HomeRoodenburgInterviews RoodenburgSouhail Mkadmi (Roodenburg,za): ,,Slap begin, maar een goed herstel"

Souhail Mkadmi (Roodenburg,za): ,,Slap begin, maar een goed herstel”

-

Vierde klasse A (zaterdag)-Afgelopen zaterdag ontving Roodenburg op Sportpark Noord Oosterheem uit Zoetermeer. De eerste wedstrijd van het huidige seizoen werd eenvoudig gewonnen door de zwartblauwen. Op Oegstgeester bodem werd UDO met 0-5 verslagen. Zo werd de toon gezet voor wat een mooi seizoen moet gaan worden voor Nino Poulina en de zijnen. Na een moeizaam begin werd ook Oosterheem opgerold. De thuisploeg boekte een eclatante overwinning. Het werd 7-1.

Roodenburg aanvaller Souhail Mkadmi over het verloop van de wedstrijd: ,,Onze trainer had in de kleedkamer aangegeven dat we meteen druk moesten zetten. Vooral de aanval zoeken was het devies. Dat gebeurde echter niet. We begonnen eigenlijk dramatisch en slap. Het resultaat was dat we al snel in de wedstrijd 0-1 achter kwamen. Voetballend liep het totaal niet en we wisten de vrije man iedere keer niet te vinden. Gelukkig maakten we de gelijkmaker nog voor rust en was er dus eigenlijk niets aan de hand.”

Mkadmi vervolgt: ,,In de rust gaf Poulina aan dat we de aanval moesten zoeken via de flanken. Sipan Khalid en Leroy Brooks zijn snelle jongens met veel dreiging en aan hen was de taak Walid Belkhir en Kamal Belkerma in de voeten aan te spelen. Met dat advies gingen we dan ook de tweede helft in. Eigenlijk direct in de tweede helft werden we daardoor gevaarlijk. Oosterheem moest noodgedwongen terugzakken en zo konden we frank en vrij aanvallen. Binnen korte tijd kwamen we voor. En liepen we uiteindelijk uit naar maar liefst 7-1. De strategie om via de flanken te spelen heeft Poulina goed ingeschat. Khalid heeft vier keer het net doen bollen. Daarmee mag duidelijk zijn dat wij als Roodenburg er blij mee zijn dat hij is teruggekeerd, na een seizoen bij Voorschoten’97 te hebben gespeeld.  Hij is eigenlijk altijd gevaarlijk en kan daarmee het verschil maken in deze klasse.”

Sipan Khalid (op archieffoto) scoorde liefst vier keer voor de Leidenaren
     Sipan Khalid (op archieffoto) zette vier keer een handtekening onder een doelpunt

Spits Mkadmi tot besluit: ,,Uiteindelijk zijn we blij met deze uitslag en hebben we aan ons doelgemiddelde gewerkt. Onze trainer heeft na afloop wel een kritische noot aan de groep gegeven. Met name het eerste deel van de wedstrijd moeten we ons meer presenteren dan in de twee voorgaande wedstrijden. Met andere woorden, we moeten beter uit de startblokken komen. Als team gaan we deze kritieken meenemen en absorberen. Per slot van rekening willen we meedoen om de bovenste plaatsen. De start van de competitie is in ieder geval goed. Nu moeten we doorpakken.”

De ploeg uit Leiden- Noord staat na deze overwinning op een gedeelde eerste positie, samen met Oegstgeest, Van Nispen en KSD Marine. Oegstgeest echter heeft over twee wedstrijden het beste doelgemiddelde.

En nog een ingezonden filmpje-waarvoor dank- met daarop een van de treffers van viervoudig doelpuntenmaker Khalid:

Volgende weekend ontvangt Roodenburg stadsgenoot Football Factory, dat afgelopen zaterdag Woubrugge wist te verschalken met 3-2. Een stadsderby om naar uit te kijken dus.