Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Nu al zekerheid over minder Leidse derby’s (plus podcasts)

Rumling bouw artikel
Catsanddogs artikel

Vierde klasse A (zaterdag)- Het wordt per week spannender en in het eerste deel van april wordt meer bekend over mogelijke fusies tussen Leidse clubs. Dat er geen twaalf ‘glibberclubs’ over blijven is wel zeker. Nog meer zekerheid: de zaterdagtak van Leidsche Boys komt binnenkort sowieso tot een einde. De groep valt uit elkaar, trainer/speler Houssin Bezzai vertrekt en enkel de zondagtak gaat door op de Vliet. Zaterdagmiddag kwam zo de prille geschiedenis tussen Leidsche Boys versus Football Factory al tot een einde. De Boys stonden halverwege nog met 1-0 voor, maar na de rust zakte de Vlietploeg als een kaartenhuis in elkaar. De formatie van Nino Poulina won uiteindelijk eenvoudig met 1-4.

Voor liefhebbers van een open wedstrijd viel er genoeg te genieten tussen de volledig in het rood gestoken thuisploeg en de rgasten in het rood en zwart. De bal was na een minuut stilte, uiteraard werd er ook bij deze ontmoeting stil gestaan bij het overlijden van ‘nr 14’, amper aan het rollen geraakt of de eerste kans was daar. Het was de opmaat tot een ontelbare hoeveelheid kansen. Dit aan beide kanten. Met enige scherpte had het aantal doelpunten halverwege al op gelijke hoogte kunnen liggen ten opzichte van de totale score in de heenwedstrijd. Toen was er evenwel geen sprake van balans, want het werd bij het eerste treffen niet minder dan 11-2.

IMG_5687 (Small)

Knijnenburg artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Geco artikelbanner
Sport2000 artikelbanner

Nu was er dus voor de pauze meer balans, maar de doelpunten vielen niet als rijpe appelen. Alleen Regilio Nooitmeer liet de tegenstander aftrappen. Eerder hadden Michel Schouls, Kay Oudenaarden en Bezzai al kansen verprutst voor de gastheer, terwijl Robert Biller, Gary Person en Mo Naciri ook best hadden mogen scoren voor de gasten. Dan stond een doelman in de weg, dan werd de bal oog in oog met de goalie niet goed geraakt en ook het aluminium en het hobbelige veld speelden nog een rol van betekenis. Het bleef dus bij een enkele treffer en er was op de helft van de Leidse derby nog niets beslist.

Na de onderbreking kon Leidsche Boys het nog even belopen, maar de frisheid aan de kant bij de manschappen van Poulina was beduidend groter. Aan de Vliet wordt nauwelijks nog getraind en dat laat zich vertalen op het veld. Een helft is er nog weerstand, maar daarna vloeien de krachten zichtbaar weg. Nooitmeer kwam nog wel dichtbij zijn tweede treffer, maar zijn fraaie actie belandde op de lat. Daarna werd er van de ploeg van Bezzai niets meer vernomen en kon Football Factory zich uitleven met een aantal vlotte aanvallen. Tim Slingerland scoorde op aangeven van Gay Person, Jornt Mos trof doel na een fijne actie van de sterk spelende Thijs de Jong, Person scoorde zelf de derde en bij het vierde doelpunt mocht Naciri zich laten feliciteren.

IMG_5691 (Small)

In het laatste kwartier geloofden de spelers het wel. Het verschil was gemaakt en Football Factory lijkt nog voornemens om te gaan voor de zevende plaats. Het zou de hoogste positie in de vierde klasse zijn vanaf het seizoen 2009/2010, kort na de oprichting toen er aanvankelijk werd begonnen in de vijfde klasse. Football Factory wil ook meer. De club groeit en heeft de zaakjes goed voor elkaar. Enkel zullen er enkele versterkingen nodig zijn om daadwerkelijk een rol van betekenis te spelen in de vierde klasse. Spelers als Rocky Poulina en Naciri zijn nog steeds van waarde, maar hebben niet het eeuwige voetballeven.

Leidsche Boys is aan het aftellen. De lucht is er bijna uit. Het is mooi geweest. Nadat bekend werd dat de zondagtak van FC Lisse stopt, gaat de stekker er dus ook uit bij de zaterdagtak van een van de gezelligste Leidse clubs. Het seizoen zal netjes worden afgemaakt. In dat opzicht kan de vierde klasse A nog op zijn kop worden gezet. Wilhelmus kwam recent niet opdagen en lijkt het einde niet te halen. Ook bij de zaterdagtak van FC Boshuizen lijkt het op, over en voorbij. Trainer Anouar Hamdi stapte recent al op en of het seizoen wordt afgemaakt is nog onzeker. Het regende kansen aan de Vliet, maar er is tevens een storm op komst in de vierde klasse A op zaterdag. Leidsche Boys-Football Factory komt op zeker niet meer voor in het competitieoverzicht volgend seizoen. De onzekerheden worden vanzelf zekerheden.

IMG_5692 (Small)

Leidsche Boys-Football Factory 1-4 (1-0). 20. Nooitmeer 1-0, 64. Slingerland 1-1, 65. Mos 1-2, 67. Person 1-3, 76. Naciri 1-4. Scheidsrechter: Merkestein. Toeschouwers: 50.

Leidsche Boys: C.Oudenaarden, Derksen, Frankhuizen, S.Schilthuizen, Neuteboom, J.Schilthuizen (46.Kaya), Bezzai, Netjes, Schouls, K.Oudenaarden.

Football Factory: Labrie, Van den Akker, Limon, Hockx, R.Poulina, Slingerland, De Jong, Person, Naciri, Voltan (65.Essel) , Biller (46.Mos).

Hierbij nog de interviews na afloop met Gary Person en Michel Schouls:

 

Gerard Bol artikel
Brasserie meelfabriek

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten