overdijk. De derde periode lijkt daarnaast nu al buiten beeld doordat een week voor de verliespartij tegen KMD met een nederlaag bij DSO (3-1) werd afgetrapt. UVS jaagt komende zaterdag op eerherstel als het op bezoek gaat bij HVC ’10 in Hoek van Holland. De Westlanders steken echter in grote vorm en wonnen hun vier laatste wedstrijden. Makkelijk zal het dus zeker niet worden voor UVS tegen de ploeg die het meest recent VDL (0-4) en koploper Westlandia (3-0) aan de zegekar bond. Wellicht toch de naweeën van het mislopen van de tweede periodetitel bij de Leidenaren? Daily Hoogkamer zal er in elk geval niet bij zijn komende zaterdag, vanwege zijn rode kaart in de wedstrijd tegen DSO.

Ondertussen lijkt GHC af te stevenen op de tweede degradatie op rij. Er kan echter nog een hoop gebeuren met nog zeven wedstrijden voor de boeg, zeker in de wetenschap dat staartploegen in de eindfase vaak rare sprongen kunnen maken in het nauw. ,,Ik zou echt niet weten hoe het nu verder moet. En hoe we moeten spelen weet ik ook niet meer. Dat is aan de trainer”, was aanvaller Ozan Demirbas echter niet bijster optimistisch na wéér een nederlaag voor de tricolores. Ditmaal was het toch niet hoogstaande Sportclub Monster veel te sterk voor de Leidenaren; 0-4. Trainer Roberto Escudero heeft flink wat werk aan de winkel lijkt het, als GHC zaterdag op bezoek gaat bij nummer vier DSO. Misschien dat Escudero zijn collega Stefan Luykx om raad kan vragen. Luykx won immers zaterdag ruimschoots van de ploeg uit Zoetermeer (5-2). De Groene Hart Combinatie wacht alweer drie-en-een-halve maand op een zege. Op 5 december 2015 werd Be Fair met liefst 5-0 verslagen.

3A

DoCoS gaat na de knappe zege bij concurrent Koudekerk (0-2) en de onverwachte nederlaag van Kagia bij WDS (1-0) als grote titelfavoriet de laatste zeven wedstrijden van het seizoen in. ,,Daarbij kan ik zeker nog drie tegenstanders noemen waar we het altijd ontzettend lastig tegen hebben”, wilde trainer Nico van der Salm niet te hard van stapel lopen. Een van die drie lastige tegenstanders is Rohda ’76, dat afgelopen zaterdag met 3-1 van Floreant verloor, in ieder geval niet. De Bodegravers, die afgelopen seizoen via de nacompetitie als nummer drie van de vierde klasse D promotie bewerkstelligden, reizen zaterdag als hekkensluiter af naar het Morskwartier. Het weerzien met Rohda (eerder 0-3 in Bodegraven), dat in haar jubileumjaar lijkt af te stevenen op degradatie, vormt voor DoCoS de gelegenheid om eens een grote score neer te zetten. De grootste overwinning dit seizoen is tot noch toe de 4-0 in eigen huis tegen Zwammerdam. Overigens kunnen de witroden volgend seizoen beschikken over Ian van der Wilden. De pijlsnelle aanvaller keert terug op de velden na een jaar sabbatical. Van der Wilden speelde jarenlang bij UVS, in de jeugd van FC Haarlem en één seizoen in het eerste van UDO.

Anton Wijsman moest wegens ziekte verstek laten gaan en prompt ging zijn Kagia onderuit bij laagvlieger WDS. Een dure nederlaag voor de oranjehemden in de strijd om het kampioenschap. Doordat DoCoS de slag in Koudekerk won, kijkt Kagia nu tegen een achterstand van zes punten aan. Zeker is dat de Lisserbroekers zich geen fout meer kunnen permitteren, ook niet met het oog op de derde periode, waarin het aftrapte met een 1-1 gelijkspel (tegen Koudekerk) voorafgaand aan de zeperd bij WDS. Komende zaterdag wacht een confrontatie met Hazerswoudse Boys, dat goede zaken deed in de onderste regionen door NSV ’46 (2-0) klop te geven. ,,Uiteraard is Kagia een zware tegenstander, maar wanneer we dezelfde strijdwijze kunnen opbrengen, liggen er zeker kansen”, blikte trainer Manfred van den Bosch hoopvol vooruit. Door een treffer van Mark Zonneveld eindigde de voorgaande ontmoeting in Hazerswoude in een 0-1 zege voor Kagia, dat juist geruime tijd met tien man moest spelen vanwege een uitsluiting van aanvaller Dirk Jan Ligtenberg.

Lugdunum heeft nog steeds de pijlen gericht op de derde periode, ook na de nederlaag bij CVC Reeuwijk (1-0) van afgelopen weekend. ,,Daar gaan we vol voor. Ik denk dat wij sowieso wel een paar niveautjes hoger kunnen”, sprak Ozan Isitir vol bravoure. Een belangrijke slag zouden de Kikkers komende zaterdag in dat opzicht kunnen slaan als het voor eigen publiek aantreedt tegen DWO. De Zoetermeerders voeren de derde periode aan na zege op Oegstgeest (3-0) en NSV (1-4). Het vorig seizoen uit de tweede klasse gedegradeerde DWO is überhaupt aan een opmars bezig want dit kalenderjaar won het vijf van de zes gespeelde wedstrijden. In de eerste seizoenshelft kwamen de blauwwitten een stuk minder goed uit de verf, zo ook tijdens de eerdere ontmoeting met Lugdunum; 0-2.

Terwijl Oegstgeest zelf onderuit ging bij DWO (3-0), zag het concurrent Hazerswoudse Boys wel winnen. Daardoor zijn de rollen een week na de riante 5-0 zege in de onderlinge confrontatie op de Voscuyl al weer omgedraaid en moet Oegstgeest weer in de achtervolging. Komende zaterdag kan VVO de directe degradatieplaatsen mogelijk weer vaarwel zeggen als het weet te winnen van WDS. ,,We hebben wat goed te maken na de wanprestatie van afgelopen zaterdag”, blikt middenvelder Roy Elkerbout vooruit. ,,Aanhaken of afhaken.” Elkerbout, in het dagelijks leven pizzabezorger bij Domino’s aan de Stationsweg in Leiden, was eerder net als de eveneens afgelopen zomer van UDO overgekomen Rens van der Spek trefzeker tijdens het voorgaande treffen met WDS. Genoeg voor een zege waren die twee treffers in Driebruggen destijds echter niet; 2-2.

Zondag

2C

Weer slaagde Voorschoten ’97 er niet in de vijfde zege van het seizoen over de streep te trekken. Daarentegen volgde afgelopen zondag in en tegen Lisse voor de vijfde keer op rij een puntendeling. Binnen een tijdsbestek van amper twee minuten ruim een uur na de aftrap bij de Bollenstreekclub hielpen achtereenvolgens Van Dijken en Van den Berg de uitploeg in het zadel. Andermaal beschikte Voorschoten echter niet over de benodigd lange adem want uiteindelijk trok Lisse in de 90e minuut de stand gelijk. Een zege lijkt voorlopig niet aan de orde voor Voorschoten want de komende zondagen speelt het achtereenvolgens tegen koploper Laakkwartier en nummer twee Hillegom. Te beginnen met de thuiswedstrijd tegen Laakkwartier, dat eerder in Den Haag een maatje te groot was voor de groengele brigade: 4-0.

3A

Een formidabel weekend was het voor Meerburg, nog zonder dat het zelf in actie hoefde te komen. Concurrent in de strijd om de titel Avv Alphen ging onderuit bij laagvlieger MMO (4-2) en daardoor kunnen de Rijndijkers komende zondag een gat van zes punten slaan met de Alphense rivaal. Dan dienen Ron de Roode en zijn mannen af te rekenen met middenmoter Van Nispen. De Zilkers kennen een sterke fase en wonnen vier van de laatste vijf wedstrijden. Het meest recent moest de afgehaakte titelkandidaat Graaf Willem Vac II (3-2) eraan geloven. Meerburg is echter andere koek, zal Van Nispen, dat de witzwarten eerder met een 0-2 zege aan de haal zag gaan, ook weten.

Na een zwakke periode lijkt SJZ de zaakjes weer op orde te hebben. De laatste twee wedstrijden tegen Nicolaas Boys (0-2) en Altior (4-1) won het tamelijk eenvoudig en nu lijkt UDO eraan te moeten geloven. De geplaagde ploeg van Erik van Manen verloor de laatste vier wedstrijden en is hekkensluiter in 3A. Op de Voscuyl was SJZ eerder met 3-1 te sterk voor de Oegstgeestenaren. FC Rijnland boekte afgelopen weekend de eerste competitiezege van 2016. Op bezoek bij Altior was Jeffrey Smeele de gevierde man door als gelegenheidsgoalie een penalty te keren. Een treffer van Maik de Rooij bleek genoeg voor de zege; 0-1. Komende zondag hoopt de ploeg van Paul Pikaar weer eens op eigen terrein een driepunter bij te schrijven. Tegenstander is dan Nicolaas Boys, dat door een opzienbarende zegereeks –weliswaar afgelopen zondag doorbroken door SJZ- FC Rijnland tot op drie punten is genaderd. De teams lijken dan ook aan elkaar gewaagd. In Nieuwveen werd het 1-1, een duel gespeeld tijdens een forse storm.

 

Rebel Horeca artikelbanner
Seven gifts artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten