Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Voorbeschouwing tweede en derde klasse (5 en 6 maart)

Duke of Oz artikel
Rumling bouw artikel

Deze week worden er twee wedstrijden separaat behandeld. Zo kijkt onze redactie hoe de vlag er voor hangt bij DoCoS, dat speelt tegen Floreant thuis, en er volgt een voorbeschouwing over het treffen tussen Oegstgeest en Hazerswoudse Boys. Die ploegen snakken naar punten onderin de derde klasse zaterdag. Duidelijk mag zijn dat DoCoS juist speelt om de titel. Van de andere aantrekkelijke wedstrijden volgt nu alvast een wekelijks overzicht.

Zaterdag

2C

Rabobank artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Sepa green artikelbanner

UVS hoefde net als het gros van de teams in 2C afgelopen weekend niet in competitieverband uit te komen. Een mooie gelegenheid voor de blauwwitten om het in de Koetshuis Cup op te nemen tegen eersteklasser Valken ’68. Dat deed de ploeg die vanaf volgend seizoen wordt getraind door Jeroen Hoefnagel met verve. In een fraai schouwspel, vooral dankzij een aantal prachtige treffers, waren het de Leidenaren die met de winst aan de haal gingen; 4-3. UVS zal dan ook met vertrouwen toewerken naar de hervatting van de competitie komende zaterdag tegen DSO. Wil UVS nog wat aanrichten deze jaargang in de bovenste contreien dan zal het snel moeten gebeuren, want het weerzien met DSO (1-1 eerder op de Kikkerpolder) betekent ook de ouverture van de laatste, derde periode. De laatste twee competitiewedstrijden gingen verloren voor de Leidse ploeg, waarbij het spel niet om over naar huis te schrijven was. De ploeg uit Zoetermeer eindigde als respectievelijk derde en vierde in de eerste twee periodetitels. UVS als zevende en derde. Over het spelersfront nog steeds weinig nieuws vanuit de Kikkerpolder. Wel wordt er stevig getrokken aan een aantal youngsters, zo werd gemeld.

Een mogelijke concurrent voor UVS in de derde periode zou RCL wel eens kunnen zijn. De Leiderdorpers lijken de wisselvalligheid na de winterstop eindelijk van zich af te hebben geschud. Na een gelijkspel in de derby bij GHC (1-1) volgde een zegereeks van drie wedstrijden. Respectievelijk VDL, Sportclub Monster en LYRA gingen oog in oog met de ploeg van Stefan Luykx ten onder. De steeds beter in vorm stekende roodwitten reizen zaterdag af naar Wateringen. In het Westland wacht een ontmoeting met KMD, dat alleen GHC onder zich ziet op de ranglijst. Dat gegeven, en het feit dat RCL de promovendus eerder op de Bloemerd met 3-0 verschalkte, maakt het team van Luyckx favoriet om de derde periode succesvol af te trappen. Klein Maar Dapper haalde overigens wel in afgelopen weekend. Op bezoek bij LYRA werd niet gescoord. KMD won tot nu toe twee van de acht thuiswedstrijden, terwijl de roodwitten elf punten meenamen naar huis uit de acht gespeelde wedstrijden op verplaatsing.

Ondertussen wacht GHC alweer vijf wedstrijden op een zege. De situatie blijft uiterst precair aan de Vliet waar Roberto Escudero zijn ploeg nauwelijks aan de praat krijgt. Nadat het vorig seizoen onder Dennis Olman ondanks een opleving in het voorjaar niet ontkwam aan degradatie uit de eerste klasse, dreigt opnieuw een stap terug voor de tricolores. Het gat met de p/d-plekken bedraagt inmiddels zeven punten en dus kan GHC niet vroeg genoeg beginnen met wedstrijden te winnen. Dat lukte de equipe van Escudero eerder niet tijdens de uitwedstrijd bij VDL, waar het 2-0 werd. Zaterdag hoopt de Leidse ploeg revanche te nemen om zo de hoop op een ontsnapping levend te houden. De Vlietploeg won tot dusverre pas twee keer als gastheer. De tegenstander uit Maassluis won drie keer op vreemde bodem en verloor vijfmaal. Gelijk werd er nog niet gespeeld. Hopelijk voor de Brigade van Escudero nu ook niet, want een punt in deze fase is zo goed als waardeloos gezien de laatste plek.

GHC-DSO_2912_011115

 

3A

Drie weken na de verloren kraker tegen DoCoS (1-2), wacht komende zaterdag opnieuw een absolute topper voor Kagia. De brigade van Anton Wijsman staat dan in oog in oog met het altijd lastige Koudekerk. Het verschil tussen de twee titelkandidaten die zich onder koploper DoCoS bevinden, bedraagt slechts één schamel puntje. En dus kan het belang voorafgaand aan deze wedstrijd niet vaak genoeg  benadrukt worden door beide trainers. Wijsman heeft nog wel een appeltje te schillen met Alex Redel, die zich gelukkig prijsde in de vorige ontmoeting toen het Kagia terug zag komen na een snelle 2-0 voorsprong maar in de slotfase toch een tik uit kon delen; 3-2.

