HomeRoodenburgInterviews RoodenburgRoodenburg loopt in tweede helft over UDO heen : 0-5

Roodenburg loopt in tweede helft over UDO heen : 0-5

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Altijd spannend zo’n eerste competitiewedstrijd: waar staat het team? Roodenburg startte als kampioenskandidaat en maakte dat waar, maar alleen in de tweede helft. UDO had in de beker goed voetbal laten zien, maar het scorend vermogen ontbrak. Dat werd met name in de eerste helft nog eens onderstreept.

De eerste drie kwartier waren de teams redelijk in evenwicht. De bezoekers kwamen niet echt los en combinaties strandden te vaak door balverlies. UDO bleef gemakkelijk overeind. Het speelde compact op eigen helft en was een paar keer heel dicht bij een doelpunt. Eerst was het Koen du Maine die sterker was in een duel met keeper Michiel Huigens. Hij lobde de stuiterende bal echter naast het doel. Voor rust was het nog eens Patrick Vergeer die de doelman omspeelde. Daarna bleek het gras weerbarstig en de bal bleef steken onder zijn voet. Daniel Gras na afloop hierover: ,,We staan drie keer een-op-een, dan moet je er toch een maken. Eerlijk is eerlijk: we missen scorend vermogen. Dat is zonde. We stonden in de eerste helft goed. Roodenburg had weliswaar meer de bal, maar kon er niet zoveel mee.”

- LAV-6 (Small)

Leroy Brooks van de club uit Leiden-Noord is het helemaal met hem eens. ,,UDO creëerde twee of drie honderd procent kansen en kunnen zo op 1-1  of zelfs 2-1 komen, maar ze laten dat na.” De bezoekers waren wat dat betreft effectiever. In feite vanuit het niets passeerde Tim Slingerland keeper Niels van Steijn met een schuiver: 0-1. Deze ruststand was een domper voor de thuisploeg.

De tweede helft bleek een ijskoude douche voor de jonge formatie van trainer Nikivor van Rijn. Roodenburg liep uit naar 0-5 en het arme UDO kon slechts tegenspartelen. ,,Los zand”, zo verklaarde Van Rijn na afloop. ,,We waren los zand en dus kansloos. Jammer dat we het niveau van de eerste helft niet konden vasthouden.”

Vooral de flankspelers Sipan Khalid, nieuw van Voorschoten’97 en terug op het blauwzwarte nest, en Leroy Brooks dartelden langs hun directe tegenspelers. Khalid passeerde kort na rust zijn man weer eens en liet ook de doelman kansloos. De bal kwam tegen de binnenkant van de paal, rolde over de lijn en kwam in handen van Heeren. Kort daarop kon Souhail Mkadmi van heel dichtbij de bal over de doellijn werken na een chaotische situatie. Met die 0-2 was het verzet van de thuisploeg definitief gebroken. Stan Belkema scoorde de 0-3 na uitstekend voorbereidend werk van Brooks. Khalid rondde een rush af en liet de 0-5 aantekenen. De maker van de vierde Roodenburg goal laten we even zelf aan het woord.

- LAV-8 (Small)

Verdediger en aanvoerder Jeroen van Hooidonk: ,,Ik ga nooit naar voren om vrije trappen te nemen. Nu zag ik dat er heel lang getreuzeld werd, het muurtje stond niet goed en de keeper ook niet. Ik rende naar voren en kon de bal binnen schieten. Iedereen stond aan de grond genageld inclusief Belkema die de vrije bal zou nemen haha.”

Een verrassend doelpunt inderdaad. De nederlaag viel veel hoger uit, dan je op basis van de eerste helft kon verwachten. Gras nog eens: ,,We zijn een heel jonge ploeg, ik ben zelf ook nog maar negentien. Ervaring en daardoor ook mentale weerbaarheid zijn nog zaken die we missen. Dat zag je na die snelle 0-2. In onze selectie zitten heel jonge jongens, maar ook een paar spelers die jaren niet hebben gevoetbald. En dat gebrek aan routine brak ons ook op. De rust om na die 0-2 te blijven voetballen konden we niet opbrengen. Dat zijn echter geen excuses voor de 0-5. Nog geen man overboord natuurlijk. UDO is een vriendengroep die bereid is hard te trainen onder leiding van Van Rijn en ik weet zeker dat we nog stappen gaan maken. Volgende week is er weer een hele nieuwe wedstrijd. Dan gaan we weer gewoon voor de punten strijden.”

Linksbuiten Brooks had vooral genoten van de tweede helft. ,,We schoten zo snel uit de startblokken, ze konden ons gewoon niet houden. Heerlijk voetballen zo: prima veld, lekker weer, hier voetbal je toch voor?” De rappe speler liet zich ook niet uit het veld slaan als hij eens stevig werd aangepakt: ,,Nee joh, ik weet dat je in de vierde klasse wel eens een schop krijgt. Ik laat me niet uit het veld slaan hoor. Ik blijf lachen en probeer bij de volgende bal die man gewoon weer te passeren. Voetbal is leuk toch?”

Zijn zonnige blik op het spel is terug te vinden in zijn visie op het komende seizoen: ,,Wij gaan kampioen worden. Dat is echt onze doelstelling. Je zag ons ware gezicht in de tweede helft. We moeten niet bang zijn voor een tegenstander of dat nou VVSB, Blauw Zwart of Oegstgeest is. Vorig jaar eindigden we als tweede, dit jaar sluiten we af met een plekje hoger. Je bent uitgenodigd voor een biertje als we kampioen worden.” Die woorden zijn niet voor tweeërlei uitleg vatbaar. Hopelijk heeft UDO dan ook de weg naar het net ruimschoots weten te vinden.

UDO-Roodenburg 0-5 (0-1). 25. Slingerland 0-1, 53. Mkadmi 0-2, 60. Belkema 0-3, 72. Van Hooidonk 0-4, 77 Khalid 0-5.

Basisopstelling UDO: Van Steijn, Uittenboogaard, Lichtenbeld, Nick Bakker, Franken, Vergeer, Kok, Du Maine, Pascal Franken, Menno Bakker, Gras.

Basisopstelling Roodenburg: Hugens, Serray, Bouhchlal, Van Hooidonk, Belkema, Khalid, Belkhir, Slingerland, Brooks, Van der Blom, Mkadmi.