LSVV’70 pakt de titel na winst op Football Factory

Football Factory LSVV'70 Vierde klasse
ALV artikelbanner
Brasserie VIS artikelbanner

Vierde klasse A (zaterdag)-Afgelopen zaterdag moest het gebeuren voor LSVV. Trainer/speler Freek Jansen kon met zijn pupillen de titel binnenhalen bij stadsgenoot en tevens goede vriend Football Factory. Vorige week moest de studentenploeg een nederlaag incasseren tegen de nummer twee VVSB. Hierdoor werd de titel niet binnengehaald. Op een zonovergoten Universitair Sportcentrum ging het ditmaal niet mis. In een eenzijdige wedstrijd gingen de roodwitten met de winst aan de haal en werd het kampioenschap binnengehaald. Het werd 0-3.

Eigenlijk was van meet af aan duidelijk dat Jansen en de zijnen de zeperd van vorige week wilden rechtzetten. Binnen luttele minuten werd de defensie van Football Factory op de proef gesteld. Paal en lat stonden in de weg bij inzetten van Guus van Kessel en Gerben Groenendijk. LSVV bleef hartstochtelijk aanvallen en de Factory ploeg kwam er niet aan te pas. Het was wachten op een doelpunt van de bezoekers. Met name Van Kessel kreeg diverse mogelijkheden om de score te openen. Met een reeks goede reddingen stond  de uitblinkende doelman Thom Geelen  in de weg. Naarmate de eerste helft vorderde zakte het niveau weg, maar bleef LSVV veruit de gevaarlijkste ploeg. Toch werd de rust ingegaan met een 0-0 stand.

Na de onderbreking kreeg wederom Van Kessel direct een dot van een kans. Op aangeven van Sander Mulder had de aanvaller een harde pegel in huis, die maar net naast ging. Aan de andere kant was Gary Person gevaarlijk na een goede steekpass van trainer/speler Nino Poulina van de Factorianen. Zijn poging verdween net naast het doel van keeper Tom Waasdorp, die overigens weinig te doen had deze middag. Halverwege de tweede helft kwam de bevrijdende treffer dan toch voor de Kikkerpolderbewoners. Uit een snelle aanval vond Van Kessel de vrijstaande Alphert Christina die beheerst binnen werkte. Het bleek de bevrijdende goal.

Rabobank artikelbanner
Sepa green artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Geco artikelbanner

De kansen volgden elkaar in rap tempo op en was het wachten op de tweede treffer van de bezoekers. Die viel dan ook nadat de keeper van de rood-zwarten de mist in ging en Van Kessel alert reageerde. Hij snoepte de bal af van de goalie en beheerst verdubbelde hij de score. Zo pikte hij toch weer zijn goaltje mee. Enkele minuten later was het weer raak. Gerben Groenendijk, die over een goede traptechniek beschikt, bracht uit een vrije trap de bal in de zestien. Invaller Neal Petersen was er als de kippen bij en met een droge trap schoot hij de flamboyante studentenploeg in veilige haven. Football Factory was niet bij machte iets terug te doen en zo kabbelde de tweede helft voort.

Wel was er nog een opmerkelijk moment. Petersen zag Labrie te ver voor zijn doel staan. Van een meter of veertig zag hij zijn inzet maar enkele centimeters over het vijandelijke doel gaan. De wedstrijd werd gedecideerd uitgespeeld door LSVV en de winst uiteindelijk simpel over de streep getrokken. Na het laatste fluitsignaal werd er hevig feest gevierd en sprak Jansen elk van zijn spelers op een hilarische manier toe. De kantine werd opgezocht waarna een heroïsche tocht per boot door de Leidse grachten volgde. Mensen die op de overvolle terrassen zaten, keken hun ogen uit hoe de sympathieke studenten hun liederen ten gehore brachten. Na de fantastische tocht werd er aangemeerd bij hoofdsponsor Bad Habits waar tot in de kleine uurtjes gefeest werd. Na één seizoen verblijf in de vierde klasse promoveert LSVV’70 terug naar de derde klasse en staat het op het platform waar het hoort.

De gehele redactie van leidenamateurvoetbal.nl feliciteert de Cultclub met deze puike prestatie.

Football Factory-LSVV 0-3 (0-0).65.Christina 0-1, 75.Van Kessel 0-2, 80.Petersen 0-3

Toeschouwers: 100

Opstelling Football Factory: Thom Geelen, Emmanuel Essel, Gregory Limon, Alwin Peters, Marco Hockx, Tim Slingerland, Jornt Mos, Gary Person, Nino Poulina, Bactosz, Kay Labrie

Opstelling LSVV:Tom Waasdorp, Wouter Huisman, Sander Mulder, Miechiel Ebbing, Ernst van Ruiten, Alen Stjepanovic (Neal Petersen), Rick Baarda, Freek Jansen (Joppe Gloerich), Gerben Groenendijk, Christina Alphert, Guus van Kessel (Nils de Groot)

Gerard Bol artikel
Brasserie meelfabriek