Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Voorbeschouwing vierde klasse (19 en 20 maart)

Brasserie Park
Catsanddogs artikel

In de zaterdagse vierde klasse A wordt de felle titelstrijd hervat. Door de resultaten van afgelopen weekend liggen Haagse Hout en LSVV’70 in pole position, maar VVSB, Blauw Zwart, VV Leiden en Roodenburg mogen ook nog hoop koesteren. Er is immers ook nog een weg naar de derde klasse via de nacompetitie. Op zondag ziet Kickers’69 de derde klasse met rasse schreden naderen. Warmunda blijft het onverminderd goed doen op plaats twee en hoopt ook een stap omhoog te kunnen zetten. Een wekelijks rondje langs de velden.

Vierde klasse zaterdag

Al acht keer opeen proefde LSVV ’70 het zoet der overwinning. Door die ongekende zegereeks hoeven Freek Jansen en consorten alleen nog Haagse Hout voor zich te dulden, zij het slechts op doelsaldo. Makkelijk ging het afgelopen zaterdag niet voor de Leidse studenten. Het bezoekende FC Boshuizen nam brutaal een 0-2 voorsprong, maar de medekoploper boog die via Sander Mulder, Nils de Groot en tweemaal Gerben Groenendijk om naar een 4-2 zege. Waar de Haagse concurrent een lastige thuisduel met VVSB wacht, staat er voor LSVV opnieuw een stadsderby op de rol, als de titelkandidaat op bezoek gaat bij Leidsche Boys. De Vlietbewoners wonnen afgelopen weekend eenvoudig bij hekkensluiter Wilhelmus (1-7) en klommen daardoor naar de achtste plek. Michel Schouls, ex-GHC, liet weer eens van zich spreken met drie doelpunten en mikt op de 25 treffers aan het einde van de rit.

Scheffer sportprijzen artikel
Brasserie buitenhuis
Voorthuijzen artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner

VV Leiden, dat hoogstwaarschijnlijk inzet op een fusie met GHC en de buren van FC Rijnland, greep de laatste strohalm door Blauw-Zwart te kloppen. Brahim Lakhal, Roman Donders en Lars Vijn waren goud waard voor het elftal van Maurice Jansen, dat door de 2-3 winst in de race blijft voor een nacompetitieticket. Om die ambitie verder kracht bij te zetten, dient deze speelronde afgerekend te worden met UDO. Dat mag normaliter geen probleem zijn, want de Oegstgeestenaren bezetten de voorlaatste plek, met slechts vijf punten. Op de Voscuyl eindigde de heenwedstrijd eerder dit seizoen in een schamele 0-3 overwinning voor de Morsbewoners.

Roodenburg mag, ondanks de teleurstellende 0-0 in en tegen Wassenaar, ook nog altijd hopen op een verlenging van het seizoen. Henk Buijn bezet met zijn formatie de zesde plek, maar heeft slechts één verliespunt meer dan Blauw-Zwart en VVSB, die de derde plaats delen. Niettemin mag de club uit Leiden-Noord niet teveel steekjes meer laten vallen. Tegen Football Factory moeten de punten dan ook gewoon in eigen huis gehouden worden. Saillant detail: de studentenvoetbalvereniging wordt nu nog gecoacht door Nino Poulina, die met ingang van komend seizoen het stokje van Buijn bij Roodenburg overneemt.

Voor FC Boshuizen tenslotte, wacht opnieuw een confrontatie met een topploeg. Eind oktober werd Blauw-Zwart op de eigen Schulpwei al een loer gedraaid en de elf van Anouar Hamdi zijn ongetwijfeld voornemens die stunt zaterdag aan de Boshuizerkade te herhalen. De geelblauwen laten dit seizoen in ieder geval geregeld zien zich prima met de bovenkant van de ranglijst te kunnen meten. Enkel blijft de slotfase een achilleshiel, ingegeven door het feit dat er niet of nauwelijks wordt getraind.

Vierde klasse zondag

Warmunda kende een matige seizoensstart. De eerste twee wedstrijden werden verloren. Sindsdien is de ploeg van Alain Campfens echter ongeslagen. Zondag werd SV Houtwijk nog met minimale cijfers (0-1) verslagen, door toedoen van Sam Hassami, en daarmee bleven de Warmonders voor de zestiende (!) keer op rij zonder nederlaag. Dit keer was het spel niet om over naar huis te schrijven, maar averij leverde het dus weer niet op. Dat de blauwwitten nog niet bovenaan staan, heeft alles te maken met de aanwezigheid van Kickers ’69, dat al het hele seizoen de ranglijst fier aanvoert. De meer dan verdienstelijke tweede plaats lijkt Warmunda echter nauwelijks meer te kunnen ontgaan. Zondag kan het clubrecord – de langste ongeslagen reeks in de geschiedenis – verder aangescherpt worden, als laagvlieger Oosterheem op bezoek komt. In Zoetermeer werd het eerder 1-3.

Leidsche Boys bezette nog niet eens zo lang geleden ook nog even de tweede plaats, maar het elftal van interim-trainer Jan Wansink (ex-Warmunda) is het helemaal kwijt. Dit kalenderjaar werd pas één keer gewonnen en door de magere resultaten van de voorbije weken is de Vlietclub afgezakt naar de vijfde stek. Naar verluidt is de matige trainingsopkomst één van de oorzaken voor de slechte vorm. Wellicht dat nu de lente weer zijn intrede doet, de prestatiecurve ook weer omhoog gaat. Zondag kan Leidsche Boys in ieder geval aan de bak, als nummer drie Wanica Star op bezoek komt.

Roodenburg staat weliswaar negende, maar de achterstand op de andere Leidse ploeg in 4A bedraagt maar drie punten. In tegenstelling tot Leidsche Boys hebben de blauwzwarten juist de stijgende lijn te pakken. Zo werd afgelopen zondag nog overtuigend afgerekend met Toofan (4-0), de grootste overwinning van het seizoen voor de ploeg uit Leiden-Noord. Als komend weekend Delfia verslagen wordt, komt Nouri Essaoui met zijn jonge ploeg qua verliespunten zelfs op gelijke hoogte met de Delftenaren, die de vierde plek bezetten.

 

Slingerland artikelbanner
Seven gifts artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten