dinsdag, april 16, 2024
HomeVierde klasseFC OegstgeestVV Oegstgeest na rust ruim langs concurrent Blauw-Zwart (plus podcasts)

VV Oegstgeest na rust ruim langs concurrent Blauw-Zwart (plus podcasts)

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Dankzij een 1-5 zege bij directe concurrent Blauw-Zwart blijft VV Oegstgeest koploper in de vierde klasse. Door de ruime overwinning bedraagt het gat tussen beide ploegen nu vier punten. De bezoekers lieten alleen na rust zien waarom zij aanspraak maken op rechtstreekse promotie naar de derde klasse. ,,De eerste helft was nog wel slap van onze kant’’, stelde trainer Huig-Jan Heeringa.

img_2340-small

Blauw-Zwart zette flink druk, terwijl VV Oegstgeest  juist de nodige moeite had om onder die druk uit te komen. Typerend was de 1-0 van de Wassenaarse topscorer Adrian Koziel, nadat eerder verdediger Robin Noort zichzelf vast liep. De mandekker wist zich geen raad met het balbezit vanwege de druk van de aanvallers van Blauw-Zwart. Hij besloot met de bal in te schuiven op het middenveld, maar dat liep verkeerd af.

Na de pauze wilde Heeringa juist meer de lange bal spelen om onder de druk uit te voetballen. Dat had ook direct effect. Met twee goals (intikker en kopbal) in het eerste kwartier van de tweede helft zorgde aanvaller Rens van Klaveren ervoor dat de achterstand werd omgebogen naar 1-2. Daarna bouwden de gasten de voorsprong verder uit naar 1-5 via treffers van Danny Wenink (één-op-één), Steven Apcar (combinatie met Bob den Hollander) en invaller Adil Harfaoui (schot in de kruising).

img_2355-small

En zo liep het uiteindelijk toch goed af voor de lijstaanvoerder ondanks de slechte eerste helft. Waar menig trainer zich opwindt over zijn ploeg en schreeuwt naar zijn spelers, bleef Heeringa juist rustig langs de kant staan. Die rust bracht hij ook over op zijn spelers die in de tweede helft nauwelijks in gevaar kwamen. Achterin stond het veel beter dan in de eerste helft en voorin werd er kans op kans gecreëerd.

img_2369

VV Oegstgeest blijft dankzij de zege de koploper, waardoor de formatie een grote kans blijft houden om na één seizoen afwezigheid direct weer terug te keren naar de derde klasse. Vorig seizoen degradeerde het nog via de nacompetitie. Linschoten was destijds te sterk over twee wedstrijden.

Tot de winterstop hebben de geelroden nog twee duels te gaan tegen respectievelijk middenmoter Oosterheem en nummer drie VV Leiden. Vooral de wedstrijd tegen VV Leiden lijkt de grootste horde te gaan worden. De ploeg van trainer Cees van Tongeren staat slechts op vier punten achterstand. Van Nispen, dat evenveel verliespunten heeft als VV Oegstgeest, is op dit moment de grootste concurrent. Het team uit De Zilk is tot dusver de enige die de koploper dit seizoen versloeg (5-3).

img_2391

VV Oegstgeest: Van der Meij, Bakker, Noort, Heemskerk, Apcar, R. Dijkstra (82. Polet), Tetteroo, Zenden (60. Harfaoui), Wenink (70. Leeuwenburg), Den Hollander, Van Klaveren.

Blauw-Zwart – VV Oegstgeest 1-5. 13. Koziel 1-0, 48. Van Klaveren 1-1, 59. Van Klaveren 1-2, 70. Wenink 1-3, 77. Apcar 1-4, 79. Harfaoui 1-5. Scheidsrechter: Hoogerbrugge. Toeschouwers: 120.

Beluister hier nog twee vraaggesprekken met trainer Huig Jan Heeringa en tweevoudig doelpuntenmaker Rens van Klaveren: