HomeZaterdagVierde klasseFC Rijnland (za) uiteindelijk 'op karakter' naar winst

FC Rijnland (za) uiteindelijk ‘op karakter’ naar winst

-

Vierde klasse A (zaterdag)- FC Rijnland heeft de derde overwinning van het seizoen binnen. Op eigen veld werd Woubrugge met 5-3 verslagen na een grillig scoreverloop. De Leidse ploeg nam eerst een 2-0 voorsprong, kwam vervolgens na rust op een 2-3 achterstand om uiteindelijk alsnog voorbij te gaan aan de ploeg van Jur Geus. Aan Leidse zijde was Ozan Demirbas met drie doelpunten de blikvanger, zo vond in elk geval doelman Colin Oudenaarden. ,,Ja, Ozan was weer op dreef. Hij maakt ze dit seizoen makkelijk. Dat moet ie maar blijven doen.”

De groengelen kwamen in het eerste halfuur uitstekend voor de dag tegen Woubrugge. ,,Daarover kregen we complimenten van de tegenstander , maar zelfs later ook van de scheidsrechter. Hij had dit seizoen zulk voetbal nog niet meegemaakt. leuk toch? Helaas bleken we ook nu weer wisselvallig, want na die eerste fase vielen we ver terug. Er kroop een zekere angst in de ploeg en onzekerheid. Vooral in standaardsituaties handelden we paniekerig. Daar kwam ook de 2-1 uit en voor hetzelfde geld was het bij rust al gelijk.”

Na de hervatting leek FC Rijnland alsnog kopje onder te gaan. De bezoekers kwamen zelfs op 2-3 en er leek dus niets over van de sterke fase van voor de pauze. ,,In de rust spraken we af om de draad weer op te pakken, maar daarin slaagden we aanvankelijk dus allerminst. Gelukkig keerde de wedstrijd weer, mede ook omdat trainer Roberto Escudero Dave Otter en Robin Sap bracht. Daarmee kwam er weer nieuw elan en energie in de ploeg.” Demirbas maakte zijn derde voor de gelijkmaker en daarna zorgden Effe Yagin (een juweel van een doelpunt van grote afstand volgens de sluitpost) en Otter voor de twee andere treffers die de Leidenaren dus langs het moeizaam draaiende Woubrugge brachten.

De doelman weer: ,,De wisselvalligheid moet er nog uit. Als dat lukt kunnen we echt naar boven kijken. We raken ook steeds beter op elkaar ingespeeld. Als ik eerlijk ben moet ik zeggen dat ik aan het begin ook stroef ben gestart. Nu kom ik er beter in en dat geldt voor de hele ploeg. Zo vind ik het ook knap dat Mitchel van Antwerpen een hele wedstrijd heeft gespeeld. Hij speelde al eerder, maar maakte nu de negentig minuten vol. Dat terwijl hij zes jaar geen bal heeft aangeraakt.”

FC Rijnland trad aan zonder de nog geschorsten Michael de Roode en Leroy de Haas. Daarnaast is de Poolse aanwinst Maijeck Capec al weg door verplichtingen op werkgebied. ,,De spoeling is dus dun, maar we hebben nu toch wel al een paar aardige resultaten geboekt. Dit smaakt naar meer. Er is potentie genoeg. Het is fijn te merken dat we dus in staat zijn om goed voetbal op de mat te leggen, maar dat we ook karakter kunnen tonen in dezelfde wedstrijd.”

Ondertussen wacht FC Rijnland nog af wat er zal gebeuren met de eerder gestaakte wedstrijd tegen Van Nispen. Tegen VVSB kwam de wedstrijd eveneens niet tot een einde, maar dat heeft geen straf opgeleverd voor de Leidse ploeg. ,,We willen dat zo snel mogelijk achter ons laten en ons focussen waar het echt om draait. In die zin zorgde deze wedstrijd tegen Woubrugge in alle opzichten voor een leuke voetbalmiddag.”

Basisopstelling FC Rijnland: C.Oudenaarden, Verhage, Escudero, Kaya, Derksen, Schilthuizen, K.Oudenaarden, Yagin, Van Antwerpen, Van Doorn, Demirbas.