Voorbeschouwing vierde klasse (14 en 16 mei)

Vierde klasse Voorbeschouwingen
Catsanddogs artikel
Brasserie VIS artikelbanner

De haven is in zicht. Sterker nog; na de komende speelronde wordt er aangemeerd. Veel clubs gaan zich dan bezinnen over het afgelopen seizoen en het vizier richten op de nieuwe competitie. Andere clubs spelen door in de nacompetitie. Een laatste rondje langs de velden van de vierdeklassers in de reguliere competitie.

Zaterdag Vierde Klasse A

Boshuizen-Haagse Hout

Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Sepa green artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Brasserie buitenhuis

Nog slechts een wedstrijdje scheidt de zaterdagtak van Boshuizen van een toch wel roemloos einde. Ondanks de aanwezigheid van twee sterspelers Armond ‘Bolli’ Dzulakian en Oktay Gzici, goed voor respectievelijk  19 en 21 doelpunten, eindigt het team in de onderste regionen. Te weinig chemie, te weinig enthousiasme en een te geringe opkomst zijn als redenen aan te wijzen. Voor de ploeg is zaterdag niets meer te halen. Met een beetje geluk kan de opponent op de derde plaats eindigen. Of dat motivatie genoeg vormt voor een boeiende clash is de vraag.

LSVV’70-Wassenaar

Het alcoholpercentage in het bloed van de studenten zal gedaald zijn naar nul na het spetterende kampioensfeest op de brachten en in Bad Habits. Zal het thuispubliek zich nog een keer kunnen laven aan het vloeiende combinatiespel van de rood-witten of geeft Freek Jansen de aanstormende jeugd de kans zich te profileren? Of dienen er ‘oude strijders’te worden opgeroepen. Dat laatste lijkt het geval; veel spelers uit 1 hebben komend weekend een bruiloft. Maar goed dat de titel binnen is. Vrijblijvend en frivool voetbal zal wellicht nog een keer kunnen. Volgend seizoen zal men wekelijks voluit aan de bak moeten. De derde klasse is immers andere koek.

Leiden-Leidsche Boys

De thuisploeg verraste vorige week met een knappe zege bij Haagse Hout, dit ongetwijfeld tot plezier van de scheidende en zwaar geblesseerde trainer Maurice Jansen. Ook de laatste wedstrijd van het wisselende seizoen lijkt een prooi te gaan worden voor Leiden. De Boys eindigden door gebrek aan wissels vorige week slechts met acht man, een beschamende vertoning natuurlijk. Ook al brengen de gasten genoeg voetballers mee, dan nog lijken de punten bij de thuisploeg terecht te komen. Net als de zaterdagtak van Boshuizen eindigt het voetbalverhaal van de Leidse club aanstaand weekend.

UDO-Roodenburg

155 doelpunten tegen, bijna zeven gemiddeld, incasseerde het arme UDO tot zover. Een gênant seizoen derhalve. Volgend jaar mag er meer verwacht worden: de zondagtak houdt op te bestaan en de selectie zal voor een groot deel op zaterdag gaan spelen. De vraag speelt ook nog wat een eventuele fusie met Oegstgeest teweeg zal brengen. Roodenburg onder de tien houden zal een doelstelling kunnen zijn zaterdag.

Voor Roodenburg geldt er een totaal ander uitgangspunt. Zaterdag werd VVSB verslagen en werd zo kandidaat nummer een voor de tweede plaats en dus nacompetitie.  Geen zinnig mens zal verwachten dat de bezoekers Roodenburg ook maar een strobreed in de weg kunnen leggen. Trainer Henk Buijn zal zijn afscheid moeten uitstellen tot na de nacompetitie. Komt het seizoen van de ploeg uit Leiden-Noord toch nog tot een goed eind?

Wilhelmus-Football Factory

Bij Football Factory zien we nog een oefenmeester die afscheid neemt: Nino Poulina. Hij vertrekt zoals bekend naar Roodenburg, dat wellicht in de derde klasse gaat spelen. De studenten reizen af naar het uiterst zwakke Wilhelmus. De drie punten brengen het totaal op 31, iets waar men op de Einsteinweg tevreden mee zal zijn. Poulina eiste prestaties en volgend jaar zal dat niet anders zijn onder de nieuwe trainer Carlos Pinas.

Vierde klasse C

Nog een keer moet Woubrugge dit seizoen de kicksen aantrekken. Of dat met veel enthousiasme gaat is zeer de vraag. Een laatste uitwedstrijd bij Moerkapelle lijkt op het eerste gezicht niet inspirerend. Voor trainer Erwin van der Zee is het ook de laatste wedstrijd van zijn selectie. Het is voor hem te hopen dat zijn mannen nog een keer alles uit de kast kunnen halen en een mooie prestatie kunnen neerzetten. Verder ligt de focus vooral op het seizoen 2016-2017.

Zondag Vierde Klasse A

Leidsche Boys-WIK

De ploeg van trainer Jan Wansink heeft een zeer teleurstellende tweede helft van het seizoen beleefd;  ooit ‘stormde Leidsche Boys de top drie binnen’ zoals op deze site te lezen viel. Nu staat de club op de troosteloze negende plek. Ook tegenstander WIK heeft niets meer te winnen of verliezen. Het is te hopen dat beide ploegen er desondanks een leuk potje zomeravondvoetbal van maken. Toeschouwers  en spelers kunnen het seizoen dan toch nog met een prettig gevoel afsluiten.

Roodenburg-SVH

Zoals verwacht mocht worden van een team dat zo jeugdig en onervaren is presteerde Roodenburg zeer wisselvallig. Veel jonge knapen kregen dit seizoen de kans te wennen aan het veel fysiekere voetbal zoals dat in de vierde klasse gespeeld wordt. Dat is zonder twijfel een zeer nuttige ervaring van de jonge jongens en dus ook voor Roodenburg.  SVH krijgt een team tegenover zich dat technisch uitstekend kan voetballen, maar mentaal nog wel eens kwetsbaar is. Een overwinning van de club uit Noord is het meest waarschijnlijk. In het eerste treffen werd het 1-1.

 

Slingerland artikelbanner
Rebel Horeca artikelbanner