HomeZaterdagVierde klasseVV Leiden met de nodige moeite voorbij aan UDO

VV Leiden met de nodige moeite voorbij aan UDO

-

Vierde klasse A (zaterdag)-Afgelopen zaterdag ontving vv Leiden aan de Smaragdlaan UDO uit Oegstgeest. De Leidse equipe van trainer Cees van Tongeren doet mee om de bovenste plekken. Winst was dus noodzakelijk om de aansluiting te houden met de topploegen. UDO begint langzaam maar zeker haar draai te vinden in de vierde klasse. In een open duel gingen de Leidenaren met de winst aan de haal. Het werd 2-0.

dsc_2177-small

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd. In de openingsminuut werd Erik Bakker weggestuurd door teamgenoot Ivo Nolet. Zijn pass was net iets te hard, waardoor UDO doelman Pieter Heeren de bal kon oppikken. Kort hierop bracht dezelfde Heeren weer redding op een inzet van Ricky Boot. De thuisploeg bleef de aanval opzoeken en duwde de Oegstgeestenaren ver terug op eigen helft. Na pakweg tien minuten resulteerde dit in de openingstreffer van de middag. Bakker werd goed in de diepte gespeeld op rechts, behield het overzicht en met een voortreffelijke assist werd Roland Middelkoop gevonden die onberispelijk binnen werkte.

Toch liet het piepjonge UDO zich hier niet door van de wijs brengen. Meerdere malen werd snelle flankspeler Patrick Vergeer gezocht, die met zijn acties de Leidse defensie op scherp zette. Ook probeerde UDO aanvoerder Pascal Franken het een aantal keer met afstandsschoten. De pupillen van trainer Nikivor van Rijn gingen als collectief voor elkaar door het vuur. Toch wist de verdediging van vv Leiden de deur redelijk eenvoudig op slot te houden. Met een geringe voorsprong ging de thuisploeg de theepauze in.

dsc_2180-small

In de tweede helft zakte het niveau van de roodwitten verder weg. Er werden veel individuele fouten gemaakt en eigenlijk geen enkele pass kwam nog aan. Bij de kansen die de Sleutelstedelingen creëerden, stond de sterk keepende Heeren zijn mannetje. UDO bleef proberen op de aanval te spelen. Tot het middenveld ging het goed, echter voorin ontbrak het aan scherpte. Zo werd vv Leiden sluitpost Raymond Meijers nimmer echt op de proef gesteld. Het verschil in routine brak de bezoekende ploeg uiteindelijk op. Halverwege de tweede helft werd Mitchel Hage weggestuurd. UDO appelleerde voor buitenspel, echter de arbiter van dienst wilde hier niets van weten. Vakkundig en koelbloedig rondde Hage af. De gasten vochten voor wat het waard was, maar het mocht niet baten. Zo gingen Van Tongeren en zijn volgelingen met de winst aan de haal. Door deze overwinning klimmen de Leidenaren naar de derde plaats op de ranglijst. UDO blijft door het verlies in het linkerrijtje staan. Volgende week gaat vv Leiden een, op papier, lastige wedstrijd tegemoet. Het kruist de degens dan met stadsgenoot Roodenburg. UDO is weer aan de Smaragdlaan te vinden en speelt tegen FC Rijnland.

dsc_2190-small

vv Leiden aanvaller Ricky Boot over de wedstrijd: ,,We speelden de eerste helft ronduit slap. De duels werden mondjesmaat gewonnen en vaak misten we de tweede bal. We hadden afgesproken vroeg druk te zetten, maar ook dat gebeurde niet. We wisten dat zij op de counter zouden spelen en kregen het hierdoor vaak onnodig moeilijk. Gelukkig gingen we met een voorsprong de rust in door het fraaie doelpunt van Roland Middelkoop. Ook de tweede helft speelden we ondermaats. We wisten met moeite de score te verdubbelden. Toen was het eigenlijk wel gespeeld. Toch complimenten aan UDO, die als collectief een prima wedstrijd hebben gespeeld.”

dsc_2196-small

UDO speler Patrick Vergeer met zijn opinie: ,,We wisten dat het moeilijk zou worden. Zij stonden voorafgaand aan de wedstrijd vierde en wij bungelen aan de onderkant van de middenmoot. Toch knokten we vandaag als team, maar om nu te zeggen dat we honderd procent kansen hebben gehad, nee… Bij vv Leiden liepen er veel meer routiniers op het veld. Ons team is nog erg jong en we zijn nog volop aan het opbouwen. Toch kunnen we moed putten uit hoe we als team gefunctioneerd hebben. We zijn zeker niet van de mat gespeeld en hebben karakter getoond.”

vv Leiden-UDO 2-0 (1-0) 11. 1-0 Middelkoop, 79.Hage 2-0. Scheidsrechter: Van Belkum. Toeschouwers: 100.

Opstelling vv Leiden: Raymond Meijers, Jeroen van Egmond, Sietse Fokkema, Ivo Nolet, Wesley Schreuder, Peter Hamelink, Erik Bakker (Yannick van der Meel), Danny Sjaardema, Roland Middelkoop, Joeri Devilee (Mitchell Hage), Ricky Boot

Opstelling UDO: Pieter Heeren, Freek van Moorsel (Kubilay Isik), Tom Uittenbogaard, Nick Bakker, Marnix Franken, David Schnorhk, Menno Bakker, Petrick Vergeer, Pascal Franken, Koen du Maine, Daniel Gras