Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Leidsche Boys sloopt Wilhelmus

Vergulde vos artikelbanner
Catsanddogs artikel

Vierde klasse A (zaterdag)-Leidsche Boys is twee plaatsen geklommen op de ranglijst. De ploeg van Houssin Bezzai walste zelf over staartploeg Wilhelmus heen (1-7) en stak voorbij aan FC Boshuizen, dat verloor van LSVV’70 (4-2) en Football Factory, dat niet in actie kwam. Het was voor de Vlietploeg met afstand de grootste overwinning van het seizoen.

Voor het eerst dit jaar prachtig weer, ook in Voorburg. Een lekker zonnetje, bijna geen wind en ook nog eens een uitstekende arbiter. Binnen drie minuten was het Nicky Neuteboom die, door een aantal afwezigen gepromoveerd van rechtsback tot rechtsbuiten, een perfecte voorzet van Michel Schouls koppend afrondde: 0-1.

Daarna was het voor Colin Oudenaarden af en toe alle hens aan dek, want Wilhelmus ging volop in de aanval en kwam een aantal keren verrassend door zodat de sluitpost met een aantal fabelachtige reddingen zijn goal schoon moest houden. Ook  Leidsche Boys vond een aantal keren de keeper van Wilhelmus op zijn weg, dus het eerste half uur was het een vermakelijke open wedstrijd, waarin de doelmannen zich konden onderscheiden. Na ongeveer een half uur spelen was het Bezzai die zijn ploeg aan de hand nam en zelf de schitterende 0-2 liet aantekenen. Dat was tevens de ruststand.

Brasserie buitenhuis
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Geco artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel

Nog maar net terug op het veld voor de tweede helft kon doelpuntenmachine Michel Schouls de 0-3 op het scorebord noteren na goed voorbereidend werk over een groot aantal schijven. Na nog geen vier minuten wees de scheidsrechter gedecideerd naar de stip, nadat Michel Schouls onreglementair werd neergelegd in het strafschopgebied. Dit buitenkansje liet de aanvaller niet liggen en sde bal ging onberispelijk in de uiterste hoek (0-4). In dezelfde minuut was het weer Neuteboom die de bal achter de doelman deponeerde voor de 0-5. Direct daarna deed Wilhelmus iets terug, maar dat ging slechts om en stuiptrekking.

Ongeveer tien minuten voor tijd was het weer Bezzai die weergaloos de bal over de keeper lobde en de 1-6 liet aantekenen en bijna in de laatste minuut werd Schouls weer onderuit gehaald en scoorde Leidsche Boys de zevende treffer en Schouls zijn derde. Al met al een kinderlijk eenvoudige overwinning voor de bezoekers. Wilhelmus heeft ondertussen al ruim honderd treffers moeten incasseren. Leidsche Boys zou in principe nog aanspraak kunnen gaan maken op de zevende plaats, en stek waar nu nog Wassenaar terug te vinden is.

Basisopstelling Leidsche Boys: Colin Oudenaarden , Emrah Kaya, Michel Schools,Nicky Neuteboom, Jaap Schilthuizen,  Sem Schilthuizen,Michael Derksen , Ali Bouda,  Mitchel Netjes, Roy Ouwerkerk, Hoessin Bezzai.

Auteur: hen Noordervliet

 

Seven gifts artikel
OWN artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten