Penalty beslist broedertwist FC Rijnland versus VV Leiden: 1-2

Vierde klasse A (za)- Ivo Nolet (35) moet even nadenken op de vraag of de winst van zijn ploeg verdiend was zaterdagmiddag ,,Gelet op de hele wedstrijd misschien wel. In de eerste helft was FC Rijnland de betere ploeg en ze kwamen terecht op 1-0. In de tweede helft gingen we er veel feller in en zeker het laatste half uur kwamen ze er nauwelijks meer uit. Die 1-1 was dan ook op dat moment  zeker verdiend.”

img_7599-small

Het was Nolet zelf die uiteindelijk het lot velde over FC Rijnland via een penalty. ,,We hadden al eerder een strafschop geclaimd, maar hier kon de scheids niet omheen.”  De aanvoerder van VV Leiden is de aangewezen man voor dit soort buitenkansjes: ,,Ja, ik neem de penalty’s. Ik mocht er tot dusver vier nemen en alle vier raak.” De ‘oudjes’ moesten het doen bij VV Leiden. Het eerste doelpunt kwam via het hoofd van de in de tweede helft ingevallen Sietse Fokkema (31). Nolet nog eens: ,,Voor wat betreft de doelpunten wel, maar  als je zegt dat de zege door ons komt dan doe je de ‘jonkies’ tekort. Zij speelden niet minder dan wij, ons team is een mooie balans tussen jong en oud. De tweede helft gingen we vol voor de winst en die kregen we ook.”

img_7628-small

Bij tegenstander FC Rijnland waren de druiven uiteraard zuur. Het speelde een prima eerste helft, waarin het simpelweg beter was dan het wat chaotisch spelende VV Leiden. De thuisploeg combineerde niet alleen beter, maar had in de gebroeders Escudero, Youssef Ait Bilal en Efe Yagin ook individuele klasse. Het doelpunt van Ramon Escudero was dan ook verdiend. Hij reageerde alerter op een diepe bal dan de Leiden verdediging en passeerde eerst met een subtiel tikje de uitgelopen Raymond Meijers om de bal daarna in het lege doel te schuiven.

img_7879-small

Mede door de nodige wissels aan beide kanten gaf de tweede helft een heel ander beeld. FC Rijnland moest steeds verder terug en probeerde met lange halen spits Ozan Demirbas te bereiken. Hij stond echter steeds meer op een eiland en was niet meer te bereiken. Vertragen en de bezoekers van een doelpunt afhouden was het enige wat de thuisploeg nog restte. Het ging eerst mis toen Fokkema een corner knap inkopte, later toen Nolet zich achter de bal zette om de penalty te nemen. Met de winst blijft VV Leiden in de race voor de bovenste plaatsen.  Voor FC Rijnland ging het voor de tweede week op rij fout in het laatste deel van de wedstrijd. Vorige week verloor de ploeg uiteindelijk met 3-1 van Oegstgeest, nu van de buren. Bryan Verhage was natuurlijk diep teleurgesteld.

img_7896-small

,,We dachten toch wel een punt over te houden aan deze pot. Het zou ook verdiend zijn geweest. In de eerste helft speelden we gewoon goed. Dat konden we niet vasthouden, maar wéér met nul punten van het veld stappen is wel erg zuur.” De verdediger speelde een sterke wedstrijd, mede gesteund door een groep supporters die zeker in de eerste helft hem luidkeels aanmoedigden. ,,Het zit ons ook niet mee. Vandaag hadden we bijvoorbeeld zoveel personele problemen dat de trainer (Roberto Escudero, red.) moest meedoen. In de warming-up viel onze keeper Colin Oudenaarden nog eens uit en een penalty in de laatste minuten werkt ook al niet mee. We moeten denk ik kijken naar de eerste helft. Toen speelden we gewoon goed. Ik hoop dat we snel weer compleet zijn en  laten we dit verlies maar snel vergeten.”

img_7995-small

FCRijnland-vvLeiden 1-2 (1-0). Ramon Escudero 1-0, Sietse Fokkema 1-1, Ivo Nolet 1-2. Scheidsrechter Van den Berg. Toeschouwers: 125.

FC Rijnland: Rick Philippo, Kaya, Verhage, Boot (72. Sap), Ramon Escudero (55.Oudenaarden), Van Kins, Van Doorn, Yagin (78.  De Otter), Demirbas, Roberto Escudero, Ait Bilal.

VV Leiden: Meijers, Van Egmond (60. Hage), Van Heusden, Nolet, Schreuder, Hamelink, Bakker (60.Fokkema), Sjaardema, Middelkoop, Devilee, Boot.