dinsdag, maart 19, 2024
HomeLSVV'70Interviews LSVV'70Het verloopt op rolletjes voor LSVV'70

Het verloopt op rolletjes voor LSVV’70

-

Vierde klasse A (zaterdag)-Afgelopen zaterdag stond de stadsderby Roodenburg tegen kampioenskandidaat LSVV’70 op het programma. De studentenploeg wist maar liefst tien maal op rij te winnen en bezet dan ook de eerste positie op de ranglijst. Roodenburg kende voorafgaand aan deze wedstrijd moeizame weken mede door personele problemen. Vorige week wisten de pupillen van Henk Buyn wel te winnen tegen laagvlieger Wilhelmus. LSVV boekte in dat zelfde weekend een zwaarbevochten zege tegen directe concurrent Haagse Hout. In het verleden bleek al dat de equipe van trainer/speler Freek Jansen het doorgaans moeilijk had tegen de ploeg uit Leiden-Noord. Ditmaal zou het niet anders zijn. Op het tandvlees sleepte de cultclub een punt binnen tegen een sterk opererend Roodenburg. De einduitslag was 1-1. Averij, zonder gevolgen voor LSVV’70. De concurrentie won ook niet en dus voelde het gelijke spel als winst voor de Kikkerpolder-bewoners.

De thuisploeg begon sterk. Al in de openingsminuut moest LSVV goalie Dammes Waasdorp handelend optreden op een schot van Zakaria Bardaa. Kort hierop schoot Roodenburg aanvoerder Jeroen van Hooidonk over na een goede combinatie met ploeggenoot Walid Belkhir. De blauwenzwarten bleven driftig de aanval zoeken en LSVV werd terug gedrukt op eigen helft. Bijna was er een doelpunt van Abdel Elbaroudi. Belkhir speelde de aanvaller vrij maar Waasdorp was attent en kwam goed zijn doel uit om de bal op te pikken. Halverwege de eerste helft kreeg Abdou Farhane tot twee maal toe kansen uit hoekschoppen. Zijn kopballen verdwenen naast het vijandige doel.

DSC_0095 (Small)

Roodenburg had het betere van het spel maar toch kwam de bezoekende ploeg op voorsprong. Nadat Guus van Kessel was neergelegd, een meter of twintig van het doel af, mocht Neal Petersen aanleggen. Met een perfecte vrije trap verschalkte hij Roodenburg doelman Gloire Kalangu en bracht hij zijn ploeggenoten de gewenste voorsprong. Roodenburg drong opnieuw aan om de achterstand om te buigen. Zo spatte een fraai schot van Souhail Mkadmi uiteen op de kruising en werd een doelpunt van Bardaa afgekeurd voor vermeend buitenspel. Op slag van rust kreeg Petersen uit wederom een vrije trap de kans om de score te verdubbelen. Zijn poging ging dit maal over het doel van Kalangu.

Direct na rust was dezelfde Kalangu attent op een vrije trap van Gerben Groenendijk. Met een katachtige redding hield hij zijn doel schoon. Roodenburg nam  geen genoegen met de achterstand en had zichtbaar de drang naar voren. Een schot van Bardaa werd gestopt door Waasdorp en Daniel Fleuren kopte maar net naast uit een corner. Ook bokste Waasdorp de bal uit het doel op een fraaie vrije trap van Carlo Arnoldus. Het wachten was op de gelijkmaker van de thuisploeg. LSVV echter bleef geconcentreerd verdedigen en loerde op de counter. Dit leverde wat kleine kansjes op voor Jansen en Guus van Kessel.

DSC_0152 (Small)

De ploeg uit Leiden Noord bleef vooruit voetballen en het spel was verzorgd en goed te noemen. Zo kwam dan ook de meer dan verdiende gelijkmaker. Invaller Mohammed Elhamami speelde zich vrij in de zestien en gaf goed voor aan de ingekomen Chafik Ochan, die de bal in het dak van het doel werkte. De thuisploeg rook bloed en drong aan om de volle winst te pakken. Het creëerde genoeg kansen maar LSVV wist zich staande te houden in het restant van de tweede helft. Zo werden de punten gedeeld. Gezien de veldverhoudingen had er meer in gezeten voor Roodenburg. De studenten maalden niet om het gelijke spel. Zeker niet toen duidelijk werd dat directe concurrenten ook punten hadden verspeeld. De voorsprong van de cultclub blijft vijf punten en het kampioenschap kan de flamboyante studentenploeg eigenlijk niet meer ontgaan. Roodenburg had deze middag op meer gehoopt maar trainer Henk Buyn was meer dan tevreden over het voetbal dat zijn ploeg op de mat had gelegd. LSVV heeft volgend weekend vrijaf en Roodenburg gaat acht minuten de wei in voor de eerder gestaakte wedstrijd tegen FC Boshuizen.

IMG_8310 (Small)

Roodenburg doelman Gloire Kalangu over het verloop van de wedstrijd: ,,Dit was wellicht onze beste wedstrijd van het seizoen. We domineerden eigenlijk driekwart van de wedstrijd. We kwamen op achterstand uit een vrije trap. Die bal werd goed ingeschoten en was onhoudbaar voor me. Dat was even slikken maar we herpakten ons goed. Het veldspel was goed en verzorgd, zeker in de tweede helft. Voor mijn gevoel waren we toen heer en meester en scoorden we de verdiende gelijkmaker.  Er zat er op dat moment meer in dan een gelijkspel. LSVV is een lepe ploeg en bleef compact verdedigen. Uiteindelijk delen we dan toch de punten, maar had het dubbeltje zeker onze kant uit kunnen vallen.”

LSVV’er Guus van Kessel met zijn visie: ,,Het ging vandaag om de punten. We kwamen halverwege de eerste helft op voorsprong. We wisten dat Roodenburg hierop de aanval zou zoeken. De druk nam steeds meer toe en wij liepen achteruit. Dat was juist wat we niet moesten doen want daarmee speelden wij hen in de kaart. We hadden moeten blijven voetballen en de voorsprong gewoon over de streep moet trekken. Zeker in de tweede helft was Roodenburg sterker dan wij. Zij maakten de gelijkmaker en uiteindelijk wilden we in ieder geval een punt binnenhalen. Kort voor tijd kreeg ik zelfs nog een goede kopkans om ons toch nog de winst te bezorgen. Ach, we zijn niet ontevreden met één punt tegen het altijd lastige Roodenburg. We blijven koploper en de titel komt alsmaar dichterbij!”

Roodenburg-LSVV’70 1-1 (0-1).26.Petersen 0-1, 85.Ochan 1-1. Scheidsrechter: Breevoort Toeschouwers:100

Opstelling Roodenburg: Gloire Kalangu, Robby van der Blom, Daniel Fleuren, Mike Smit, Carlo Arnoldus, Walid Belkhir,  Jeroen van Hooidonk, Souhail Mkadmi (Chafik Ochan), Abdel Elbaroudi (Mohammed Elhamami), Abdou Farhane, Zakaria Bardaa

Opstelling LSVV’70 :Dammes Waasdorp, Miechiel Ebbing (Loek Roelofsen), Wouter Huisman, Neal Petersen, Demian Flippo, Alen Stjepanovic, Rick Baarda (John Koesveld), Gerben Groenendijk, Nils de Groot (Ernst van Ruiten), Freek Jansen, Guus van Kessel

Foto’s: Hidde de Meij (er volgt meer!)