Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Voorschoten’97 (zo) moet in extremis buigen voor koploper

Brasserie Park
Rurh gold artikelbanner

Tweede klasse C (zondag)- Voorschoten ’97 heeft zondag met 0-1 verloren van lijstaanvoerder Laakkwartier. De uitslag was zeker niet onterecht, maar daardoor niet minder zuur voor de thuisploeg. De nummer twaalf van de tweede klasse wist namelijk negentig minuten stand te houden tegen Laakkwartier, maar moest in de blessuretijd alsnog een doelpunt toestaan.

Voorschoten ’97 ging de gehele wedstrijd voor het ene punt, in de wetenschap dat drie punten tegen Laakkwartier wel heel bijzonder zou zijn. De lijstaanvoerder verloor dit seizoen namelijk pas één keer. Daarnaast staat de club uit Voorschoten dus twaalfde, en is elk puntje meer dan welkom. Met zeventien punten is het nog allesbehalve zeker van handhaving, nummer dertien HVV staat inmiddels slechts één punt achter. Voor Laakkwartier volstond alleen een overwinning, want naaste belagers Hillegom en BMT staan slechts twee punten achter na dit weekend.

In het begin van de wedstrijd waren de ambities van de bezoekers echter niet terug te zien op het veld. Voorschoten ’97 domineerde in de beginfase van het duel en wist enkele kansen af te dwingen op de openingsgoal. Zo kreeg Eelke van Dijken een open kans uit een voorzet, maar de spits faalde jammerlijk. Deze grote kans bleek de wake-up call voor Laakkwartier, want hierna begonnen ze meer en meer het spel naar zich toe te trekken.

Voorthuijzen artikelbanner
Sepa green artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel

Het was enkel aan Abdel Kader Lamrabette te danken dat de koploper hierna niet ook de voorsprong pakte. Achtereenvolgens vonden Jaël Paas en tweemaal Salaheddine el Mhamdi de uitblinkende doelman op hun weg. Met name de redding op het schot van Paas was schitterend, want het schot van de spits was anders zonder twijfel de rechterbovenhoek ingevlogen. Verder stond het prima in defensief opzicht bij de thuisclub.

Ook na rust had Laakkwartier het betere van het spel, maar daar had heel Voorschoten maling aan zolang de brilstand op het scorebord bleef staan. De meegereisde Laakkwartier-supporters schreeuwden hun team echter steeds harder naar voren, en vanaf de zestigste minuut kwam Voorschoten eigenlijk niet meer van de eigen helft af.

Met enig fortuin, en dankzij Lamrabette en zijn defensie, hield de thuisploeg stand. Tot de negentigste minuut, want toen zwichtte de formatie van trainer Huib van Oostrom Soede alsnog onder de druk. Mhamdi kreeg de bal plots voor zijn voeten na een scrimmage, en schoot de bal vastberaden achter de uitblinkende doelman(0-1).

Zo behield de Haagse formatie dus zijn leidende positie in de tweede klasse. Over twee weken wacht de topper tegen nummer drie BMT. Voorschoten blijft door de nederlaag op plek twaalf steken, met vier punten achterstand op de veilige tiende plaats. De nummers elf en twaalf spelen aan het einde van het seizoen namelijk nacompetitie voor degradatie, terwijl de nummers dertien en veertien rechtstreeks degraderen. Over drie weken speelt Voorschoten tegen nummer laatst GSC en moet het zorgen dat het drie broodnodige punten binnenhaalt. Eerst wacht echter kampioenskandidaat Hillegom..

Opstelling Voorschoten’97: LAmrabette, Mulder, Van den Wijngaard, Hendriks, Van Wattum, Hogewoning, Maatoug, Van der Maas, Van Dijken, Van der Berg, Elligens.

Rebel Horeca artikelbanner
Brasserie meelfabriek

3 Comments

 1. Jordy van der Wijngaard

  23 maart 2016 at 13:23

  Het is van der Wijngaard en ik weet niet welke wedstrijd jullie vertegenwoordiger heeft gekeken, alleen laakkwartier kwam aanvallend bijna niet aan de bak omdat het uitstekend aan het verdedigen was. In aanvallend opzicht was het helaas minder alleen dat kan je enigszins verwijten aan het uitstekende verdedigende spel waar veel energie in gestoken werd.

  • Redactie

   Redactie

   23 maart 2016 at 16:52

   Dank voor jouw bijdrage, Jordy.
   Het artikel is op twe plaatsen enigszins aangepast.

   Met vr groet,
   redactie LAV

 2. Jordy van der Wijngaard

  23 maart 2016 at 13:23

  *Voorschoten uitstekend aan het verdedigen was

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten