HomeRoodenburgInterviews RoodenburgRoodenburg pakt punt na slotoffensief

Roodenburg pakt punt na slotoffensief

-

Vierde klasse A (zaterdag)-Afgelopen zaterdag reisde de Roodenburg brigade af naar Wassenaar om het daar op te nemen tegen de tot dit weekend koploper Blauw Zwart. De Leidse ploeg was erop gebrand om met een overwinning huiswaarts te keren en het gat te dichten met de bovenste ploegen. In een merkwaardig duel werden de punten gedeeld. Het werd 2-2.

De thuisploeg begon sterk. Met verzorgd voetbal werden meerdere malen de vleugelspelers Adrian Koziel en Illias Assabban opgezocht. Deze aanvallers stichtten regelmatig gevaar en de onzekere Roodenburg defensie wist hier moeilijk raad mee. De ploeg van Jos van der Helm begon dan ook zichtbaar sterker dan de Sleutelstedelingen. Roodenburg oogde kwetsbaar en Blauw-Zwart zocht de aanval volop. Met name Koziel bleek in de openingsfase een kwelgeest te zijn voor de Leidse defensie. Echter wist de betrouwbare Leidse sluitpost Michiel Hugens meerdere malen zijn doel schoon te houden.

In de tegenaanval werd de ploeg uit Leiden-Noord meerdere malen gevaarlijk. Zo zag Abdel Ali Elbaroudi zijn poging maar net naast gaan. Halverwege de eerste helft kreeg de thuisploeg de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Koziel kreeg een open kans maar verprutste deze, jammerlijk genoeg voor het toegestroomde thuispubliek. In deze fase herstelde de ploeg van trainer Nino Poulina zich en voetballend kwamen de Leidenaren er beter uit. Zo werd de rust doelpuntloos bereikt.

Direct na de onderbreking zag Elbaroudi een schot gepareerd en werd Roodenburg aanvaller Sipan Khalid op randje buitenspel teruggefloten. De toon was gezet door de Leidenaren. Toch nam de thuisploeg het spel weer over. Wederom werden de buitenspelers gezocht, die op hun beurt de diepste spits probeerde te bereiken. De blauwzwarten creëerden hierdoor kans op kans, maar Roodenburg goalie Hugens en tevens routinier hield zijn doel schoon. Uiteindelijk kwam er dan toch de capitulatie. Blauw-Zwart kreeg halverwege de tweede helft een hoekschop toegekend, welke messcherp werd genomen. In eerste instantie werd de bal weggewerkt, maar er ontstond een scrimmage. Na flipperkastvoetbal, kreeg Koziel de bal voor de voeten. Zonder twijfel ramde hij de bal in de touwen en schoot zo zijn ploeg op voorsprong.

Nog geen twee minuten later leken de Wassenaarders de genadeklap uit te delen. Na een goede actie over links, werd de vrijstaande Kim Theil gevonden. Hij prikte de bal vakkundig tegen de touwen. Op dat moment had Roodenburg nog maar tien minuten om wat terug te doen. De dit seizoen veel scorende Khalid deed wat terug. Uit een corner kwam het leder voor zijn voeten en bekeken schoot hij raak. De thuisploeg werd teruggedrongen en deed er alles aan om de voorsprong veilig te stellen. De Leidse ploeg zocht massaal de aanval en ging honderd procent voor een punt. Diep in de blessuretijd viel deze alsnog. Na een afgeslagen Wassenaarse counter pikte Kamal Belkerma de bal op. Met een voortreffelijke pass vond hij de  vrijgelopen Elbaroudi. De puntspeler stevende op de vijandige keeper af en met een wonderschone stiftbal tekende hij, diep in blessuretijd, voor de gelijkmaker. Uiteindelijk was een punt gezien het spelbeeld het maximaal haalbare voor Roodenburg deze middag.

Hakim Bouhchlal na afloop van de wedstrijd: ,,We begonnen echt veel te slap. Blauw-Zwart nam direct het heft in handen en wij liepen er maar een beetje achter aan. Er zat geen beleving in de ploeg. De thuisploeg had dan ook zomaar met een voorsprong de rust in kunnen gaan. Dat gebeurde niet waardoor wij in de theepauze de koppen bij elkaar konden steken. Vol goede moed gingen we dan ook het tweede bedrijf in. Het spel golfde toen ook op en neer. Toch kwamen zij, uit een pingponggoal op voorsprong. Dat is een kwestie van geluk hebben. Kort daarop incasseerden we ook de tweede tegentreffer. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dat een mooi uitgespeelde aanval was. Wij hadden toen zoiets van ‘alles of niets’. We zochten massaal de aanval en onze goalgetter Sipan schoot de aansluitende binnen.  Ons team bleef er geloof in houden. En tja, hoe mooi is het dan als Abdel Ali in de blessuretijd met een beauty van een stift de gelijkmaker aantekent. Gezien de onderlinge verhoudingen moeten we tevreden zijn met een punt. We hebben karakter getoond.”

Blauw Zwart-Roodenburg 2-2 (0-0). 73. 1-0 Koziel, 75.Theil 2-0, 80.Khalid 2-1, 90+2 Abdel Elbaroudi 2-2. Scheidsrechter: Smedinga. Toeschouwers: 200

Opstelling Roodenburg: Michiel Hugens, Robby van der Blom (Armond Dzulakian), Victor Leonora (Sadesh Mahesh), Hakim Bouhchlal, Jeroen van Hooidonk (Daniel Fleuren), Kamal Belkerma, Sipan Khalid, Leroy Brooks, Abdel Elbaroudi, Aymen Mizab, Sabir Serray