Voor Lugdunum staat een op papier eenvoudige middag op de programma. Niets is echter meer vanzelfsprekend, zeker niet na de recente 4-1 zeperd bij WDS, en dus is het zeker geen uitgemaakte zaak dat de Leidenaren zaterdag drie punten bij gaan schrijven als degradatiekandidaat Rohda ’76 op bezoek komt. De onvrede na de uitglijder bij WDS was zichtbaar bij sterkhouder Tim de Cler. ,,In principe speel ik volgend jaar nog op de Kikkerpolder. Maar of ik blijf ligt wel aan het restant van dit seizoen. Als er te weinig mensen komen trainen dan heb ik er geen zin meer in. Ik weet dat onze selectie de kwaliteiten heeft, maar we moeten wel harder gaan werken.” Of de uitspraken van De Cler de boel op scherp heeft gezet zal zaterdag moeten blijken. ,,We gaan voor de derde periode”, klonk de ex-international maandagavond bij FC Afkicken in ieder geval al een stuk optimistischer. Lugdunum speelde vorige week overigens verdienstelijk met 2-2 gelijk tegen eersteklasser Valken’68, in het kader van de Koetshuis ‘De Burcht’ Cup. In de laatste seconden kregen de gasten zelfs nog een megakans op de overwinning.

Het seizoen van Zwammerdam is er een van up en downs. Nadat het moeizaam uit de startblokken kwam, brak een sterke fase aan, maar momenteel verloopt het allemaal weer een stuk stroever bij de Dammenaren. De ploeg van Rob de Lange hoeft zich niet direct zorgen te maken, maar zal toch z’n puntjes moeten blijven pakken om niet naar onderen te hoeven kijken. De 11e plek, die verwijst naar de nacompetitie voor lijfsbehoud, is met twee punten afstand immers niet ver weg. Komende zaterdag hoopt Damme thuis tegen CVC Reeuwijk weer eens op een overwinning na, het meest recent, het verlies bij DWO (1-0). Tijdens de ontmoeting in Reeuwijk eerder bij de nummer zes van de competitie kwamen beide ploegen niet tot scoren; 0-0.

Zondag

2C

Een late gelijkmaker door ROAC tijdens de confrontatie van afgelopen zondag in Rijpwetering betekende een mokerslag voor Voorschoten’97. De veilige haven leek in puntenaantal geëvenaard te worden, maar vlak voor tijd moesten de groengelen toch genoegen nemen met slechts een punt, het vijftiende punt van het lopende seizoen. Komende zondag wil Voorschoten voor eigen publiek drie punten toevoegen aan dat aantal. Dan is het Delft, dat dankzij een 4-1 zege op RKDEO oprukte naar de zesde plek, dat op bezoek komt op Adegeest. Eerder eindigde de ontmoeting tussen Delft en Voorschoten in een 5-3 zege voor de stedelingen.

3A

Voor de derde keer op rij krijgt Meerburg de kans een concurrent in de titelrace op afstand te zetten. De eerste poging (0-0 bij Graaf Willem Vac II) en tweede (1-1 bij Avv Alphen) sneuvelden in dat opzicht. Komende zondag mag de ploeg van Ron de Roode het voor eigen publiek proberen als het in vorm verkerende Teylingen afreist naar Zoeterwoude-Rijndijk. Voor de Sassenheimers is de tweestrijd misschien sowieso wel de laatste kans om een gooi naar het kampioenschap te doen, gezien het verdere programma van vooral Meerburg. Wie dus op zondag zin heeft in een belangwekkende pot voetbal is aan de Rijndijk op het goede adres. Eerder dit seizoen was Meerburg nog een maatje te groot voor de selectie van Laurens Mouter op de Roodemolen; 0-3. Bij winst van de formatie van De Roode lijkt Meerburg enkel nog eventueel gevaar te hoeven duchten van avv Alphen.

Meerburg-Bernardus_031_310116

SJZ leek te zijn bevrijd van kwalen die tijdens voormalige seizoenen de kop op staken, maar na de winterstop heeft de ploeg van Rob van de Wijngaard het maar lastig. Vooral in wedstrijden buiten Zoeterwoude hebben de groenwitten het schrikbarend moeilijk. Na een flink pak slaag van Teylingen (7-0) volgde afgelopen zondag een nederlaag bij het tot dan toe met de rode lantaarn rondlopende MMO (2-0). Op jacht naar eerherstel wacht zondag de ontmoeting met het net als MMO laag geklasseerde Altior. Tijdens het heenduel in Langeraar kwam SJZ niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Ook FC Rijnland staat te popelen om weer het veld op te mogen, want de laatste competitiewedstrijd van de groengelen dateert alweer van Valentijnsdag. De ploeg van Paul Pikaar wacht nog op de eerste zege van het nieuwe jaar, maar zorgen hoeven de Leidenaren zich met het oog op de gevarenzone niet te maken. De voorsprong op het als elfde geklasseerde ASC bedraagt immers nog altijd zeven punten. Komende zondag hoopt Rijnland dat gat met drie punten uit te breiden, aangezien de Oegstgeestenaren sowieso niet in actie komen. Pittig zal het desalniettemin worden tegen Avv Alphen, maar onmogelijk zeker niet. Naast dat het uitduel eindigde in 3-3, toont Rijnland zich dit seizoen ijzersterk in eigen huis. Enkel Teylingen (0-1) wist drie punten mee te nemen uit de Mors dit seizoen.

UDO tot slot hoopt ondanks de overgang naar de zaterdag na dit seizoen toch nog het een en ander aan te kunnen richten. Een verlenging van het seizoen in de vorm van nacompetitievoetbal bijvoorbeeld. Tegen Stompwijk in het laatst gespeelde competitieduel lukte het niet een punt over de streep te trekken. In de blessuretijd zwichtte de ploeg van Erik van Manen voor Stompwijk; 1-2. Komende zondag wacht de ontmoeting met en bij Nicolaas Boys. Dankzij vier opeenvolgende zeges is de ploeg uit Nieuwveen opgeklommen naar de middenmoot in 3A. Eerder dit seizoen won het elftal van Ludo Pistorius met 3-1 op de Voscuyl.

OWN artikelbanner
Seven gifts artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten