HomeZaterdagVierde klasseLeidsche Boys (zo) verliest van laagvlieger

Leidsche Boys (zo) verliest van laagvlieger

-

Vierde klasse A (zondag)- Na de uitstekende overwinning op Escamp HSV op het eigen sportpark rukte de ploeg uit Leiden op naar de tweede plaats. Deze belangrijke zege werd behaald op 24 januari. Sindsdien kwam de ploeg van de kersverse trainer Jan Wansink niet meer in actie in competitieverband. Dit weekend stond er weer een wedstrijd op het programma, ditmaal tegen laagvlieger Houtwijk. De ploeg uit Den Haag bezet de voorlaatste plaats in de vierde klasse met slechts elf punten. Een overwinning lag in de lijn der verwachtingen, maar het loopt soms anders in het voetbal. De thuisploeg verloor met minimaal verschil: 0-1.

Regen en kou hadden het toch al niet al te beste veld geen goed gedaan. Goed voetbal was niet mogelijk. De ploeg uit de Hofstad leek hier minder moeite mee te hebben en verraste hiermee vriend en vijand. Beide ploegen verschenen behoorlijk gewijzigd aan de aftrap vergeleken met het eerste treffen op Sportpark Rijnveld in Den Haag. De eerste helft ging volledig gelijk op volgens trainer Wassink ‘in een typische 0-0 wedstrijd’. Voor beide ploegen waren er weliswaar kansjes, maar echte dotjes konden niet worden genoteerd.

Door een vroege blessure in de eerste helft van Raymond van Es, sleutelspeler op het middenveld van de ploeg aan de Vliet, moest trainer Wassink noodgedwongen wisselen en leverde zo kwaliteit in. ,,Van Es is een bepalende speler, als hij weg valt merken we dat direct in het veld”, mokte de trainer na afloop.

Leidsche Boys zocht in de tweede helft wel meer de aanval, maar ondanks diverse pogingen wilde de bal er niet in. Integendeel, het was een aanvaller van Houtwijk, die na een goede dribbel al struikelend de bal vanaf de achterlijn in het doel wist te ‘schieten’. Wansink, die al jaren meeloopt in het amateurvoetbal, had een doelpunt als deze nog nooit meegemaakt. Ondanks de 0-1 achterstand raakten de Boys niet in paniek. Er kwamen meerdere grote kansen, maar dit resulteerde niet in een doelpunt voor de thuisploeg. Er werd met 0-1 verloren van Houtwijk. Een pijnlijke en onverwachte nederlaag.

Wansink zat voor de tweede keer op de bank bij de Leidenaren en heeft het er heel erg naar zijn zin. ,,De selectie is dun maar de jongens geven elke week de volle honderd procent.” Volgende week speelt de ploeg een thuiswedstrijd tegen Toofan, ook al afkomstig uit Den Haag. Deze ploeg bezet de derde plek van onderen. Maar dat zegt dus niet altijd wat.

Basisopstelling: Besselse, Mkaddem, Derksen, Van der Meer, Bekooij, Peper, Van Es, Streur, Redel, Holverda, Pinas.