Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Zwammerdam vrijwel zeker blijvend derdeklasser

Brasserie Park
Mooi artikelbanner

Derde klasse A (zaterdag)- De derby tussen Rohda’76 en Zwammerdam stond zaterdagmiddag in een speciaal daglicht. Rohda’76 kon de laatste strohalm grijpen voor een nacompetitieplaats om degradatie te ontlopen, terwijl Zwammerdam zich eventueel door een overwinning definitief veilig kon spelen. Beide gebeurtenissen deden zich niet voor. Rohda’76 heeft nog steeds kans op nacompetitie en Zwammerdam is nog steeds niet helemaal veilig. Hoewel ‘Damme’ er wel zo goed als is. Op de overwinning met 2-3 voor Rob de Lange en de zijnen viel overigens weinig af te dingen en er is sprake van een uitstekende stap voor lijfsbehoud.

160430_36_Rohda_VVZ_2_3 (Kopie) (Small)

Het eerste kwartier was nog voor Rohda’76 dat zich enkele kleine kansen wist te verwerven. Zwammerdam kwam pas in de 30e minuut aan een kans toe door een te korte terugspeelbal. Jordi de Groot kon deze kans niet benutten. In de 31e minuut viel er een cruciaal moment te noteren. Rohda’76 kwam met de laatste man door op rechts en Wouter van Valen redde op magistrale wijze. In de rebound blesseerde de Rohda’76 uitblinker zich en hij moest even later naar de kant. Dit bleek de ommekeer in de wedstrijd. In de 39e minuut besloot Zwammerdam nog net naast het doel, maar in minuut 41 was het wel raak. Reijer Peters schoot gericht en laag in de hoek de 0-1 binnen. Nog geen twee minuten later stond het weer gelijk, na aarzelend optreden van de Zwammerdam-verdediging.

Voorthuijzen artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Knijnenburg artikelbanner
Sport2000 artikelbanner

160430_10_Rohda_VVZ_2_3 (Kopie) (Small)

Na rust heeft Zwammerdam het verschil kunnen maken. In de 53e minuut kon Kevin Ruiter via drie onderlinge duels in balbezit blijven en voorgeven op Jordi de Groot. Die wist er wel raad mee in de korte hoek: 1-2. Nog geen drie minuten later bracht Justin Bons de stand via een magistrale lob op 1-3! In de resterende minuten volhardde Rohda’76 in een 1 op 1 verdediging en kwamen er kansen voor de bezoekers. De broertjes Bons vergaten de 1-4 op het scorebord te brengen en ook Peters kreeg het vizier niet meer op scherp. Diep in blessuretijd kwam Rohda’76 nog op 2-3. Voor wat het waard was.

160430_08_Rohda_VVZ_2_3 (Kopie) (Small)

Door dit resultaat staat Zwammerdam vijf punten los van de nacompetitieplaatsen, met een veel beter doelsaldo dan die ploegen in gevaar. Feitelijk is er nog 1 punt nodig uit de komende twee wedstrijden. Eerst uit tegen Kagia, dat nog strijdt voor nacompetitie voor promotie, en tot slot thuis tegen Oegstgeest dat nog een kans heeft op nacompetitie voor lijfsbehoud. De spanning is een beetje kleiner, maar niet geheel weg na de goede overwinning bij de buren waar eerder zo ruim van was verloren. De revanche smaakte goed!

Website Zwammerdam, foto’s met dank aan Jaap Peters

160430_15_Rohda_VVZ_2_3 (Kopie) (Small)

Brasserie meelfabriek
Gerard Bol artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten