HomeZaterdagVierde klasseBernardus en Leidsche Boys boeien toeschouwers tot het laatst

Bernardus en Leidsche Boys boeien toeschouwers tot het laatst

-

Vierde klasse A (zondag) – ,,Het is elke week met elkaar weer een stapje vooruit maken. En dat kost tijd want we hebben een hele nieuwe selectiegroep. Ik moet zelf soms ook nog even over de spelersnamen nadenken. Nu krijgen we met 5-2 klop van Bernardus. We moeten leren van de gemaakte fouten. Niet direct het koppie laten hangen als iets tegen zit of de scheidsrechter anders beslist dan je verwacht of hoopt. Daarmee laat je je ploeggenoten in de steek. Leren accepteren en doorvoetballen. Daar hamert onze trainer Jan Wansink met de technische staf elke training op. We zullen met  Leidsche Boys zeker groeien in deze competitie, maar dat kost tijd en ook de spelers moeten elkaar daarbij steunen”, aldus Jan Oomen de verzorger van de Leidse ploeg (laatste foto) kort na deze nederlaag.

Een mooiere seizoenopening in de vierde klasse A kon de KNVB niet bedenken met de thuiswedstrijd van het gedegradeerde Bernardus tegen Leidsche Boys waar trainer Wansink na de laatste winterstop maar een paar punten bijeen wist te sprokkelen en hij in de voorbeschouwing op deze competitie afgelopen week meedeelde iets te hebben met deze tegenstander vanwege de familiaire banden. De ontvangst in de bestuurskamer door de trotse voorzitter Kaspar Scheltema was dan ook zeer gastvrij. Hij benadrukte vooral de kracht van de ‘eigen jongens van het dorp’. Aanvoerder Stef Schinagl is met zijn 26 jaar met voorsprong de oudste speler waar de andere selectiespelers tussen de 19 en 22 jaar zijn.

B2 (Small)

Bij Bernardus is er het nodige gebeurd; trainer Ronald Rosdorff vertrok  naar zaterdag derdeklasser Koudekerk. Het trainersstokje werd overgenomen door Marcel Vondeling, de oud-trainer van de A1, die in zijn selectie veel spelers van zijn A1 kon begroeten. Met de talentvolle jonge eigen kweek kan Bernardus weer twee selectieteams inrichten waar Mitchell Goudkuil, gekomen van Koudekerk, de nieuwkomer was. Vermeldenswaardig is dat Marcel Valk de assistent-trainer is, waar hij bij velen bekend is als oud-speler van Willem II en ADO Den Haag. Ze gaan in ieder geval de vierde klasse in vanuit een goede organisatie.

Aan de kant van de Leidenaren stonden zes nieuwkomers in het veld en kwam ook een nieuwe speler als invaller in de tweede helft binnen de lijnen. Dan weet je dat het gewoon tijd kost eer alle spelers elkaar beter weten te vinden. Leidsche Boys en Bernardus zijn zeker geen onbekenden van elkaar want de laatste vijf competitiewedstrijden in de voorbije jaren leverde drie keer een zege voor Bernardus op met elke keer een enkel doelpunt verschil. Maar deze wedstrijd eindigde voor een slordige tweehonderd toeschouwers in een afgetekende 5-2 thuiszege. Daarbij bracht deze pot, onder de zeer daadkrachtige en goede leiding van scheidsrechter Guergouri, alles waarvoor toeschouwers naar de voetbalvelden van de vierde klasse komen.

B3 (Small)

Het was al in de eerste minuut dat de vrije trap voor Bernardus op twintig meter afstand, strak ingeschoten door Nordin Oudshoorn, recht op doelman Fatih Kirac (van de zaterdagtak van FC Boshuizen) afging. Tot grote ontsteltenis van een ieder die Leidsche Boys een warm hart toedroeg rolde de bal onder zijn lichaam door, 1-0. Het was de thuisploeg die vervolgens het initiatief nam. Jeffrey van der Heiden miste in de 14e minuut drie meter van de goal, blijkbaar geschrokken van deze kans omdat de Leidse buitenspelval te laat dichtklapte.

