HomeZaterdagDerde klasseVoorschoten'97 (zo) overleeft eerste obstakel

Voorschoten’97 (zo) overleeft eerste obstakel

-

Na negentig minuten was er nog steeds geen beslissing gevallen bij het duel tussen HVV en Voorschoten’97. De winnaar mocht de nacompetitie in, terwijl de verliezende ploeg klaar is met het seizoen en afdaalt naar de derde klasse. In de verlenging ging de ploeg van Huib van Oostrom Soede er echter als een speer vandoor en HVV werd uiteindelijk met 1-4 verslagen. Een hoofdrol was weggelegd voor Niels van den Berg die de volledige productie voor zijn rekening nam.

Pal na de aftrap voor de eerste helft van de verlenging kreeg Van den Berg een enorme kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar voor een vrijwel leeg doel schoof de rondom Eelke van Dijken ‘zwervende’ speler de bal in het zijnet. Een minuut later was het evenwel raak voor de in het blauw gestoken Voorschotenaren. Een overtreding in de zestien leverde een strafschop op, die door dezelfde Van den Berg werd verzilverd. Scheidsrechter De Groot stuurde verdediger Kevin van den Berg tevens weg met zijn tweede gele kaart. Ook aan het begin van de tweede verlenging was het raak. Opnieuw Van den Berg scoorde, na defensief geklungel bij de opponent. Na een tweede Haagse rode kaart, voor Tommie Steens, bracht de maker van de eerste twee treffers ook de derde op zijn naam. In de slotseconde maakte de clubtopscorer er zelfs ook nog 1-4 van, nadat HVV even daarvoor iets had teruggedaan via Stefan Roos.

Voorschoten’97 speelde zich door de overwinning de nacompetitie in, terwijl HVV afzakt naar de derde klasse. Komende zondag is SJZ de eerste tegenstander in Zoeterwoude. Volgende week donderdag is de return op sportpark Adegeest. Daarna wacht eventueel nog een halve competitie in pouleverband met de winnaars van Zoetermeer/Concordia en Charlois/JHR.

Een uitgebreid verslag volgt morgen!

Wel een eerste reactie van de winnende coach, Huib van Oostrom Soede:

,,Een dik verdiende overwinning. We hebben met veel druk vooruit gespeeld en het team stond er als een collectief, anders dan afgelopen maandag toen we nog met 3-2 van ze verloren in competitieverband. Dit moeten we opbrengen om ook een goede kans te hebben in de nacompetitie. Ik vind het ook mooi om te zien dat Niels gegund werd om te scoren. Hij scoorde er wel vier, maar ook met dank aan zijn ploeggenoten. Het is natuurlijk wel zwaar om 120 minuten in de benen te hebben richting zondag, maar deze overwinning geeft ook heel veel vertrouwen in de goede afloop.”

HVV- Voorschoten’97  1-4 n.v. (0-0). 93. Van den Berg 0-1. 107. Van den Berg 0-2, 112. Van den Berg 0-3. 115. Roos 1-3, 120. Van den Berg 1-4. Scheidsrechter: De Groot. Toeschouwers: 250.

Voorschoten’97: Lamrabette, Adriaanse, Van der Wijngaard, Van Veen, Vink, Hogewoning, Nikic (Mulder), Kloeke, Van Dijken, Van den Berg, Van den Heuvel (Elligens).