dinsdag, april 16, 2024
HomeRedactioneelNabeschouwingenNa prima start toch nog mager seizoen voor Leidsche Boys (zo)

Na prima start toch nog mager seizoen voor Leidsche Boys (zo)

-

Nabeschouwing- Leidsche Boys (zondag) kende een wisselvallig seizoen. Even stond het op het denkbeeldige podium, maar na de winterstop kwam de klad er flink in. De goede start van het seizoen van de Vlietbewoners werd opgevolgd met een dramatisch tweede deel.  In het midden van het seizoen een trainerswissel aan de Vliet. Jan Wansink nam het stokje over van Ronald Mink, die noodgedwongen na een half seizoen moest capituleren in verband met aanhoudende drukte. Onze verslaggever Sergio Rademakers nam contact op met Chris Wassenaar voor en korte nababbel.

Wassenaar vertelt: ,,We begonnen goed aan het seizoen. Iedereen had er zin in en we hadden veel vertrouwen in de nieuwe trainer. Ook hadden we wat nieuwe jongens, waardoor we in de breedte sterker waren gworden. De trainingsopkomst was goed en de eerste helft van het seizoen verliep lekker, we wonnen de nodige potjes en het plezier straalde er vanaf. In de winterstop kondigde Ronald Mink aan dat hij ging stoppen. Dat was heel jammer. Het leek echt wat te doen met de selectie en de prestaties bleven hierna uit. Niets ten nadele van Jan Wansink die het overnam. Het had met onze eigen instelling te maken. Naarmate het seizoen vorderde verschenen er steeds minder jongens op de training. Dan kan je verwachten dat het minder gaat lopen. Uiteindelijk eindigde we op een teleurstellende tiende plaats. Er had absoluut meer in gezeten.”

De verdediger op de vraag hoe hij het komende seizoen ziet voor Leidsche Boys: ,,De zaterdagtak stopt zoals men weet met selectievoetbal. Dus zal alles op de zondag worden gegooid. Er vertrekken wel een hoop spelers maar naar horen zeggen komen er ook weer nieuwe jongens (zie ’transfers’, spelerscarrousel tot en met 9 juni) . Het wordt echt een keer tijd dat Leidsche Boys promoveert naar de derde klasse. Zeker met de aankomende fusies en dat voetbalclubs de Vliet moeten gaan verlaten. Als je dan nog vierdeklasser bent heb je weinig in de melk te brokkelen, lijkt me,  in fusieonderhandelingen. Maar als de instelling is zoals het afgelopen seizoen geef ik ze weinig kans. Het laatste half jaar was de helft van de selectie aanwezig op trainingen. Dat kan natuurlijk niet als je prestatievoetbal wilt spelen. Dat heeft me doen besluiten om dan ook te vertrekken naar FC Rijnland.”

De verdediger tot besluit: ,,Paul Pikaar nam contact met me op. We hadden goede gesprekken en ik kijk positief tegen mijn nieuwe club aan. Ik wilde gewoon niet nog een seizoen op deze manier doormodderen. Ik hoop echt voor Leidsche Boys dat volgend seizoen succesvol zal zijn. Ik heb hier toch de nodige jaren gespeeld. Nogmaals, als de instelling niet verandert heb ik er een hard hoofd in. Uiteindelijk is het seizoen voor mij persoonlijk met een kater geëindigd. Als je voetbalt wil je meedoen om de prijzen. Dat is ons verre van gelukt en dat is jammer. Zeker omdat we een vliegende start hadden. Het is uiteindelijk een kwestie van mentaliteit gebleken.”

Dan is het tijd voor de rapportcijfers, waarbij kan worden aangevuld dat Leidsche Boys nog slechts vier punten pakte na de winterstop. Enkel van Escamp werd gewonnen, maar die zege dateert alweer van januari 2016. Vier keer werd er met een doelpunt verschil verloren. Halverwege haalde de Vlietploeg nog bijna twee punten gemiddeld op per wedstrijd!

Leidsche Boys (zondag) in cijfers:

Totaal: 24-25-29-48 (10e)

Thuis: 12-14-15-21 (10e)

Uit: 12-11- 14-27 (10e)

Thuis niet gescoord: 2 keer

Uit niet gescoord: 4 keer

Thuis de nul gehouden: 3 keer

Uit de nul gehouden: 0 keer

Grootste overwinning thuis: 3-0 tegen Oosterheem

Grootste overwinning uit: 1-3 tegen Toofan

Grootste nederlaag thuis: 3-6 tegen Kickers’69 en 1-4 tegen WIK

Grootste nederlaag uit: 5-0 tegen Delfia

Topscorer: Robin Holverda, 7 goals

Beste speler volgens spelersklassement: Jan Willem Besselse, 20 punten, 15e plaats

 

Sergio Rademakers
Sergio Rademakers
Verslaggever sinds 2013. Leidenaar pur sang, vooral kenner van derde-en vierde klasse, sergio@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read