Voorschoten’97 (zo) tussen hoop en vrees

Derde klasse
Rurh gold artikelbanner
ALV artikelbanner

Tweede klasse C (zondag)- In principe is de zondagtak van Voorschoten’97 vrij komende donderdag. Een prettig gegeven zou je zeggen op Hemelvaartsdag. Echter, BMT lijkt roet in het eten te hebben gegooid. Zondagmiddag werd de gastheer met 0-3 aan de kant geschoven, maar door tal van verwikkelingen werd het treffen tussen de nummers drie en twaalf in de rust gestaakt. Wellicht moet de tweede helft dus alsnog worden uitgespeeld en dat moet officieel gebeuren voor de laatste twee speelronden. Komende donderdag lijkt voor de hand liggend. BMT zal dan met negen man moeten aantreden voor de tweede helft tegen Voorschoten’97, dat dus op rozen zit. Wanneer het uitgangspunt is dat de ploeg van Huib van Oostrom Soede de wedstrijd wint, kan het nog steeds alle kanten op voor de groengelen. Directe degradatie, nacompetitievoetbal of de vakantie start na 16 mei en het sein kan op ‘veilig’ worden gezet.

Niels van den Berg was broodnuchter in zijn analyse na afloop. ,,Jammer dat we dit duel niet hebben kunnen uitspelen, maar de tussentijdse 0-3 maakt dat we dit nooit meer mogen weggeven. En die drie punten zijn heel belangrijk voor ons. We zitten in een flow en het gaat geheel en al goedkomen met ons. Geen idee wat er nu gaat gebeuren met deze pot, maar wij hebben part noch deel aan het staken dus kunnen er voor zorgen dat we in onszelf in veiligheid spelen. Daar gaat het allemaal om. Het maakt mij niet eens uit of BMT straks met negen of elf man speelt.”

Maar wat is er nu precies aan de hand geweest op sportpark Escamp II? De maker van niet minder dan drie doelpunten vervolgt zijn betoog. ,,Zij speelden nergens meer om en voor ons stond er uiteraard wel druk op. Het ging crescendo bij ons en ik mocht twee keer van afstand vuren en een volley c.q. halve omhaal ging er ook in. Lekker natuurlijk voor mij en de ploeg. BMT frustreerde het verloop van de eerste helft. We wisten van tevoren dat zij wilden dat de vlam in de pan zou slaan, maar wij gingen daar niet in mee. Tot zover niets aan de hand. Na onze derde goal vlak voor rust ging het fout. Zij waren furieus op de scheidrechter en kennelijk voelde de arbiter zich bedreigd in de rust. Er zouden drie rode kaarten zijn uitgedeeld. Twee aan spelers en eentje voor hun trainer. De scheidsrechter wilde vervolgens niet verder, ondanks dat hun aanvoerder nog verzoeningspogingen ondernam.”

Sport2000 artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Rabobank artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner

Voorschoten’97 hield zich verre van de onrust en koesterde de ruime voorsprong. Het zou de opmaat kunnen zijn naar een sprongetje op de ranglijst, die voldoende kan zijn om ook volgend seizoen tweede klasse te spelen. ,,Het is opvallend dat FC Lisse opeens twee wedstrijden achtereen wint. Zij stoppen er straks mee. Daar staat tegenover dat VUC verloor bij ROAC en dus komt VUC voor ons in zicht. Onder ons won HVV evenwel ook, dus we kunnen niet enkel naar boven kijken. Toch zijn we enkel maar bezig om onszelf in veiligheid te spelen. Dat vertrouwen is er nu en daar gaan we vol voor. Geruchten dat wij ook zouden stoppen verwijs ik naar het fabeltjesland. Er is met de groep gesproken en voor zover mij bekend gaat vrijwel iedereen door.”

In Zeist rolde er eerder een competitieschema uit en die is op zijn zachtst gezegd interessant te noemen voor wat betreft de laatste twee speelronden. Eerst is Voorschoten’97 gastheer van VUC en daarna gaat de reis voor de geelgroenen naar HVV. Het kan dus allemaal goedkomen met Voorschoten’97, maar het kan ook nog faliekant mis gaan. Van den Berg; ,,We gaan eenvoudigweg niet meer verliezen. Het goede gevoel houden we nu op zeker vast. Of we nu nog naar BMT moeten voor de tweede helft of niet. Wij spelen volgend seizoen in dezelfde klasse.”

Stand onderin: 8. Delft 24-30, 9. Foreholte 24-30, 10. VUC 24-27, 11. FC Lisse 24-27, 12. Voorschoten’97 23-23 (24-26), 13. HVV 24-22, 14. ESDO 24-7 (reeds gedegradeerd).

Basisopstelling Voorschoten’97: Lamrabette, Hilders, Van Veen, Van der Wijngaard, Adriaanse, Hogewoning, Van den Heuvel, Van Wattum, Nikic, Van den Berg, Kers.

If Not Now
Van Marwijk artikelbanner