zaterdag, april 20, 2024
HomeBekerWarmunda lijdt meer schade dan enkel bekeruitschakeling

Warmunda lijdt meer schade dan enkel bekeruitschakeling

-

Districtsbeker- Warmunda is niet langer vertegenwoordigd in het districtsbekertoernooi. Weliswaar verloor de ploeg van Alan Campfens niet na negentig minuten (0-0), maar vanaf de strafschopstip toonde Abbenbroek zich de betere. Warmunda was de wedstrijd geƫindigd met negen man vanwege uitsluitingen voor Vincent Solleveld en Dennis Kramer, de routiniers van de ploeg.

Trainer Campfens: ,,Over de wedstrijd kan ik niet ontevreden zijn. We hebben heel aardig gespeeld en kansen kunnen creĆ«ren. Enkel hebben weĀ al een tijdje moeite met scoren en dat brak ons nu ook op.Ā In de slotfase moesten we met negen man verder en in deĀ periode totĀ het einde hebben we ons ook nog kranig kunnen verdedigen.”

De blauwwitten misten tweemaal van elfmeter. Nick Arnst en Sjoerd Winkelman faalden, terwijlĀ Abbenbroek vier keerĀ raak mikte. Campfens zat niet heel erg met de uitschakeling.Ā ,,De rode kaarten doen me meer pijn. Kramer en Solleveld trekken bij ons de kar en hen zullen we moeten missen tegen WVC volgende week. Dat is een ploeg die bij ons in de buurt staat en dan helpt het niet dat we weer moetenĀ improviseren. Kramer zou een duw hebben uitgedeeld, waarbij de tegenstander ook niet vrijuit ging. Solleveld werd gestraft vanwege een natrappende beweging. Ik heb dat zelf niet kunnen waarnemen, omdat ik gefocust was op de bal. Van spelers van de tegenstander begreep ik dat de rode kaarten overtrokken waren. Het is voorĀ mij in elk geval duidelijk dat we slimmer moeten zijn. Zij gingen provoceren gaandeweg de wedstrijd en dan moet je je niet uit de tent laten lokken.”

Warmunda, dat al tijden met veel jongelingen moet spelen, zal dus nog zware weken tegemoet gaan in competitieverband tot aan de winterpauze. ,,De jonkies doen het op zich goed, maar we mogen niet verwachten dat zij het team aan de hand nemen. Onze competitiestart was prima, maar we hebben het ondertussen moeilijk. Niet dat we wekelijks worden weggespeeld, maar we moeten wel punten gaan pakken. Regelmatig hebben we credits gekregen van tegenstanders, maar daar kun je geen brood voor kopen.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read