Overzicht slotronde vierde klasse

Nabeschouwingen Vierde klasse
Duke of Oz artikel
Catsanddogs artikel

Op de laatste speeldag viel de laatste beslissing in 4A. Roodenburg plaatste zich voor de nacompetitie (zie eerder geplaatst verslag). Uiteindelijk eindigde de Leidse ploeg achter een andere Leidse vereniging, LSVV’70, op de tweede plaats. Ook Blauw Zwart en Haagse Hout spelen net als Roodenburg nacompetitie. In 4C zit het seizoen erop voor Woubrugge, Alphia en WVC.

Kampioen LSVV’70 was zwaar gehavend vanwege het feit dat veel spelers verstek moesten laten gaan vanwege een bruiloft, maar dat weerhield de Kikkerploeg er niet van om Wassenaar en passant ook maar even aan de zegekar te binnen. In Leiden werd het 6-2. De treffers voor de eveneens ontbrekende trainer/speler Freek Jansen kwamen op naam van Sander Mulder, Alen Stjepanovic, Rick Baarda, Jochem van der Graaf, Loek Roelofsen en Neal Petersen.

FC Boshuizen kon het niet bolwerken tegen Haagse Hout (2-7) en nam met de laatste thuiswedstrijd afscheid van het zaterdagvoetbal. Voor de ploeg van Humphrey Leonora scoorde Armondo ‘Bolli’ Dzulakian tweemaal. De kadebewoners eindigden op de elfde plaats met tweeëntwintig punten, waarbij aangetekend dient te worden dat de KNVB drie punten af nam. Zouden deze er bij op worden geteld dan was de tiende plaats bereikt ten koste van Leidsche Boys.

Voorthuijzen artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Geco artikelbanner

Datzelfde Leidsche Boys verraste vv Leiden op de slotdag (2-3). Het was de vierde uitzege van het seizoen voor de ploeg van Houssin Bezzai. Leidsche Boys stopt, net als FC Boshuizen, met zaterdagvoetbal en dus was dit de laatste wedstrijd voor de roodhemden. Bij Leidsche Boys was Kay Oudenaarden, niet voor het eerst, trefzeker met drie goals. Daar stonden treffers van Roland Middelkoop en Sietse Fokkema tegenover. De Morschclub eindigde als zesde met achttien punten meer op de teller dan Leidsche Boys.

Football Factory stelde met 4-4 teleur bij Wilhelmus, dat door dit resultaat alsnog voorlaatste werd. UDO heeft namelijk een nog slechter doelsaldo. De ploeg van de vertrekkende Nino Poulina finishte als zevende met 29 punten. In de slotronde tekende Tim Slingerland, Jornt Mos, Thijs de Jong en de afzwaaiende Rocky Poulina voor de doelpunten.

In de vierde klasse C eindigde Woubrugge het seizoen met een 2-3 overwinning bij en in Moerkapelle. Voor de ploeg van Erwin van der Zee scoorden Mark Ras twee keer en ook Dennis Boer vond het net. Woubrugge eindigde op de zesde plaats met negenendertig punten en kijkt terug op een moeizaam seizoen met buitengewoon veel blessureleed.

De diverse ‘LAV’- clubs komen de komende weken nog aan bod met een terugblik op het seizoen!

Brasserie meelfabriek
OWN artikelbanner