donderdag, april 18, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryRoodenburg (za) zet Football Factory eenvoudig aan de kant (plus podcasts)

Roodenburg (za) zet Football Factory eenvoudig aan de kant (plus podcasts)

-

Vierde klasse A (zaterdag)-Afgelopen zaterdag was het weer derbyday in Leiden. Op Sportpark Noord was Roodenburg de gastheer van stadsgenoot Football Factory. Roodenburg kent een voortvarende start van het seizoen met twee klinkende overwinningen. De Factorianen moesten in het begin puzzelen met de selectie, maar inmiddels lijkt trainer Carlos Pinas het aardig op de rit te hebben. Vorige week wist de studentenploeg het lastige Woubrugge te verschalken. Tegen Roodenburg hadden Pinas en zijn pupillen echter weinig in te brengen. Met speels gemak speelde de thuisploeg zichzelf naar een 6-0 overwinning.

Aanvankelijk startten de zwart-roden ambitieus. Zo kregen Gary Person en Abe van der Slot wat kleine kansen en leken de bezoekers de toon te willen zetten. Roodenburg leek hier niet van onder de indruk en stond verdedigend zijn mannetje. Sterker nog, na een paar minuten kwam de ploeg van trainer Nino Poulina al op voorsprong. Aan de linkerkant werd Leroy Brooks weggestuurd en hij vond de ingelopen Sipan Khalid die beheerst binnenschoot.

Hierna was het een stormloop op het doel van Football Factory. Na ruim tien minuten werd de score verdubbeld. Tim Slingerland vond met een fraaie steekpass de vrijstaande Khalid. Uit een haast onmogelijke hoek wist hij het net te vinden. De bevrijdende treffer zou achteraf blijken. Op het middenveld domineerde de thuisploeg vanaf dat moment en halverwege de eerste helft was het weer raak. De in bloedvorm verkerende Khalid werd tussen twee vijandelijke verdedigers door weggestuurd. In stijl rondde hij af en zo was zijn loepzuivere hattrick een feit.

Toch leek Factory na dit doelpunt haar rug te rechten. Op aangeven van trainer Pinas werd er hoger druk gezet waardoor de thuisploeg minder makkelijk kon opbouwen. De bezoekers kregen hier warempel zelfs ook wat mogelijkheden door. Met name Francisco Corte Real had iets terug kunnen doen. Echter, Roodenburg goalie Michiel Hugens liet zich niet gek maken. Met een paar fantastische reddingen hield de routinier zijn doel schoon. In het vervolg van de eerste helft bleef Roodenburg de bovenliggende partij en pikte nog een doelpunt mee op slag van rust via Tim Slingerland. Zo werd er met een comfortabele voorsprong de theepauze ingegaan.

Na de onderbreking bleef het wedstrijdbeeld onveranderd. Roodenburg bleef opportunistisch voetballen en  de bezoekers beperkten zich tot verdedigen. Hier en daar probeerden de gasten met een counter bij het doel van Hugens te komen. Maar keer op keer werd er vakkundig uitverdedigd. Op het middenveld was Roodenburg sterk aan de bal en werd er naar hartenlust gecombineerd. Uit zo’n combinatie werd Brooks aangespeeld op de rand van de zestien. Hij speelde zichzelf keurig vrij en joeg de bal onhoudbaar achter Factory doelman Wessel Sels.

Football Factory werd murw gespeeld en moest waken dat ze er niet met dubbele cijfers afgingen. Halverwege de tweede helft werden de zorgen nog groter. Khalid stoomde op vanaf rechts, legde de bal op een presenteerblaadje voor de voeten van Souhail Mkadmi, die eenvoudig kon binnentikken. De thuisploeg bleef domineren maar goals bleven verder uit. De grootste kans viel nog te noteren van Abdel Elbaroudi. Helaas voor hem en zijn ploeg zag hij zijn vrije trap uiteen spatten op de kruising. Zonder bovenmatige inspanningen te hoeven leveren speelde Roodenburg de wedstrijd bekwaam uit.

Dit betekent de derde overwinning op rij voor ze blauwzwarten. Hierdoor voert de ploeg van Poulina de ranglijst aan. Het deelt de eerste plek met vv Oegstgeest, alleen heeft de ploeg uit Leiden een beter doelgemiddelde. Volgende week wacht een lastige uitwedstrijd bij Van Nispen. Waarschijnlijk wordt dit dan de eerste serieuze krachtmeting. Football Factory staat nu in het rechterrijtje. Aankomend weekend ontvangt de jongste Leidse telg Oosterheem dat nog geen enkel punt heeft weten te vergaren. De studentenploeg zal gebrand zijn op een tweede thuisoverwinning.

Roodenburg-Football Factory 6-0 (4-0).4.Khalid 1-0, 12.Khalid 2-0, 20.Khalid 3-0, 44.Slingerland 4-0, 60.Brooks 5-0, 72.Mkadmi 6-0. Scheidsrechter: Den Turk. Toeschouwers: 100

Opstelling Roodenburg: Michiel Hugens, Victor Leonora, Jeroen van Hooidonk, Kamal Belkerma (Gloire Kalangu), Sipan Khalid, Walid Belkhir, Leroy Brooks (Murat Bayrak), Tim Slingerland (Abdel Elbaroudi), Souhail Mkadmi, Sabir Serray.

Opstelling Football Factory: Wessel Sels, Thijs de Jong, Stefano Voltan, Gregory Limon, Abe van der Slot (Roel Gielkens), Francisco Corte Real, Gary Person, Martijn van den Akker, Marco Hockx, Hicham Moungari.

Beluister hier de interviews met Sipan Khalid (Roodenburg) en Gregory Limon (Football Factory).