HomeZaterdagDerde klasseWarmunda moet KDO voor laten gaan

Warmunda moet KDO voor laten gaan

-

Derde klasse A (zondag)-Afgelopen zondag ging Warmunda op bezoek bij KDO uit De Kwakel. Bij winst zou de ploeg van trainer Alan Campfens zich nestelen in de top van de ranglijst. Helaas kwam het niet zover. KDO ging met de winst aan de haal. Het werd 2-0.

Bilal El Kourami met zijn indruk van de wedstrijd: ,,De eerste twintig minuten van de wedstrijd kon ik niet aanwezig zijn in verband met mijn werk. Van mijn teamgenoten begreep dat we in die fase verre van ons beste voetbal lieten zien. We verloren met regelmaat van de klok de duels. Ook de tweede bal was veelal voor onze opponent. Hierdoor maakten we het onszelf onnodig moeilijk en was het wachten op een tegentreffer. Helaas viel die dan ook halverwege de eerste helft. Noodgedwongen moesten we de schade beperkt houden tot aan de theepauze. Tegen de rust kreeg ik te horen dat ik in de tweede helft op de nummer tien positie zou gaan spelen.”

El Kourami vervolgt: ,,Van onze trainer moest ik meer power in de wedstrijd brengen. Ik kreeg de taak opgelegd om met name de buitenspelers aan te spelen. Dan was het hopen dat de verdediging van KDO onder onze druk zou bezwijken. Dat ging ook goed in het tweede bedrijf. We vertoonden een heel ander spelbeeld. Positioneel stonden we zoals het hoort. We probeerden het spel van de tegenstander vroeg te ontregelen en van daaruit kansen te creëren. Naarmate de wedstrijd vorderde kregen we dan ook steeds meer mogelijkheden. Uiteindelijk gaat het er dan wel om dat ze afgemaakt moeten worden. We namen steeds meer risico’s en gingen achterin één op één spelen. We wilden hierdoor de gelijkmaker forceren. Helaas pakte dit anders uit. Doordat er meer ruimte achter de defensie lag verdubbelde zij de score. Het was een messcherpe countergoal van hun kant, dat moet gezegd worden.”

De multifunctionele speler tot besluit: ,,Gezien het veldspel van de tweede helft had er zeker meer ingezeten. Daar kunnen we positief op terug kijken. De trainer gaf na afloop ook aan dat hij tevreden was over het vertoonde spel in de tweede helft. Uiteindelijk is het natuurlijk doodzonde dat we te slap aan de wedstrijd begonnen. In ieder geval hebben we onze rug gerecht en laten zien dat we een goed team zijn. Als we effectiever worden kunnen we zeker in het linkerrijtje eindigen. Volgende week nemen we het thuis op tegen Aalsmeer. Thuis zijn we moeilijk te verslaan en ik heb er alle vertrouwen in dat we dan de drie punten pakken.”