HomeVierde klasseFC OegstgeestOegstgeest kent geen medelijden met krachteloos Football Factory

Oegstgeest kent geen medelijden met krachteloos Football Factory

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Na drie minuten moest Oegstgeest verdediger Robin Noort de bal van zijn doellijn halen en niet veel later kreeg Gary Person werkelijk een enorme kans. Na zorgvuldig mikken schoot hij hoog over. Dat waren de enige wapenfeiten van de bezoekers op De Voscuyl zaterdag. Oegstgeest was heer en meester en wist dat vooral in het laatste deel van de wedstrijd in doelpunten uit te drukken. De tien werd niet gehaald, maar veel scheelde het niet.

Football Factory trainer Carlos Pinas na afloop: ,,Die bal móet er gewoon in. Op zes, zeven meter voor het doel mag je niet missen. Kom je dan met 1-0 voor dan wordt het een heel andere wedstrijd. Oegstgeest was nog zoekende en zo’n vroege achterstand komt hard aan.”

Person faalde echter en het woord was verder aan de thuisploeg. Het won vrijwel alle persoonlijke duels en het voetbalde in alle opzichten soepeler. Danny Wenink  scoorde door een vrije bal beheerst in de bovenhoek te prikken. Het tweede doelpunt typeerde de verhoudingen:  Roy Dijkstra ontfutselde de bal aan een Football Factory verdediger en schoof de bal langs de kansloze keeper Wessel Sels. Pinas: ,,Als we kort en strak zouden dekken hadden we er een wedstrijd van hebben kunnen maken. We lijken wel te veel ontzag voor de tegenstander te hebben en laten ons afbluffen. Dat en individuele fouten bepaalden vandaag de uitslag.”

img_2185-small

De 2-0 ruststand leek comfortabel. Linkervleugel verdediger Steven Apcar met een lach: ,,Vorige week stonden we met de rust met 3-0 voor, maar dat bleek niet genoeg. Onze trainer Huig Jan Heeringa waarschuwde in de kleedkamer nog eens dat we tot de negentigste minuut scherp moesten blijven en dat hebben we denk ik ook gedaan. Met de 3-0 vlak na rust schoten we hun illusies en hoop op een beter resultaat aan diggelen. De fut was eruit bij onze tegenstander, zij lieten grote ruimtes voor ons open en we liepen er eenvoudig overheen.”

Pinas beaamt de woorden van Apcar: ,,Na de 5-0 gingen de koppies bij ons hangen en was de wedstrijd gespeeld. Het bleek voor mijn team niet meer op te brengen de schouders eronder te zetten en de schade beperkt te houden. Ik ben blij dat we volgende week niet spelen, nu hebben we een week extra om orde op zaken te stellen.”

Apcar was in een geheel andere stemming: ,,We hebben de ruggen gerecht na die zure nederlaag van vorige week. Voetballend en mentaal zit het wel goed bij ons. Toch jammer dat mijn doelpunt afgekeurd werd, iemand zou de keeper gehinderd hebben.”

img_2230-small

Apcar had met zijn ploeggenoten een onbezorgde middag voetbal achter de rug en is zeer zeker een titelkandidaat en voor het moment in elk geval terug op de eerste positie. Het werkte vrolijk aan het doelgemiddelde via overige doelpunten van Bob den Hollander (3), Wenink (2), Rens van Klaveren en Joep Tulder  en zag concurrenten Roodenburg en Blauw Zwart tegen elkaar gelijk spelen.  Football Factory worstelt zich door een zware periode en het is voor de ploeg te hopen dat Pinas de boel weer aan de praat krijgt.

Oegstgeest-Football Factory 9-0 (2-0). 13. Wenink 1-0;  30. Dijkstra 2-0; 54. Den Hollander 3-0; 61. Wenink 4-0; 67. Van Klaveren 5-0; 78. Wenink 6-0; 86. Den Hollander 7-0; 88. Den Hollander 8-0; 90. Van Tulder 9-0. Scheidsrechter: Van der Velden. Toeschouwers: 125.

Oegstgeest: Van der Kaay, Bakker (70. Van Tulder), Noort, Apcar, Tetteroo, Harfaoui, Dijkstra, Wenink,  Den Hollander, Van Klaveren (70. Polet), Heemskerk.

Football Factory: Sels, Hockx (69. Van Schie), Limon, Van der Slot, Person, Boers, Voltan, Janssens (62.Hooi), Ataide e Leme Corte Real (52. Brussee), Van den Akker, Dingjan.