Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Carlos Pinas nieuwe trainer van LVV Football Factory

Brasserie VIS artikelbanner
Mooi artikelbanner

Begin februari werd bekend dat Nino Poulina aan het eind van het lopende seizoen Football Factory zijn rug toekeert en aan het werk gaat bij stadsgenoot Roodenburg. Deze week werd bekend gemaakt dat er ondertussen een opvolger is gevonden. Zo zal Carlos Pinas volgend seizoen op de bank plaatsnemen bij de vierdeklasser. Pinas is dit seizoen nog werkzaam als assistent-trainer bij de zondagtak van UDO, naast hoofdtrainer Erik van Manen.

,,Aan het werk bij bijzondere club"

,,Aan het werk bij bijzondere club”

Hoe is het balletje gaan rollen? ,,Ik werd enkele weken geleden gebeld door Pieter van Schie, die sprak namens het bestuur van Football Factory. Men was bezig met een zoektocht en kwam onder meer bij mij uit. Zo zijn we het gesprek ingegaan en al snel werd mij duidelijk dat er wat ontstond. Het eerste gesprek duurde drie uur en dat zegt feitelijk al heel veel. Met een goed gevoel ben ik vertrokken en een uur later werd ik al gebeld dat men graag een tweede gesprek wilde. Ik ben een gevoelsmens en ik voelde al aan dat er een klik was. Als gevolg van ons eerste gesprek heb ik een beleidsplan geschreven en mijn visie gedeeld en dat kwam overeen met de filosofie van de club. Zo zijn we tot elkaar gekomen en ik kijk er naar uit om straks aan de gang te gaan.”

Football Factory is opgericht in mei 2008 en maakt een stormachtige groei door. Waar de meeste Leidse clubs onder zware druk staan van o.a. teruglopende ledenaantallen, gaat het juist crescendo met de roodzwarten. Dat is ook Pinas niet ontgaan. ,,Volgend seizoen zijn er weer meer elftallen bij deze bijzondere club en de selectie bestaat straks uit een mannetje of 45. Dat is vrij uniek, lijkt mij. Dat maakt ook dat de aanpak minder vrijblijvend kan. Natuurlijk vind ik dat plezier maken heel belangrijk is, maar ik ben wel een trainer die om de prijzen wil spelen. De club wil in dat opzicht ook stappen maken en dus kan de lat omhoog wanneer je zoveel spelers tot je beschikking hebt. Verder is het complex ook uniek te noemen. Er zijn zeer veel faciliteiten en daarnaast wordt er van alles en nog wat georganiseerd door de club, ook al vanwege het internationale karakter. Dan spreek ik over festiviteiten, (internationale) toernooien en nog veel meer. Deze club leeft en daar ga ik straks graag deel van uitmaken.”

Knijnenburg artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Rabobank artikelbanner
Carlos Pinas, DHC C1, seizoen 1982-1983. Pinas gehurkt uiterst rechts, tweede van links Regi Blinker

Carlos Pinas, DHC C1, seizoen 1982-1983. Pinas gehurkt uiterst rechts, tweede van links Regi Blinker

 

Pinas is nu dus nog werkzaam bij UDO, maar de 47-jarige in Delft woonachtige voetballiefhebber pur sang heeft er al een heel voetballeven op zitten. Bij elkaar trapte hij 35 jaar zelf tegen een bal aan. Hij speelde in zijn jeugd in de hoogste elftallen van DHC, onder meer nog met oud-Feyenoorder Regi Blinker. In die tijd was Guus Haak lange tijd de trainer van het eerste elftal. Na de lange en fijne periode aan de Brasserkade kwam hij terecht bij sc Wippolder, waar hij tien jaar in het eerste speelde. Vanwege zijn baan verhuisde hij vervolgens naar het zuiden, om toch weer terug te keren in Delft als speler en later trainer van DVC. Ook RKAVV kwam op zijn pad. In Leidschendam was hij jeugdtrainer, een functie die hij ook later bekleedde bij GHC aan de Leidse Vliet. Nu is hij ruim anderhalf jaar werkzaam voor UDO, de club die bijna klaar is voor een fusie met vv Oegstgeest.

,,Plezier en prestatie hand in hand"

,,Plezier en prestatie hand in hand”

 

,,Het is nog niet geheel duidelijk wat er met UDO gaat gebeuren op zondag. Los daarvan ben ik er wel weer aan toe om op eigen benen te staan. Daar is ook alle begrip voor bij UDO en men gunt me deze stap. Wel heb ik een fijne tijd gehad bij de club en ook de laatste maanden zullen vast nog leuk zijn. Geleidelijk aan ga ik me vanaf een afstandje bezighouden met Football Factory. Ik ga ze bekijken en me alvast een beeld creëren. Vorige week ben ik al wel voorgesteld aan de groep, maar met spelers heb ik nog niet gesproken. Het is voor mij al met al best wel een jongensboek, want er valt zeker wat te bereiken met Football Factory. Er is visie en beleid. En voor mij, als peoplemanager, is ook duidelijk dat ik straks mijn ei kwijt zal kunnen in gesprekken met spelers. Ze studeren allemaal en het moet dus wel lukken met de gesprekken. Daarnaast vind ik het leuk om met spelers te maken te krijgen die in andere landen op hoog niveau hebben gespeeld. Of jongens die hoger hebben gespeeld aan de andere kant van het land en in Leiden zijn gaan studeren. De diversiteit aan culturen maakt het extra interessant om bij deze club aan het werk te gaan.”

Pinas popelt dus al, maar zal nog even moeten wachten. Het zou in elk geval op voorhand een heel boeiend voetbalseizoen (’16-’17) kunnen worden. ,,Ja, want UDO en Football Factory treffen elkaar en de kans bestaat dat Oegstgeest degradeert en ook vierde klasse gaat spelen. Opgeteld bij de aanstaande fusie kan het dus allemaal heel erg leuk worden in die klasse. Maar zoals gezegd; ik kom daar niet om enkel maar plezier te hebben. Meedoen om de prijzen is mijn doelstelling.”

Rebel Horeca artikelbanner
Gerard Bol artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten