donderdag, april 18, 2024
HomeVierde klasseRoodenburgRoodenburg na rust langs Leidsche Boys (za)

Roodenburg na rust langs Leidsche Boys (za)

-

Vierde klasse A (zaterdag)-.Afgelopen zaterdag stond op Sportpark Noord de Leidse derby Roodenburg tegen Leidsche Boys op het programma. Dat er gezonde rivaliteit bestaat tussen beide verenigingen spreekt voor zich. Voor Roodenburg was winst noodzakelijk om aansluiting te houden met de top van het klassement. Bij verlies konden eventuele titelaspiraties naar de ijskast worden verwezen. Zover kwam het niet. In een vermakelijk en sportief duel gingen de mannen van trainer Henk Buyn met de winst aan de haal. Het werd 3-1.

IMG_5324 (Small)

Leidsche Boys begon scherp aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut dook Kay Oudenaarden op voor Roodenburg doelman Michiel Hugens. Gelukkig voor de thuisploeg reageerde hij attent. Aan de andere kant was Zakaria Bardaa dicht bij de openingstreffer en moest de sluitpost Colin Oudenaarden van de Vlietploeg aan de bak. Hierna nam Leidsche Boys het heft in handen. En al gauw resulteerde dit in de op dat moment verdiende voorsprong. Een aanval opgezet door speler/trainer Houssin Bezzai belandde voor de voeten van wie anders dan Michel Schouls. Met een lepe boogbal over de te ver uitgelopen Hugens werkte hij de bal in het net.

Dezelfde Schouls kon enkele minuten later de voorsprong verdubbelen. Zijn poging verdween voorlangs het Roodenburg-doel. Een druk coachende Buyn wist zijn mannen dan toch op scherp te krijgen en hierdoor kwamen de zwart-blauwen beter in de wedstrijd. Dit resulteerde in kansen van Ricardo Bekooy en Bardaa. De laatste had een dot van een kans. Hij ging alleen op Oudenaarden af en probeerde hem te omspelen. Een handeling te veel zo bleek, want de ervaren goalie plukte de bal voor zijn voeten weg. Hierna golfde het spel op en neer en waren er kleine kansen over en weer. De grootste viel kort voor rust te noteren voor de thuisploeg. Bekooy dribbelde richting de achterlijn en gaf goed voor. Abdel Elbaroudi kopte snoeihard op de lat waarna de bal in de rebound op het hoofd van Bardaa kwam. Ook zijn kopbal spatte uiteen op de lat en dat was meteen het laatste wapenfeit van de eerste rondgang.

IMG_5323 (Small)

Nadat het fluitsignaal voor het tweede bedrijf was gegeven werd Bekooy direct weggestuurd aan de zijkant. Hij slalomde het vijandelijke doelgebied in en werd onreglementair gevloerd. De bal ging op de stip en Carlo Arnoldus (terug na drie maanden blessureleed) verzilverde deze buitenkans. Roodenburg dirigeerde vervolgens het spel en de ploeg uit Leiden-Noord kwam dientengevolge ook op voorsprong. Ditmaal werd Robby van der Blom neergelegd in de zestien van Leidsche Boys. Wederom een pingel en weer schoot Arnoldus onberispelijk binnen.

De krachten leken weg bij de bezoekende ploeg. Toch kregen ze in de tegenaanval regelmatig mogelijkheden via Schouls, Bezzai en Oudenaarden. Hugens bracht meerdere malen redding. Een minuut of tien voor tijd kreeg Roodenburg een corner toegekend. Elbaroudi legde aan en wonder boven wonder trof hij vanuit de hoekschop in één keer doel. De wedstrijd werd hierna geconcentreerd uitgespeeld door Roodenburg en zo hield de brigade van Buyn uitzicht op een prijs aan het einde van de rit. Volgende week is Roodenburg een weekje vrijaf. Leidsche Boys speelt op eigen bodem tegen Football Factory.

Roodenburg aanvaller Zakaria Bardaa na afloop van de wedstrijd: ,,Zij begonnen sterker en scherper aan de wedstrijd dan dat wij dat deden. We mochten van geluk spreken dat we niet binnen een minuut op achterstand stonden. Zij bleven druk zetten en kwamen daarna verdiend op voorsprong. Gelukkig wisten we ons te herpakken en kregen we meer kansen. Ikzelf kreeg een honderd procent kans. Die had ik echt moeten maken. In de rust heeft onze trainer ons goed toegesproken en nogmaals de taakverdeling duidelijk gemaakt.”

IMG_5320 (Small)

Bardaa vervolgt: ,,We kwamen beter uit de kleedkamer en maakten meteen de gelijkmaker uit een strafschop van Carlo. Sowieso zijn we blij dat hij terug is na zijn lange blessure. Hij zorgt voor veel rust op het middenveld, waardoor de aanvallers makkelijker bereikt worden. Uit een tweede strafschop kwamen we op voorsprong. Dit gaf duidelijk vertrouwen en kort voor tijd scoorde Abdel Ali nog de 3-1. Gezien het wedstrijdbeeld heeft Roodenburg terecht gewonnen.”

Nicky Neuteboom van Leidsche Boys over de stadsderby: ,,In de eerste helft begonnen we goed en kwamen we lekker vroeg op voorsprong. Daarna waren er kansen over en weer in deze leuke wedstrijd. De duels waren pittig, maar gingen niet over het randje. Roodenburg kwam steeds beter in de wedstrijd en we hadden geluk dat we met een voorsprong de rust in gingen. Na de rust kregen we meteen een penalty tegen. Toen wisten we dat het lastig zou worden om met drie punten te vertrekken. Kort daarna kwamen ze op voorsprong, wederom uit een pingel. Altijd vervelend natuurlijk om twee strafschoppen te moeten incasseren. Toen leek het geloof bij ons weg en konden we het conditioneel ook niet meer bijbenen. Bij de 3-1 was de wedstrijd definitief gespeeld. We hadden op meer gehoopt, maar helaas.”

Roodenburg-Leidsche Boys 3-1 (0-1).7.Schouls 0-1, 46..Arnoldus 1-1, 54.Arnoldus 2-1.80.Elbaroudi 3-1.

Opstelling Roodenburg: Michiel Hugens, Robby van der Blom (Chafik Ochan),  Abdou Farhane, Derk Hachmang (Mike Smit), Zakaria Bardaa, Jeroen van Hooidonk, Gloire Kalangu, Abdel Elbaroudi, Ricardo Bekooy, Daniel Fleuren, Mkadmi Souhail (Carlo Arnoldus).

Opstelling Leidsche Boys:Colin Oudenaarden, Mats Vintges (Mustafa Ait-Blal),Raoul Frankhuizen, Sem Schilthuizen, Menno Ooyendijk, Emrah Kaya (Nicky Neuteboom), Michel Schouls (Ali Bouda), Kay Oudenaarden, Michael Derksen, Houssin Bezzai, Michel Netjes.