HomeVijfde klasseFootball FactoryFootball Factory voetbalt steeds beter, maar scoort niet en UDO wel!

Football Factory voetbalt steeds beter, maar scoort niet en UDO wel!

-

Vierde klasse A (zaterdag) – ,,Deze titel klopt helemaal want ook uit bij UDO vertrokken we weer met lege handen. We wisten het doelnet van UDO niet te laten bewegen waar zij wel drie keer scoorden. Speel je één keer zo’n wedstrijd dan heb je pech. Bij twee of drie van die potjes heb ik mijn twijfels. Maar als we het bij Football Factory nu een zeven keer meemaken dan is het gewoon een gebrek aan kwaliteit en daar zijn hele duidelijke redenen voor”, aldus Carlos Pinas, de bevlogen trainer van deze Leidse studentenvoetbalvereniging. Doelman Pieter Heeren van UDO: ,,We hadden die drie punten hard nodig om afstand van ze te nemen en voor de meeste jongens was het tevens een bijzondere wedstrijd. Want ze speelden tegen de club van hun oude assistent-trainer bij de zondagtak van UDO van vorig seizoen. Maar na alle berichten onderling vooraf op de sociale snelweg was de derde helft er na deze zege voor ons zeker niet minder gezellig om.”

UDO begon aan deze wedstrijd op sportpark De Voscuyl met tien uit twaalf, een twaalfde plek en elke wedstrijd veel complimenten van de tegenstanders voor het vertoonde spel van het jonge team van de ambitieuze trainer Nikivor van Rijn. Voor Football Factory was deze uitwedstrijd een zespunter want op zeven punten uit twaalf en een dertiende plek had Pinas ook niet echt gerekend bij de start van dit seizoen. Pinas: ,,Wat dacht je van de score van nul uit zes en maar twee keer gescoord? Maar we hebben dan ook te maken met een grote lijst van geblesseerde spelers.”

Toch was het eerste half uur Football Factory de bovenliggende partij. Ze gaven niks weg en kregen zelfs wat kleine kansjes. ,,Dan word je ook nog een in mijn ogen loepzuivere strafschop onthouden. Gaat die erin dan speel je toch anders zo’n eerste helft uit. Nu kon UDO uit het niets uit een dood spelmoment, een hoekschop, scoren”, liet Pinas teleurgesteld weten. Heeren: ,,Het was Pascal Franken die de bal uit die hoekschop binnen werkte, 1-0, en kort daar weer uit een hoekschop was het Daniël Gras die voor de 2-0 zorgde. Reken maar dat de stemming goed was in de kleedkamer in de rust.”

Dat was het zeker niet bij de Leidse studenten: ,,Natuurlijk waren de spelers gefrustreerd dat we met best goed spel weer met een achterstand gingen rusten. Er werd in onze kleedkamer dan ook het nodige getierd en diverse goden werden spontaan aangeroepen. Maar ja, we hebben dan ook geen schutters voorin lopen”, sprak de Leidse trainer. UDO begon de tweede helft beter dan na het allereerste fluitsignaal van de scheidsrechter. ,,We kregen een aantal kansen, maar het was onze Leidse tegenstander die vol energie alles probeerde om de 2-1 te laten aantekenen. En valt die wel dan kunnen we het ineens toch aardig lastig krijgen”, vertelde Heeren die door de absentie bij enige trainingen het doel deze wedstrijd niet hoefde te verdedigen en in Huub van der Maat een hele goede vervanger tussen de palen zag.

Pinas: ,,We zetten na rust alles op alles, gingen achterin één op één spelen om het UDO zo moeilijk mogelijk te maken. We speelden minuten op hun helft, maar balbezit bleek ook nu toch weer niet alles te zijn. Waar we vorige week thuis met 1-2 van Wassenaar verloren en in mijn beleving bijna 80% balbezit hadden, ging het nu ook weer mis op het laatst. Kort voor tijd scoorde UDO de 3-0 en was het over en uit voor ons.” Heeren: ,,Het was invaller Laurens Franken die zijn prachtige schot op de paal ingetikt zag worden door onze topscorer Patrick Vergeer, zijn zevende alweer dit seizoen. Dat zorgde er in ieder geval voor dat onze UDO-jongens een leukere derde helft konden beleven dan hun ‘oude’ trainer.”

Pinas had bepaalde momenten in die tweede helft zo het veld in willen rennen om dat te doen wat zijn jongens niet lukte, scoren: ,,Mijn lichaam trekt dat echter niet meer, maar ongelofelijk om een aantal keren een speler van ons zo vrij als God in Frankrijk op hun doelman af te zien gaan. En staande in de zestien lukt het ze nog om op die doelman te mikken, volgens mij moet die bal er langs om het ritselende geluid van het doelnet te kunnen horen. Maar het lukte wederom vandaag niet. Mijn team is niks te verwijten, ze hebben alles gegeven, kijk maar naar die krampaanvallen tegen het einde van de wedstrijd.” Heeren: ,,Zoals ik het vanaf de zijlijn kon bekijken waren de UDO-spelers vele malen fitter en hadden we het doodgewoon veel eerder met een nulletje of vijf, zes af moeten maken in de tweede helft.”

Met deze zege neemt UDO een elfde plek in met dertien uit dertien (16-33) en zit Football Factory in de hoek waar de voetbalklappen vallen met nog steeds een dertiende plek met zeven uit dertien (16-50). Beide ploegen gaan nu de winterstop in en spelen op 28 januari weer hun eerste competitiewedstrijd tegen respectievelijk Roodenburg uit en VV Leiden thuis, beiden pittige tegenstanders.

Het is goed om te horen dat beide teams niet in een winterslaap gaan, maar de wedstrijden om de Koetshuis Cup benutten om spelers speelminuten te geven en in wedstrijdverband te blijven oefenen op vaste spelritmen. Football Factory speelt dinsdagavond 13 december de tweede wedstrijd in poule D tegen de zaterdagtak van FC Rijnland. Pinas: ,,Een goede gelegenheid om die spelers die tegen het eerste aan zitten ook de kans geven om meer meters te maken dan in een korte invalbeurt.” UDO speelt donderdagavond 12 januari haar derde cupwedstrijd in poule A tegen LSVV’70. Een prima initiatief dus deze strijd om de Koetshuis Cup.

,,We hebben met 3-0 verloren, maar ik heb na afloop tegen al die jongens van UDO gezegd dat we de slag maar nog niet de oorlog hebben verloren. Aan het einde van deze competitie maken we de eindafrekening op. En wie ontvangen we in onze laatste competitiewedstrijd op zaterdag 13 mei 2017… juist, UDO”, liet de strijdvaardige trainer van deze Leidse voetbalploeg weten.

UDO – LVV  Factory 3-0 (2-0).

Basisopstelling UDO: Van der Maat, Lichtenbeld, Uittenboogaard, M. Franken, Gras, Bakker, P. Franken, Van Moorsel, Schnorck, Du Maine en Vergeer.

Basisopstelling LVV Football Factory: Sels, Van den Akker, Hockx, Boers, Luidens, De Jong, Peters, Corte Real, Van der Slot, Van Schie en Person.

Foto’s: lichtenbeldfoto.nl