HomeZaterdagDerde klasseZwammerdam kan maar niet doordrukken

Zwammerdam kan maar niet doordrukken

-

Derde klasse A (zaterdag)- Zwammerdam won dit seizoen zes keer waarbij tot drie keer toe twee achtereenvolgende wedstrijden werden gewonnen. Daarna ging het telkens weer fout. Vorige week werd gewonnen van Linschoten (5-1), na een uitstekende tweede helft, en dat had een serie van drie winstpartijen aaneengesloten moeten opleveren voor de winterstop. In en tegen Nieuwkoop kwam het na een zeer vermakelijke middag echter niet goed: 4-3.

161203_64_nieuwkoop-vvz_4-3-kopie-small

De ploeg van Rob de Lange was in de eerste helft wel voortvarend op weg, maar na de rust kwam de thuisploeg langszij en uiteindelijk greep het de macht, waarmee Nieuwkoop liet zien dat het een geduchte tegenstander is in deze klasse. De thuisploeg verloor dan ook vorige week maar nipt van koploper Lugdunum.

161203_61_nieuwkoop-vvz_4-3-kopie-small

Het eerste doelpunt, na acht minuten, was voor de gastheer. ‘Damme’ werd dus direct wakker geschud en even voor het halfuur was de schade hersteld (1-2) door twee treffers van Donny van der Neut, die zo zoetjes aan een vaste waarde begint te worden voor de groenwitten. In beide gevallen was Koen Woudenberg de aangever.

161203_53_nieuwkoop-vvz_4-3-kopie-small

Na de rust drong de thuisploeg aan en met succes. Halverwege was de stand weer in evenwicht en kort daarna viel het vijfde doelpunt uit in het voordeel van de oranjehemden. Een kwartier voor tijd kreeg Kenny Blanken de gelegenheid om zijn ploeg weer in balans te brengen met Nieuwkoop, maar de strafschop werd niet verzilverd. Vlak voor de gong werd het alsnog 3-3 door Bryan van Delft en met een punt had Zwammerdam de Nieuwkopers van het vege lijf kunnen afhouden op de ranglijst. In de slotminuut viel er evenwel alsnog een zevende treffer op deze voetbalmiddag en de 4-3 betekende voor de ploeg van De Lange dat Nieuwkoop op doelsaldo nu voorbij is aan de jonge equipe. Beide teams zijn in het bezit van negentien punten. Zwammerdam sluit de eerste seizoenshelft volgende week af met een treffen tegen LSVV’70, dat zich geleidelijk aan het herstellen is van een serie nederlagen.