HomeLSVV'70Interviews LSVV'70LSVV'70 buigt achterstand om en dendert door

LSVV’70 buigt achterstand om en dendert door

-

Vierde klasse A (zaterdag)-Afgelopen zaterdag stond er weer een stadsderby op het programma. Op het Wim Mugge Sportpark was LSVV’70 gastheer en ontving FC Boshuizen. LSVV won maar liefst zeven wedstrijden op rij waardoor de ploeg serieus kan meedoen voor het kampioenschap. De heenwedstrijd was een koud kunstje voor de mannen van speler/trainer Freek Jansen. Het werd toen maar liefst 2-7. Om de titelaspiraties niet in de koelkast te hoeven zetten was winst noodzakelijk. Na een stroeve start van de wedstrijd, stelde de studentenploeg orde op zaken. Het werd 4-2.

Boshuizen begon sterk aan de wedstrijd. Al in minuut één moest LSVV sluitpost Dammes Waasdorp aan de bak. Met een katachtige redding op een inzet van Armond Dzulakian wist hij zijn doel schoon te houden. De toon was gezet, zo bleek. Na een snel opgezette aanval waarbij Unur Guner de bal keurig teruglegde op Dzulakian was het wel raak. LSVV oogde in die fase slaperig en was er niets te zien van enige titelaspiraties. Toch herpakten de roodwitten zich. Boshuizen werd teruggedrukt op eigen helft en Jansen en de zijnen gingen naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Wel moesten ze alert blijven op de snelle uitbraken van het tandem Dzulakian en Ugur. Deze aanvallers stelden zeker in het begin van de eerste helft de LSVV verdediging meerdere malen op de proef.

De druk van de studenten op het vijandelijke doel werd wel groter en groter. Het was wachten op de gelijkmaker. Toch wist de uitstekend keepende Kirac de nul te houden tot aan de rust. Pogingen van Jansen, Nils de Groot en Michiel Ebbing werden allen gepareerd. Kort voor rust bracht de lat redding voor de sluitpost op een kopbal van Ebbing. Zo gingen de bezoekers met een fortuinlijke voorsprong de theepauze in.

Ook na de onderbreking bleef de thuisploeg massaal aanvallen. Boshuizen kon zich louter beperken tot verdedigen en loerde op de counter. LSVV was ongelukkig in de afwerking. Jansen, Rick Baarda en de Groot wisten allen geen doel te treffen. Na een goed kwartier in de tweede helft werd de thuisploeg  zelfs verder in de problemen gebracht. Boshuizen kreeg een hoekschop toebedeeld. In eerste instantie werd de bal weggewerkt door de verdediging van LSVV’70. De afvallende bal kwam terecht bij Sadesh Mahesh. Met een keiharde volley werd Waasdorp voor de tweede keer gepasseerd deze middag. Een sensatie hing in de lucht.

Zover kwam het echter niet. LSVV bleef gepassioneerd zoeken naar de aansluitende treffer met goed en verzorgd voetbal. Aan de zijkant stoomde Ebbing op die de bal vakkundig panklaar op het hoofd van invaller Sander Mulder legde. Onhoudbaar voor Kirac kopte hij de bal in de verre hoek. Het geloof bij LSVV was volledig terug en de ploeg ging op jacht naar minimaal een gelijkspel. Ongeveer tien minuten voor tijd viel de gelijkmaker dan toch. De studentenploeg kreeg net buiten de zestien een vrije trap. Gerben Groenendijk bracht de bal strak in het doelgebied. Deze ging aan alles en iedereen voorbij en ging in één keer het doel in. De Boshuizerkade-bewoners waren compleet lam geslagen door deze gelijkmaker. Conditioneel konden ze LSVV niet meer bijbenen.

Kort na de gelijkmaker kwam de thuisploeg meer dan verdiend op voorsprong. De Groot raakte met het puntje van zijn tenen een voorgegeven bal. Kirac rekende hier niet op en zo kantelde De Groot de wedstrijd in het voordeel van de cultclub. Het zou zelfs de voorsprong vergroten. In de allerlaatste minuut zag Groenendijk een vrije trap via de binnenkant van de paal in het doel verdwijnen. Hiermee werd op karakter en wilskracht de eindstand op 4-2 bepaald.

LSVV doet met deze uitslag goede zaken. Het deelt nog steeds de koppositie met Haagse Hout. Laatstgenoemde heeft echter een beter doelsaldo. Boshuizen blijft steevast in het linkerrijtje staan. Volgende week gaat LSVV op bezoek bij Leidsche Boys om wellicht te tekenen voor de negende winstpartij op rij. Boshuizen ontvangt op eigen terrein Blauw Zwart uit Wassenaar, dat op eigen veld onderuit ging tegen vv Leiden. Een uitslag die door Jansen en de zijnen ook met gejuich werd ontvangen gezien de ranglijst.

LSVV’er Gerben Groenendijk na afloop van de wedstrijd: ,,We begonnen slap aan de wedstrijd. Boshuizen was zeker in het eerste deel van de eerste helft sterker. Ze kwamen ook verdiend op voorsprong. Toch lieten we ons niet gek maken en we bleven zoeken naar de voetballende oplossing. Naarstig probeerden we de gelijkmaker te maken. Het wilde maar niet lukken. Het ontbrak aan scherpte. We kwamen de rust goed uit en bleven op jacht gaan naar de goal. Alleen viel hij aan de verkeerde kant. In ons doel dus uit een zondagsschot. Gelukkig wisten we terug te komen in de wedstrijd en dat bracht het geloof weer terug. Toen viel ook de gelijkmaker en dat was het moment dat we meer bloed roken. We bleven de ballen in de zestien pompen en kwamen warempel op voorsprong. In de laatste minuut scoorde ik nog uit een vrije trap. Vooral conditioneel en met karakter hebben we onze tegenstander vandaag afgetroefd.  Dat konden we vorig seizoen niet zeggen.”

Boshuizen aanvaller Armond Dzulakian over het verlies: ,,We begonnen zoals altijd sterk aan de wedstrijd. In deze fase kwamen we op voorsprong. Zoals zo vaak wilden we de voorsprong behouden door op de defensie te leunen. We kregen het hierdoor steeds moeilijker. Met enig geluk gingen we met een voorsprong de rust in. In de tweede helft bleef LSVV grote druk uitoefenen waar we niet onder vandaan kwamen. Toch hadden we het geluk dat we onze voorsprong verdubbelden. Wel zag je dat de krachten toen al volledig uit ons team waren. LSVV wist hier raad mee en binnen no-time keken we tegen een achterstand aan. Uiteindelijk hebben zij verdiend gewonnen op basis van inzet en vooral op conditioneel vlak.”

LSVV-Boshuizen 4-2 (0-1).5.Dzulakian 0-1, 61.Gezici 0-2, 73.Mulder 1-2, 80.Groenendijk 2-2, 82.De Groot 3-2, 90.Groenendijk 4-2 Scheidsrechter: D.J. van der Elst

Opstelling LSVV: Dammes Waasdorp, Demian Flippo, Wouter Huisman, Gerben Groenendijk, Alen Stjepanovic (Sander Mulder), Miechiel Ebbing, Jochem van der Graaf, Rick Baarda, Joppe Gloerich (John Koesveld), Freek Jansen, Nils de Groot.

Opstelling Boshuizen: F.Kirac, Pablo Janssens, Victor Leonora, Hakim Bouhchlal, Tuncay Gezici, Sadesh Mahesh, Ramzi Abdulkadir-Ahmed, Armond Dzulakian, Ugur Guner, Anas Kouskous, Oktay Gezici.