Het was middenvelder Nawfal el Khattabi die zijn schot van twintig meter van richting zag veranderen door een Bernardus-speler waardoor hij de 1-1 kon laten aantekenen. Bernardus kreeg echter de grootste kansen. Leidsche Boys had zichtbaar moeite om elkaar te vinden en het balletje rond te tikken en dat zou juist zo lekker kunnen op deze kunstgrasmat. Daarbij was doelverdediger Kirac regelmatig onzeker in zijn optreden waardoor er diverse hachelijke, maar spektakelrijke, momenten voor zijn doel ontstonden. In de 35e minuut was hij kansloos toen Kevin Kersseboom bij de tweede paal een schitterende voorzet van Jessey Ouwerkerk van rechts hoog in de touwen joeg, 2-1. Ook Devlin Harkes, de doelman van de thuisploeg, deed een duit in het blunderzakje, want zijn onzekere optreden in de 42e minuut op de rand van de zestien gaf Leidsche Boys-aanvaller Kevin Groenendijk alle gelegenheid om te profiteren. Het publiek ging er eens goed voor zitten en staan en het werd op haar wenken bediend, want een minuut later was het Van der Heiden die de thuisploeg op 3-2 bracht na weer onzeker ingrijpen van doelman Kirac. Oomen: ,,Dat is nou zo jammer dat je na die 2-2 het niet vast kan houden tot de rust. Zo bleven we achter de feiten aanlopen.”

B4 (Small)

In de tweede helft leek de uitploeg het balletje beter rond te kunnen spelen, er zat meer voetbal in de ploeg. Opvallend bleef het, dat ook in deze tweede helft bij enige tegenslag sommige spelers van Leidsche Boys moeite hadden om de voetbaldraad direct weer op te pakken. Voor de toeschouwers was het genieten, veel gemiste kansen, leuke acties die vaak strandden met een onmogelijk gekozen vervolg en veel passie en beleving bij alle spelers en op beide banken. Waar centrumspits Alex Iliopoulos van Bernardus in de 68e minuut achterwaarts nog over kopte, doelman Kirac was er te laat bij, was het een minuut later wel raak. Uit een schitterende voorzet van rechts van Kersseboom scoorde hij de 4-2. En nadat het spel enige tijd op en neer was gegolfd maakte Van der Heiden zijn tweede treffer deze middag middels een sliding bij een scrimmage voor het Leidse doel, 5-2.

B5 (Small)

De uitslag had nog hoger kunnen uitpakken, maar ook alle zes wisselspelers konden deze stand niet meer veranderen. Zo had Leidsche Boys voldoende stof voor de trainingen deze week meegekregen met dit eindresultaat. Zondag 11 september is VEP thuis de tegenstander. Oomen: ,,We gaan er hard aan werken deze week. Het belangrijkste is dat de spelers leren accepteren van elkaar.”

Het publiek was deze middag in Hazerswoude Rijndijk de grote winnaar. Deze wedstrijd bracht alles wat het voetbal in de vierde klasse zo mooi maakt. Als je dan ziet dat er in de vierde klasse A in zes wedstrijden 41 doelpunten zijn gemaakt dan weet je zeker dat je je als toeschouwer (en verslaggever) nooit hoeft te vervelen.

Bernardus – v.v. Leidsche Boys 5-2 (3-2). 1. Oudshoorn 1-0, 15. El Khattabi 1-1, 35. Kersseboom 2-1, 42. Groenendijk 2-2, 43. Van der Heiden 3-2, 69. Iliopoulos 4-2 en 75. Van der Heiden 5-2. Scheidsrechter: N. Guergouri. Toeschouwers: 200.

Bernardus: Harkes, Wesseling, Vermeulen, Van der Werff, Pijnacker (80. Verbeij), Oudshoorn (84. Droogh), Ouwerkerk (70. Rosdorff), Van der Heiden,  Iliopoulos, Schinagl en Kersseboom.

Leidsche Boys: Kirac, Peper (46. Redel), Mkaddem, De Kooker, Amghar, Koek (80. Streur), Elkhattabi, Abassi (58. Benaissa), Van Eenennaam, Groenendijk en Pinas