donderdag, april 18, 2024
HomeVierde klasseRoodenburgLeidse derby haalt einde niet

Leidse derby haalt einde niet

-

Vierde klasse A (zaterdag)- En zo eindigde Boshuizen-Roodenburg in een dusdanig tumult dat de scheidsrechter zich gedwongen zag voortijdig af te blazen. Met 1-1 op het scorebord en slechts vijf minuten te spelen zag de leidsman geen andere oplossing. Een kluwen spelers die verhit elkaar beschuldigden van alles en nog wat maakten de sfeer dusdanig dat hervatten de scheidsrechter niet verstandig leek. Let wel, en was geen sprake van een handgemeen of een vechtpartij; het bleef bij wat duwen en trekken. Een beschuldigende vinger uitsteken naar een der partijen of naar individuele spelers of trainers zou zinloos zijn. Verstandiger zou zijn als iedereen op en om het veld eens  kritisch naar het eigen gedrag keek.

In de wedstrijd sluimerde het ongenoegen voortdurend. Te vaak moest er gefloten worden voor overtredingen. Dit kwam niet alleen omdat beide elftallen met hart en ziel de strijd aangingen, het leek ook of er vetes uit het verleden een rol speelden. Misschien door een overmaat aan irritaties, maar goed voetbal ontbrak grotendeels.  De individuele kwaliteiten van bijvoorbeeld Ricardo Bekooij van Roodenburg en Armond Dzulakian of Mohammed Rahou van Boshuizen waren soms pareltjes in een rommelige wedstrijd.

Roodenburg was gekomen om de drie punten weg te halen bij een dit seizoen heel wisselvallig spelend Boshuizen. Voor de bezoekers zou winst een handhaving van een plek in de (sub)top betekenen en ook een periodekampioenschap hoorde niet tot de onmogelijkheden. Die ambities kon de ploeg deze middag niet waarmaken. Sterker nog, het was Boshuizen dat de leiding nam. Kamal Belkema zag een gaatje dat het muurtje open liet bij een vrije bal. Het rollertje leek houdbaar, maar ter verdediging van keeper Matin Harky moet gezegd worden dat zijn uitzicht volledig werd belemmerd.

De achterstand leek Roodenburg nauwelijks te storen in de veronderstelling dat doelpunten in de tweede helft wel zouden komen. Boshuizen was dit seizoen conditioneel vaak de mindere en de bezoekers waren zich daar wel van bewust. De 1-1, een schitterend doelpunt van de uitstekend spelende Ricardo Bekooij, zou maar het begin zijn, zo werd verondersteld. De thuisploeg liet zich dit keer van een andere kant zien door ook de tweede helft zijn mannetje te staan.  De tweede helft liet twee min of meer aan elkaar gewaagde teams zien. Roodenburg oogde aanvallend krachteloos en Boshuizen had zelfs de betere kansen. Een gelijkspel leek onvermijdelijk tot de onvriendelijkheden verder spelen onmogelijk maakten.

Boshuizen-Roodenburg gestaakt bij stand van 1-1.

15. Berkema 1-0, 30. Bekooy 1-1.

Boshuizen: Kirac, Janssens (46. Harroui), Bouhchlal, Leonora, Gezici (46. Abdulkadir-Ahmed), Rahou, Hamdi, Dzulakian (75. ?), Guner, Kouskous, Belkema.

Roodenburg: Van der Blom (85. Lancel), Smit (60. Ochan), Farhane, Bardaa, Van Hooidonk, Mkadmi (80. Bok), Elbaroudi, Bekooy, Fleuren, Kalangu, Harky.

Scheidsrechter: Heemskerk. Toeschouwers: 30.