Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Chris Wassenaar (Leidsche Boys): ,,We laten trainers in de kou staan”

Duke of Oz artikel
Brasserie VIS artikelbanner

Vierde klasse A (zondag)- Leidsche Boys stond er rond de winterstop boven verwachting goed voor en een hoge klassering leek tot de mogelijkheden te behoren. Ronald Mink had de zaken op de rails staan, maar moest noodgedwongen zijn trainersfunctie neerleggen. Jan Wansink, op zaterdag in dienst van Lugdunum, werd bereid gevonden om het seizoen af te maken. Na de winterstop marcheert het van geen kant meer en zo werd zondagmiddag de zevende nederlaag van het seizoen geleden. Daarmee werd er nu even vaak gewonnen als verloren.

Chris Wassenaar baalde van de 1-3 nederlaag tegen Oranjeplein, een tegenstander waar eerder trouwens ook al van werd verloren (3-0). ,,Ik weet niet wat er aan de hand is, maar het gaat niet lekker meer. We hebben nog een keer gewonnen na de winterstop en nu al voor de vierde keer verloren sindsdien. Ik vrees dat het te maken heeft met de trainingsopkomst. Opeens wordt er om voor alles en nog wat afgezegd. Natuurlijk, werk kan een reden zijn. Ik ga daar ook niet aan twijfelen of dat echt zo is. Maar mij bekruipt wel het idee dat de een er meer voor over heeft dan de ander. Als gevolg van de magere opkomst zie je dat het op zondag moeizaam loopt. En dat is heel erg jammer, want we gingen juist lange tijd zo goed.”

Leidsche Boys liep zich voor januari het snot voor de ogen, met alle successen van dien. ,,Wij hadden een vechtersploegje in de goede zin des woords waar tegenstanders het heel moeilijk mee hadden. We gingen door het vuur voor elkaar, maar dat is nu niet meer het geval. Eigenlijk snap ik het ook niet want we hebben Ronald Mink beloofd dat we er vol voor zouden gaan na zijn vertrek. We laten hem nu in de kou staan. En dat geldt ok voor Jan Wansink. Hij is er toch maar mooi ingestapt en ik denk ook dat het een goede trainer is voor ons. Ook zijn trainingen zijn okay, maar met zes man doe je niet veel. Dit mag de groep zichzelf verwijten. Zo gaat het seizoen als een nachtkaars uit. Dit is onverteerbaar, naar beide trainers toe.”

Sport2000 artikelbanner
Geco artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel

De Vlietploeg moest het wel weer doen zonder Robin Holverda en Raymond van Es, beide sterkhouders zijn geblesseerd. ,,Dat is uiteraard niet prettig, want zij vormen de as van het elftal. Zonder hen hebben we echter eerder ook wedstrijden gewonnen, maar nu laten we het te vaak afweten. Tot overmaat van ramp stapte Trogillio Pinas in de rust uit, omdat hij er klaar mee was. Bijzonder jammer want hij knokt er ook altijd voor. Het ging er verbaal even stevig aan toe, maar we hebben het na rust trachten op te pakken.”

Op dat moment had Oranjeplein al een voorsprong en die werd spoedig uitgebreid, waarna Leidsche Boys eigenlijk speelde als een geslagen hond. Marco Spasic deed nog wel iets terug na en vrije trap van Sander Redel, maar in de alles-of-niets poging werd de eindstand bepaald op 1-3.

,,Een teleurstellende middag en eigenlijk ook totaal onnodig. We verliezen nu van tegenstanders die niet beter zijn en dat maakt dat het plezier wel wegzakt. We moeten eens goed met elkaar babbelen, om zo uit deze dip te komen. Lukt dat niet dan hebben we nog een lange lijdensweg te gaan. Al met al snap ik niet dat je niet traint. Voetbal is plezier hebben uiteindelijk. Zo heb ik het tenminste altijd begrepen. We krijgen ook nog een pittig programma met ploegen die boven ons staan dus ik denk dat iedereen moet beseffen dat het anders moet. Naar elkaar toe, maar zeker ook naar de trainers. Dat zijn we aan hen verplicht.”

Rebel Horeca artikelbanner
Slingerland artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten