HomeZaterdagVierde klasseLeidsche Boys is ‘blij’ met punt tegen SVH

Leidsche Boys is ‘blij’ met punt tegen SVH

-

Vierde klasse A (zondag) – Na de roerige periode en het vertrek van trainer Jan Wansink lijkt Leidsche Boys zich weer langzaamaan te herstellen. De Leidenaren speelden op eigen veld 2-2 gelijk tegen SVH en daar was men aan De Vliet zeker niet ontevreden mee. Het betekende pas het derde punt dit seizoen voor de hekkensluiter, die tot dusver nog niet wisten te winnen. Twee punten werden helaas door de KNVB afgenomen dus de nul is nu eigenlijk pas weggewerkt.

,,Voor Leidsche Boys is op dit moment elk punt mooi meegenomen’’, zei aanvaller Kevin Groenendijk. ,,Hier had ik op voorhand voor getekend. Al had er in de tweede helft meer ingezeten.’’ Zo werd een zekere goal van Groenendijk afgekeurd in de tweede helft. ,,Het scheelde zeker twee meter, maar dat weet je nou eenmaal in deze klasse. Op dit niveau hoort dat er ook een soort van bij’.”

In de eerste helft waren er voor beide ploegen weinig kansen, maar dat werd vlak voor rust  doorbroken door een wonderschone goal van de bezoekers uit Den Haag. ,,Een prachtige vrije trap, stijf in de kruising’’, vertelt Groenendijk. ,,Dat ongeluk hebben we dan ook nog. We krijgen vaak van die prachtige doelpunten tegen. Tot de 1-0 stonden we eigenlijk goed, vooral in de as. Het was weliswaar af en toe flipperkastvoetbal, maar er werd van onze kant hard gewerkt. Daar moeten wij het toch van hebben, niet van het verfijnde Barcelona-voetbal.’’

Na rust maakte Leidsche Boys gelijk via een treffer van Trogillio Pinas, nadat Ger Schoonderwoerd De Bezemer de bal verlengde. Vervolgens ging de thuisploeg op jacht naar de winnende treffer. Groenendijk zag de 2-1 tien minuten voor tijd worden afgekeurd. ,,Daarna was de luchtpijp leeg bij ons, zoals wij wel vaker hebben. We werden ver naar achteren gedrukt en kwamen er eigenlijk niet meer uit. Na drie à vier scrimmages achter elkaar scoorden zij uiteindelijk. We kregen de bal maar niet weg.’’

Desondanks betekende de 1-2 niet de definitieve overgave van de drager van de rode lantaarn in 4A. Patrick Oomen kopte de Leidse formatie naar een punt uit een vrije trap vanaf rechts van Rida Mkaddem: 2-2. ,,We zijn blijven knokken’’, zegt Groenendijk. ,,Dat ontbrak eerder dit seizoen vaak wel bij ons. Met dit gelijkspel zijn we uiteraard heel blij. Voor alle mensen die Leidsche Boys een warm hart toedragen en langs de kant staan, is het ook een opsteker. De sfeer in de groep is goed en met Mike Jordens als ‘coach’ gaat het ook prima. Hopelijk kunnen we nu verder bouwen.’’

Ondanks het derde gelijkspel van het seizoen komt de nummer laatst nu pas dus op één punt. Leidsche Boys kreeg eerder dit seizoen twee punten in mindering vanwege de gestaakte wedstrijd tegen Moordrecht. Voor de winterstop staat er nog één duel op het programma tegen nummer zes DIOS SV. Wellicht kunnen de rood-witten dan eindelijk een overwinning bijschrijven. Het begin is er in ieder geval wel.