Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Melvin Dieke: ,,Programma biedt vv Leiden nog mogelijkheden”

Duke of Oz artikel
Mooi artikelbanner

Vierde klasse A (zaterdag)- Voor vv Leiden was het afgelopen zaterdagmiddag erop of eronder. Of zoals verdediger Melvin Dieke stelde: een echte ‘do or die’ wedstrijd. ,,Dit was voor ons een laatste kans om nog iets van het seizoen te maken en dat besef was er volop. Dan is het erg prettig dat het goed uitpakt. Er valt nog steeds iets te halen voor ons.”

Een juiste constatering van een speler die dolgraag nog de nacompetitie wil halen met zijn ploeg. De formatie van trainer Maurice Jansen trok met 2-3 aan het langste eind op bezoek bij Blauw Zwart, een ploeg die eigenlijk rechtstreeks via de titel de derde klasse in wil wandelen. ,,We hadden met elkaar afgesproken dat we compact zouden spelen. Zij mochten de bal van ons hebben en wij moesten vanuit onze taak spelen. Dat is dit keer heel goed gelukt. We hebben niet heel veel weggegeven en onze uitbraken waren levensgevaarlijk”, oordeelde Dieke.

De bezoekers kwamen op voorsprong via de snelle Brahim Lakhal en dat maakte dat de thuisploeg meer in last was. Door een al te aanvallende gedachte van Michael Heppener, de back stoomde op maar leed balverlies, werd het echter weer gelijk. ,,Onnodig en tegen de gemaakte afspraak. Meteen was de organisatie weg in die situatie en ik moest uitstappen. Blauw Zwart heeft  rappe aanvallers en met die actie speelden we ze in de kaart.”

Brasserie buitenhuis
Sepa green artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Geco artikelbanner

Halverwege was het dus gelijk en in zoverre nog niets aan de hand. Na de rust ging het beter en beter met de Leidse ploeg. ,,We konden lekker counteren en dat deden we prima. Bij een aanval over links stapte Lakhal handig over de bal heen en toen was het voor Roman Donders een koud kunstje om af te ronden. Daarna kwam Lars Vijn erin, een jongen die normaal gesproken in het tweede speelt. Hij startte zijn motor en op snelheid maakte hij er 1-3 van. Een gouden wissel dus. Vervolgens kregen we nog wel kansen op meer, maar in de slotfase werd het toch nog even billenknijpen toen zij de 2-3 binnen werkten. Gelukkig hielden we ons hoofd koel en door dit resultaat tellen we nog steeds mee. Missie geslaagd.”!

Dieke, die een aantal maanden afwezig was vanwege een fantastische reis naar Australië, was uiteraard in zijn nopjes met de belangrijke zege. ,,Eigenlijk hebben we heel goed georganiseerd gespeeld. Taakbewust. Wanneer we dat wekelijks kunnen opbrengen, kan er nog wat moois op ons pad komen. In die zin is het jammer dat we in de loop van de competitie werkelijk punten hebben weggesmeten. Van ploegen als Football Factory en FC Boshuizen, met alle respect,  moeten wij winnen en dan schiet je jezelf in de voet wanneer je dat nalaat. Toch zijn we nu nog niet geslagen. Wij spelen nog tegen concurrenten en die spelen onderling ook nog tegen elkaar. Het is zaak voor ons om nu eindelijk eens een serie neer te zetten. De club wil nog steeds graag naar de derde klasse. Dat levert toch meer aantrekkingskracht op dan de vierde klasse, zo simpel is dat. Of ik heb gehoord van een mogelijk fusie met FC Rijnland en GHC? Ja, die geluiden heb ik opgevangen. Ik weet niet in welk stadium de gesprekken zijn tussen de clubs, maar ik denk wel dat dit kan leiden tot prestatiegericht beleid. Ik wil zelf wel hoger spelen, want ik ben pas 24. Misschien kan dit al met vv Leiden of anders dus via een fusie.”

De centrale verdediger was zoals gezegd enkele maanden niet inzetbaar, maar volgde zijn team wel. ,,Zeker, vanwege het tijdsverschil heb ik daar vaak zaterdagnacht en later in de week naar de verslagen gekeken en uiteraard heb ik met vrienden gesproken over de voortgang. Soms werd ik daar wat somber van, want we hebben wel wat steken laten vallen. Let wel; we verloren ook van VVSB en LSVV’70 met mij, dus zo bedoel ik het niet. Maar tegen Blauw Zwart hebben we nu laten zien wat we kunnen. Dit moeten we meenemen naar het slot van de competitie. Het is natuurlijk sowieso niet leuk als je nergens meer om speelt tegen het einde van het seizoen en dat doen we nu nog steeds wel.”

Jansen  miste overigens de zieke Erik Bakker en ook Joeri Devilee bleef, geblesseerd, aan de kant. Danny Sjaardema kon maar eenmaal trainen in de voorbije week en werd daardoor gepasseerd op de linksbackpositie. Jeroen van Egmond speelde nu op links achterin en Dieke samen met Wesley Schreuder, net terug van een blessure, in het hart van de defensie.

Basisopstelling vv Leiden: Vinkeles, Heppener, Dieke, Schreuder, Van Egmond, Van Schie, Van der Meel, Nolet, Donders, Boot, Lakhal.

Brasserie meelfabriek
Van Marwijk artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten