HomeDerde klasseASCWarmunda zegeviert in slijtageslag tegen ASC

Warmunda zegeviert in slijtageslag tegen ASC

-

Derde klasse A (zondag)- Wat een heerlijk voetbalgevecht aan de Duivenvoordestraat in Oegstgeest zondagmiddag. Een uitbundig zonnetje, echt gras, voldoende publiek, een verrassend scoreverloop en twee ploegen die hartstochtelijk voor een zege streden. Mooier kan de ware voetballiefhebber het moeilijk krijgen. Uiteindelijk trokken de bezoekers met 2-3 aan het langste eind om ASC diep teleurgesteld achter te laten.

Met een gelijk aantal punten uit even zoveel wedstrijden stonden ASC en Warmunda aan de aftrap.  Het uitgangspunt was echter wel degelijk anders. Warmunda zou als nieuwkomer in de afdeling wellicht tevreden kunnen zijn met een puntje. ASC beoogde de volle winst te halen om daar tegen laagvliegers als Voorschoten’97 en MMO daar nog eens zes punten aan toe te voegen. Een plaats in de subtop zou het glorieuze resultaat zijn.

Halverwege de match leek deze doelstelling ook haalbaar te zijn. ASC had een 0-1 achterstand weten om te zetten in een 2-1 voorsprong en had in die eerste helft ook de betere kansen. Doorsnee doelpunten waren het alle drie zeker niet. Roy Komen scoorde al na een paar minuten zeer fraai door een opstuitende bal met het buitenkantje over keeper Adriaan Verbeek te tillen. Toeval? Komen: ,,Het was wel degelijk een bewuste poging, maar ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat hij erin ging.”

Ralph van Zandwijk scoorde de gelijkmaker: hij kreeg de bal voor zijn voeten toen keeper Arthur van Dam een hard schot van zijn borst liet stuiteren. Ook bij de tweede zou men kunnen spreken van een toevalstreffer. Jerome Rousseau stond precies op de goede plek toen de bal na slecht verdedigen via de paal voor zijn voeten caramboleerde. Vanaf een metertje voor de lijn ramde hij de bal hard tegen de touwen. Het zonnetje leek ook in figuurlijke zin te gaan schijnen voor de ploeg van Kevin van der Geest.

Het pakte in de tweede helft echter anders uit. Teije Rutten hierover: ,,Ik denk dat Warmunda er in de tweede helft goed is ingeklapt. Dat hadden wij ook moeten doen, maar lieten dat na. De gedwongen wissels door blessures werkten ook niet in ons voordeel. We hebben het in het tweede deel van de wedstrijd uit handen gegeven.”

De bezoekers startten inderdaad voortvarend en zetten de thuisploeg onder druk. Invaller Dennis Kramer nam de 2-2 voor zijn rekening uit een vrije trap. Daarmee maakte hij zijn woorden, uitgesproken in de rust waar: ,,Ik zeg niet dat ik de winnende maak, laat ik eerst maar eens de gelijkmaker voor mijn rekening nemen.” En dat deed hij.

Geen van beide ploegen nam vervolgens genoegen met een puntje en speelde vol hartstocht voor de winst. Warmunda aarzelde niet fysieke kracht in de strijd te gooien en de grens van scheidsrechter Nabi op te zoeken. ASC, en zeker ook de bank, kon dat niet altijd waarderen. De ploeg uit Warmond had daar volkomen maling aan, blij dat de thuisploeg zo uit hun spel raakte. De winnende, uit een klutsbal, van Bilal el Kourami was misschien dan ook geen toeval. De laatste tien minuten waren hectisch. Warmunda moest ver terug en de thuisploeg streed tot de laatste snik voor een (verdiend) puntje. Het was een klein wonder dat Arthur van Dam zijn doel verder wist schoon te houden.

De volkomen leeg gestreden en aangeslagen Rutten nog eens: ,,Dit is een klap hoor. In plaats van drie punten voor op hen en een lekker uitgangspunt voor de volgende wedstrijden krijg je dit. Zonde.” De vleugelaanvaller speelde een prima wedstrijd en had een paar mooie individuele acties in huis. Het was echter niet genoeg. ,,Het ging wel lekker, maar wat heb je er aan als je met lege handen blijft staan? Het was echter pas wedstrijd nummer zes. We gaan echt nog wel meedoen voor die plek goed in de middenmoot.”

Opponent Komen was net zo uitgewoond, maar vanzelfsprekend in een aanzienlijk beter humeur: ,,Wat je zo noemt: een zwaarbevochten zege. Voor mij persoonlijk ook. Ik moest centraal achter de spitsen spelen terwijl ik normaal achterin sta. We kwamen tot een zege door echt met 110% inzet te spelen. Ik ben geweldig trots op onze ploeg en hoop echt dat we dit iedere week kunnen opbrengen. Voor een promovendus doen we het geweldig toch? Man, wat een strijd.”

Misschien kan nog vermeld worden dat de trainers Van der Geest en Campfens zich tijdens en na de wedstrijd zich uitermate collegiaal naar elkaar gedroegen en er ook ruimte was voor een knipoog en relativeren. Respect was het sleutelwoord.

ASC-Warmunda 2-3 (2-1). 4. Komen 0-1; 23. Van Zandwijk 1-1; 42. Rousseau 2-1; 53. Kramer 2-2; 80. El Bilal 2-3.  Scheidsrechter: Nabi. Toeschouwers: 150.

ASC: Verbeek (20. Oosterhof), Van Bergen, Goebel, Kroft, Schouten (46. Pronk. 60. Wenzel), Kuipers, Van Zandwijk, Rousseau, Buijze, Rutten, Dutrieux.

Warmunda: Van Dam, De Taeye, Slolleveld, Van Winsen, Arnst, Kourami, Kest (46. Kramer), Brian van Noort (46. Jeroen van Noort), Esman, Komen, Rajabzadah (80. Mastemaker).