Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Roodenburg morst dure punten

Rumling bouw artikel
Duke of Oz artikel

Vierde klasse A (zaterdag)- Roodenburg speelde voor de tweede keer doelpuntloos gelijk in 2016. Eerder werd er niet gescoord tegen Haagse Hout. Nu bleef het 0-0 op bezoek bij en tegen Wassenaar. Voor de Leidse ploeg wordt het er niet eenvoudiger op om de nacompetitie te halen.

Trainer Henk Buyn was van mening dat zijn ploeg had moeten winnen. ,,Ik heb eigenlijk gewoonweg genoten van mijn ploeg in de eerste helft. Tot een kwartier na rust speelden we zeker ook niet slecht, maar die 0-1 viel maar niet. Daardoor verloren we de rust aan de bal en zijn we te geforceerd op zoek gegaan naar de overwinning. Uiteindelijk mogen we nog van geluk spreken dat onze doelman uit de A-jeugd een geweldige redding in huis had vlak voor tijd. Eigenlijk heeft Khalid Makkor ons nog weten te behoeden voor een nederlaag. We zijn heel blij met hem tussen de palen, want we hebben op die positie de nodige personele problemen.”

Voordat Makkor de 1-0 voorkwam, had Roodenburg eigenlijk al lang en breed binnen moeten zijn. Buyn: ,,Niet omdat wij legio kansen kregen, maar wel gezien het feit dat wij domineerden. Ondanks het matige veld speelden we goed voetbal. Enkel strandden we vaak eenmaal aangekomen bij de zestien van Wassenaar. Ik denk dat we uiteindelijk vier kansen hebben gehad. Na een vlot lopende aanval in de tweede helft kreeg ‘Souli’ Mkadmi de grootste kans, op aangeven van Ricardo Bekooy. Jammer dat we daar niet scoorden. Dat was de beloning geweest voor ons spel en die aanval. Het is duidelijk dat we voetballend weer beter spelen nu Carlo Arnoldus en Whalid Belkhir terug zijn.”

Geco artikelbanner
Rabobank artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Sepa green artikelbanner

Uiteindelijk viel het resultaat dus tegen, zo meende ook Buyn. ,,Op zich waren de tussenstanden op een zeker moment vrij gunstig voor ons. Wel moesten we er dan eentje maken. Dat is dus niet gelukt en uiteindelijk hebben LSVV’70 en Haagse Hout gewonnen. Dus naar de koppositie hoeven we niet meer te kijken. De doelstelling was echter om bij de eerste vier te eindigen en dat is nog steeds haalbaar. Het lijkt me duidelijk dat we dan nu wel achtereenvolgens van Football Factory en Wilhelmus moeten winnen. Met zes punten erbij kunnen we wat dichterbij kruipen, want diverse concurrenten krijgen elkaar de komende weken. Wanneer die zes punten inderdaad binnen zijn, kan het nog alle kanten op in april en mei. Wij spelen ook nog tegen ploegen die om ons heen staan immers. Twee punten extra nu had dus wel lekker geweest, maar ik blijf zeggen dat ik over ons veldspel wel lange tijd tevreden ben geweest.”

Bij Roodenburg viel aanvaller Ali Elbaroudi nog uit met een op het oog ernstige blessure. ,,Ali lag wel te kermen. Het was zijn knie, maar het kwam eigenkijk uit zijn heup voort. Hij wilde nog door, maar dat ging onmogelijk. Later kon hij gelukkig wel weer lopen, maar over de ernst van de blessure bestaat nog onduidelijk. Het spreekt voor zich dat we hem er graag bij houden met zijn inzet. Daarin verzaakt hij nooit.”

Basisopstelling Roodenburg: Makkor, Farhane, Hooidonk, Smit, Van der Blom, Belkhir, Arnoldus, Kalangu, Bekooy, Souhail, Elbaroudi.

OWN artikelbanner
Seven gifts artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten